|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat za około 1k do fotografowania przedmiotów
kravjec - Sob 15 Gru, 2012 Temat postu: Aparat za około 1k do fotografowania przedmiotów Witam. Na wstępie chciałem Was powitać, bo to mój pierwszy post na forum. Jestem młodym, 20letnim chłopakiem, któremu odziwo zaufał Urząd Pracy i dał mu pieniądze na działalność gospodarczą, którą będzie sklep internetowy. Do tego sklepu potrzebuję jakiegoś fajnego aparatu.
Zdjęcia będę robił w jakimś namiocie bezcieniowym, na zoomie mi nie zależy. Po drobnych poszukiwaniach zacząłem się zastanawiać nad IXUSem 240 HS i NIKONEM P310
Czy to dobre opcje? A może coś innego? Nie wiem zbytnio na które parametry zwracać uwagę, poczytałem, że przy tego typu zdjęciach przyda się jasny obiektyw, stąd te moje dwa typy powyżej.
Z przyjemnością wysłucham Waszej opinii na ten temat
Dziękuję i pozdrawiam
TomPL2 - Pon 17 Gru, 2012 Temat postu: Re: Aparat za około 1k do fotografowania przedmiotów
kravjec napisał/a: | Nie wiem zbytnio na które parametry zwracać uwagę, poczytałem, że przy tego typu zdjęciach przyda się jasny obiektyw, stąd te moje dwa typy powyżej. |
Słusznie, ale jeśli budżet na to pozwala to warto też rozważyć kompakty w większą (niż "standardowe" 1/2,3 cala) matrycą. Np. Samsung EX1.
kravjec - Pon 17 Gru, 2012
Samsung EC-EX1 jest u mnie w media markt za 879zł, więc mieści się jak najbardziej w budżecie. Rozumiem, że to ten sam, który zaproponowałeś, tak?
hijax_pl - Pon 17 Gru, 2012
kravjec napisał/a: | Rozumiem, że to ten sam, który zaproponowałeś, tak? | Ten sam. Tak samo jak TL500
|
|