forum.optyczne.pl

Wolne tematy - "Jestem waszą ex" czyli co wolno wojewodzie ;)

ophiuchus - Sob 15 Gru, 2012
Temat postu: "Jestem waszą ex" czyli co wolno wojewodzie ;)
Taki tekst trafiłem dzisiaj:

http://wiadomosci.gazeta....zantazu.html#MT

Interesująca nowomowa, i sama sytuacja, która wydaje mi się trochę groteskowa :D

moronica - Sob 15 Gru, 2012

Cytat:
Warto inwestować w liderów opinii

to autorzy blogaskow sa obecnie uwazani za liderow opinii? :zalamany:

ophiuchus - Sob 15 Gru, 2012

Najwyraźniej, aczkolwiek nie wiem przez kogo.
manolo - Sob 15 Gru, 2012

blogów jest coraz więcej, niektóre usiłąją być poważną platformą informacyjną, np. natemat.pl, ale mają bardzo nierówny poziom, mogą conajwyżej pretendować.
Arek - Nie 16 Gru, 2012

Dla mnie wtopa i to po obu stronach. Blogerka żebrze o nowy aparat (ile trzeba mieć bezczelności i tupetu, żeby napisać, że popsuł mi się aparat, poproszę o kuriera z nowym), a w Nikonie ktoś wychodzi przed szereg i też daje ciała, bo potem się wycofują.
Stuku - Nie 16 Gru, 2012

Arek napisał/a:
Dla mnie wtopa i to po obu stronach. Blogerka żebrze o nowy aparat (ile trzeba mieć bezczelności i tupetu, żeby napisać, że popsuł mi się aparat, poproszę o kuriera z nowym), a w Nikonie ktoś wychodzi przed szereg i też daje ciała, bo potem się wycofują.

http://fotoblogia.pl/2012...ogera-fotografa - nieco o samej sprawie.

Cytat:
Po drugie, Segritta wysnuwa roszczenia w kierunku Nikon Polska, dla którego pracuje tajemnicza agencja PR. Problem w tym, że włodarze Nikona mogli nawet nie wiedzieć o tym przedziwnym wydarzeniu. Nie zdziwiłbym się, gdyby Nikon dowiedział się o sprawie, dopiero gdy napisały o niej media.

Każdy kij ma dwa końce. Z tą blogerką od 5 boleści, skontaktowała się ta śmieszna agencja a nie Nikon. Z drugiej strony, jak można być tak naiwnym. Równie dobrze teraz ja na facebooku, mogę stworzyć swój profil jako np. Fotoagenda. I będę szukał ludzi którym zaczęły padać puszki :lol: Nawet sam jestem w stanie zapłacić za kuriera jeśli gra jest warta świeczki (lub może okazać się że do naprawy puszki potrzeby jest obiektyw :lol: )

Gdyby Nikon miał jaja, to tak naprawdę kazałbym ruszyć swojemu działowi prawnemu ludzi i pozwać zarówno samą blogerkę jak i tą śmieszną agencje.

Arek - Nie 16 Gru, 2012

Ta tajemnicza agencja to najprawdopodobniej Walk & Talk. W niej w każdym razie pracuje Agnieszka Bacińska wypowiadająca się w materiale Wyborczej. Agencja, wynajęta przez Nikona, od wielu lat go obsługująca i odpowiadająca za jego PR oraz zajmująca się wysyłką sprzętu. Swoją drogą jedna z lepiej działających agencji na rynku, z którymi miałem okazję współpracować (a kilka się przewinęło).

Dlatego odciążanie Nikon Polska i zwalanie wszystkiego na agencję, to chyba nie do końca dobry kierunek...

manolo - Nie 16 Gru, 2012

dużo szumu o nic..
Stuku - Nie 16 Gru, 2012

manolo napisał/a:
dużo szumu o nic..

No D70 szumi, szumi. Ale swoje lata ma ....

