forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Formatowanie Karty Pamięci

Aldona - Sob 29 Gru, 2012
Temat postu: Formatowanie Karty Pamięci
Do aparatu Nikon D3100 dokupiłam kartę 8 GB . Pierwszego dnia zrobiłam kilka zdjęć było ok . Następnego dnia także zrobiłam ok. 50 zdjęć Potem wyświetliło mi się ,że muszę sformatować kartę pamięci.Włożyłam kartę do dysku chciałam sformatować i cięgle wyskakuje okienko nie można do końca sformatować . CO ROBIĆ ?
Tutejszyn - Nie 30 Gru, 2012
Temat postu: Re: Formatowanie Karty Pamięci
Aldona napisał/a:
...CO ROBIĆ ?
Chyba tylko reklamować, lub po prostu kupić nową - jakiegoś Sandiska..
mozer - Nie 30 Gru, 2012

Karte do dysku?
baracuda - Nie 30 Gru, 2012

Już nie kombinujcie, dziewczyna przynajmniej wie gdzie wsadzić
:wink: wsadziła do czytnika z kompa, no chyba żeby w inny otwór :mrgreen:
Aldona, spróbuj zrobić format w aparacie, jeżeli tam też nic nie wyjdzie
to karta jest uszkodzona , nie kupuj kart za kilka zł, tu masz tematy
jaką kupić http://forum.optyczne.pl/search.php?mode=results

tores - Sob 12 Sty, 2013

To samo miałem z Transcendem 8GB .Jakiej klasy jest? Miałem "10" i nie mozna było użyć po formatowaniu, Czytniki , aparat, kamera -nie widziały .Podobno potrzebny czytnik dedykowany do obsługi tej klasy kart(10)
fatman - Nie 13 Sty, 2013

Format w aparacie to jedyne rozwiązanie.
Mam też kartę, której nie widzi czytnik ale z aparau "po kablu USB" zdjęcia zawsze schodzą dobrze.

manolo - Nie 13 Sty, 2013

pamiętaj żeby zrzucić na dysk zdjęcia przed formatowaniem, formatowanie oznacza wymazanie zawartości dysku. Najlepiej kupować kart Kingston albo Sandisk (kiedyś jak czytałem takie zdanie myślałem że to reklama, ale z kartami innych marek miałem problemy) są wykonane z dobrej jakości tworzywa sztucznego i są dobrze sklejone, to ma ogromne znaczenie dla żywotności kart SD, np. karty Emtec się rozklejają a plastik z którego są wykonane jest bardzo kruchy.
lacek - Czw 24 Sty, 2013

Ale tez mnostwo podrobek jest Sandiskow, wiec trzeba uwazac...
kololovanka - Pon 04 Lut, 2013

podróbki kart? ale jak to właściwie poznać? na portalach aukcyjnych jest tego cała masa, w cenach różnych. wiadomo, jak niepokojąco tanio to pewnie lepiej nie ryzykować, ale jakoś inaczej można to rozpoznać?
komor - Wto 05 Lut, 2013

Karty pamięci to ja wolę kupować w renomowanych sklepach, stacjonarnych czy internetowych. Jest drożej, ale większa pewność, że nie wcisną kitu.