|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Siedzę w necie i tak sobie kombinuję.
Remol71 - Nie 06 Sty, 2008 Temat postu: Siedzę w necie i tak sobie kombinuję. Obserwuję ceny i rynek. D3 fajna maszyna, ale kosmicznie droga. W końcu mamy konkurencję na pełnej klatce. Może Sonolta coś jeszcze niedługo wypuści w tym rozmiarze?? Coraz bardziej chodzi mi po głowie atak na 5D. Zawsze myślałem o pełnej klatce. Z drugiej strony 5D to duża puszka, trzeba to dźwigać w terenie. Gdyby powstało coś na miarę 400D z FF to bym się nie zastanawiał, gdyby jeszcze BG-E3 pasował I tu powstaje zasadnicze pytanie - czy rzucić się na 5D, czy wytrzymać ciśnienie psychiczne i poczekać trochę. Czuję 17 zmysłem, że odpowiedzią Canona na ostatnie dzieła Nikona będzie prędzej czy później pełna klatka dla ludu. Wtedy powtórzy się domowy scenariusz: 400D + 17-85 IS USM oddam ojcu jak wszystkie poprzednie aparaty. IMHO zestaw o którym myslę to ZEISS 1.4/50 + D3, ale to kosmos poza zasięgiem. Ech, ostatnio stałem się strasznym leniem i mój zestaw o małej wadze to 400D bez gripa + Zeiss 1.7/50 + baterie w kieszeni spodni + CF Sundisk Extreme III 2Gb jako zapas. Robiłem street foto w Pradze i ten zestaw się sprawdził Gdyby tak następca 400D miał FF to zestaw sprawdził by się jeszcze lepiej Gdyby nie moje HOBBY to........................
Pozdrawiam
MM - Nie 06 Sty, 2008
Jak tak sobie czytam w jaki sposób robisz zdjecia to się nawet nie zastanawiaj i kupuj 5D. Ten aparat wcale nie jest taki wielki, jest normalny, do tego moim zdaniem już jest a z pewnością będzie KULTOWY. Według mnie najlepszy układ dla Ciebie to byłoby połączenie z 35L. Naprawdę nie chce się takiego zestawu rozłączać a można tym zrobić niemal wszystko.
Arek - Nie 06 Sty, 2008
Trudno się nie zgodzić...
MC - Pon 07 Sty, 2008
Co do Sonolty, to ma byc (od dawna, niestety) A900 wlasnie z FF
|
|