forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Gwarancja z allegro

cheater221 - Nie 02 Gru, 2012
Temat postu: Gwarancja z allegro
Cześć ! Jestem tutaj nowy, dlatego nie wiem nawet, czy piszę w dobrym dziale, ale mam nadzieję, że mimo to mi pomożecie :D . A więc, mam pytanie odnośnie kupna lustrzanki na allegro , a dokładniej o jej gwarancję. http://allegro.pl/promocj...2823009009.html - na tej aukcji napisane jest, że jest to gwarancja Nikona i, że obejmuje okres 2 lat, jednak nie wiem do końca, gdzie miałbym się z taką gwarancją zwrócić, tzn gdzie reklamować mój aparat , gdyby, nie daj Boże, coś się z nim stało . Bo, jeżeli np, kupiłbym w zwykłym sklepie nieinternetowy, jak np. dajmy na to Saturn, to chyba po prostu wystarczy im zanieść aparat i oni dalej załatwiają resztę, ale co tutaj? Czy musiałbym zanieść ją bezpośrednio do oddziału Nikona? I, czy nie miałbym żadnych problemów ? Pomóżcie , liczę na Waszą pomoc : )
mozer - Nie 02 Gru, 2012

cheater221, musiałbyś się zgłosić do serwisu Nikona, który znajduje się w Warszawie.

Ale jeżeli ten aparat sprzedaje firma, to możesz również w tej firmie reklamować ewentualne usterki przez 2 lata od zakupu, niezależnie od gwarancji.

Tylko w Warszawie jest serwis Nikona : o kuurde, no trochę daleko mam wo Wawy :D D
A co do firmy, to musiałbym się dowiedzieć, gdzie się ona znajduje, ale wątpię, ze gdzieś blisko mnie.. No to chyba wygląda na to, że będę musiał trochę dopłacić i kupić w sklepie nieinternetowym, żeby nie robić potem zamieszania, wysyłać, jeździć i takie tam.. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź : )
\

mozer - Nie 02 Gru, 2012

cheater221, serwis przyjmuje sprzęt też drogą wysyłkową - nie trzeba jeździć. :)

Mówisz teraz o serwisie Nikona w Wawie, tak? :D
mozer - Nie 02 Gru, 2012

cheater221, tak, ale sklepy też powinny akceptować reklamacje tą drogą.

Dziękuję bardzo za pomoc, ale akurat teraz zobaczyłem, że w Saturnie właśnie jest promocja i nikon d5100 + 18-105 kosztuje tylko 2350 ! Dlatego zamykam temat i jeszcze raz dziękuję za pomoc : )