Usjwo - Pon 17 Gru, 2012

Agencja dala d..., pani Segritta wykorzystala to zeby sie wypromowac. Pewnie niedlugo zaprosza ja "na salony" i zostanie celebrytka. Najbardziej na tym stracil Nikon, ktory pewnie najmniej winien jest. Ja na miejscu Nikon'a zakupilbym tej pani nowego Canona, Pentaxa lub Sony.
moronica - Pon 17 Gru, 2012

Usjwo napisał/a:
Agencja dala d..., pani Segritta wykorzystala to zeby sie wypromowac. Pewnie niedlugo zaprosza ja "na salony" i zostanie celebrytka.

albo chociaz do 20 m2 Łukasza ;)

komor - Wto 18 Gru, 2012

Pani blogerka jest taką profesjonalistką w dziedzinie słowa pisanego, że aż literówkę zrobiła w nazwie swojego powołania:

mozer - Wto 18 Gru, 2012

Nie wiem co się tak oburzacie na tą blogerkę - ja to odbieram jako ewidentny żart. A to, że ktoś z Nikona, czy jakiejś podległej agencji podchwycił go na poważnie to... no cóż...
komor - Sro 19 Gru, 2012

Żart, po którym wysyła się aparat kurierem do serwisu? Nie chcę tutaj definitywnie orzekać czyjejś winy, ale generalnie zgadzam się z tezą artykułu, że rozkapryszone dzieci się bawią, to i się poparzyły zapałkami.
mozer - Sro 19 Gru, 2012

komor, a Ty byś nie wysłał jakby Ci zaproponowali darmową naprawę? ;)
komor - Sro 19 Gru, 2012

Nie wiem. Nie jestem blogerką. :)
pioroon - Sro 19 Gru, 2012

komor napisał/a:
Nie wiem. Nie jestem blogerką. :)

ani z Poznania :P (bez urazy ;) )

Arek - Sro 19 Gru, 2012

A dla mnie to nie jest żart. Znaczy się taki żart z haczykiem... A nuż się ktoś złapie... I się złapał...
Radziu GFD - Sro 19 Gru, 2012

Jak jej tam? Segrita, tak.
Jest zalosna, tak samo, jak reszta blogerow.
Kolejny okaz w stylu Jola Rutowicz- jest znana z tego, ze jest znana.

Wojmistrz - Sob 22 Gru, 2012

Dziwi mnie kilka spraw. Ani nie widać kto się z nią kontaktował, ani co jej zaproponował, ani nie ma żadnego dowodu na jakikolwiek udział, kogokolwiek z Nikona w tej sprawie. Mamy tylko jej słowo kontra Nikon. Coś mam wrażenie, że tym powinien się zająć jakiś prawnik. Jeśli z kimś rozmawiam, to chcę wiedzieć z kim rozmawiam i zapisuję imię, nazwisko oraz stanowisko rozmówcy, a tu jest po prostu pusto. Myślę, że to tania, zmyślona sensacyjka i autorka niemyśląca o jej skutkach prawnych.
Arek - Nie 23 Gru, 2012

Wojmistrz, gdyby to było wymyślone, stanowiska (dość enigmatycznego) nie zajmowałaby agencja obsługująca Nikona.
Wojmistrz - Nie 23 Gru, 2012

Arek, jak bym na blogu, czy na fb napisał, że rozmawiałem z tobą telefonicznie i obiecałeś mi np.: darmowe miejsce na reklamę przez rok i że się nie wywiązujesz to ktoś z opycznych.pl też by się zaczął interesować i sprawa by się rozdmuchała w jedną lub drugą stronę. Użycie znanej marki do wypromowania się nie jest niczym nowym. Nie oskarżam tej pani o takie zachowanie, ale również nie wykluczam takiej opcji i będę się przyglądał dalszemu ciągowi tej sprawy. Kiedy posiadałem firmę w Polsce, często spotykałem się z nieuczciwymi ludźmi, próbującymi wyłudzić pewne usługi. Uczyłem się na błędach i coraz bardziej przed taką nieuczciwością zabezpieczałem, ale i coraz więcej to kosztowało. Po prostu życie.