|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Olympus E-PM1 czy może Nikon J1
Mirasek333 - Pią 28 Gru, 2012 Temat postu: Olympus E-PM1 czy może Nikon J1 Chcę zakupić nowy aparacik.
Potrzebuję aparatu do robienia rodzinnych zdjęć. Jestem szczęśliwym ojcem dwójki cudownych dzieci, które nie mają cierpliwości.
W związku z tym aparacik musi być "szybki" io mało skomplikowany w obsłudze. Będąc wczoraj w MM sprzedawca namówił mnie na Olympusa E-PM1. Jednak moja małżonka chce zakupić J1.
Proszę doradźcie który wybrać, ewentualnie jakiś inny model,który by się nadawał.
Zdjęcia będą robione w pomieszczeniach oraz na zewnątrz, dobrze by było,gdyby filmiki były dobrej jakości.
Jak już pisałem potrzebuję aparatu, który wykonuje szybko zdjęcia - bardzo żywiołowe dzieci,które nie mają cierpliwości to "pozowania".
Pozdrawiam i z góry dzięki....
Wojmistrz - Pią 28 Gru, 2012
Temat do przeniesienia, powinien być w Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką.
Jeśli chodzi o E-PM1 a J1 to brałbym tego pierwszego w kilkunastu powodów, a pierwszym jest ten, że o ile Nikon potrafi robić świetne lustrzanki to ... potrafi robić świetne lustrzanki
Tu masz porównanie tych sprzętów. Nie chce mi się wypisywać różnic. Zakup Nikona J1 to nieporozumienie, ale jak wytłumaczyć to kobiecie...
Mirasek333 - Pią 28 Gru, 2012
Dzięki za info.. też myślę,że trudno to będzie wytłumaczyć żonie, ale będę próbował....
Wojmistrz - Pią 28 Gru, 2012
Argumentuj to tym, że na zdjęciach z Olympusa będzie lepiej wyglądała bo ma więcej megapikseli i większą matrycę, "fajniejsze" kolorki, a do tego można kupić fajniejsze obiektywy i do tego zdjęcia 3D
|
|