forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat za około 1k do fotografowania przedmiotów

kravjec - Sob 15 Gru, 2012
Temat postu: Aparat za około 1k do fotografowania przedmiotów
Witam. Na wstępie chciałem Was powitać, bo to mój pierwszy post na forum. Jestem młodym, 20letnim chłopakiem, któremu odziwo zaufał Urząd Pracy i dał mu pieniądze na działalność gospodarczą, którą będzie sklep internetowy. Do tego sklepu potrzebuję jakiegoś fajnego aparatu.

Zdjęcia będę robił w jakimś namiocie bezcieniowym, na zoomie mi nie zależy. Po drobnych poszukiwaniach zacząłem się zastanawiać nad IXUSem 240 HS i NIKONEM P310

Czy to dobre opcje? A może coś innego? Nie wiem zbytnio na które parametry zwracać uwagę, poczytałem, że przy tego typu zdjęciach przyda się jasny obiektyw, stąd te moje dwa typy powyżej.

Z przyjemnością wysłucham Waszej opinii na ten temat

Dziękuję i pozdrawiam

TomPL2 - Pon 17 Gru, 2012
Temat postu: Re: Aparat za około 1k do fotografowania przedmiotów
kravjec napisał/a:
Nie wiem zbytnio na które parametry zwracać uwagę, poczytałem, że przy tego typu zdjęciach przyda się jasny obiektyw, stąd te moje dwa typy powyżej.

Słusznie, ale jeśli budżet na to pozwala to warto też rozważyć kompakty w większą (niż "standardowe" 1/2,3 cala) matrycą. Np. Samsung EX1.

kravjec - Pon 17 Gru, 2012

Samsung EC-EX1 jest u mnie w media markt za 879zł, więc mieści się jak najbardziej w budżecie. Rozumiem, że to ten sam, który zaproponowałeś, tak?
hijax_pl - Pon 17 Gru, 2012

kravjec napisał/a:
Rozumiem, że to ten sam, który zaproponowałeś, tak?
Ten sam. Tak samo jak TL500 ;)