forum.optyczne.pl

Nasze zdjęcia - FOTOGRAFIA IMPREZ 2013

Wujek_Pstrykacz - Wto 01 Sty, 2013
Temat postu: FOTOGRAFIA IMPREZ 2013
Powodzenia.
radaris - Czw 03 Sty, 2013

Rozpoczynając Nowy Rok - koncert Sylwestrowy :cool:

1.

2.

3.

4.

5,

moronica - Pon 14 Sty, 2013

Noteherder & McCloud
6.

7.

Bolide
8.

9.

10.

11.

masza - Pon 14 Sty, 2013

moronica, cała seria bardzo mi się podoba, a 6, 7 i 11 bardzo, bardzo.
Usjwo - Pon 14 Sty, 2013

6 i 11 dobre i pasuja razem
Daruu - Czw 24 Sty, 2013

Świnka Halinka

12.

13.

14.

15.

16.

Tutejszyn - Pią 25 Sty, 2013

Daruu, to chyba bardziej pasuje do działu "Żart fotograficzny". Straszne cudaki :)
Daruu - Pią 25 Sty, 2013

Tutejszyn, możesz rozwinąć myśl?
kozidron - Pią 25 Sty, 2013

Daruu napisał/a:
Tutejszyn, możesz rozwinąć myśl?

lepiej niech nie rozwija, Daruu chce ci się słuchać marudzenia malkontenta ?

Daruu, fajne masz te zdjęcia koncertowe na tym swoim blogu, widzę lubisz łapać "miny" muzyków, w tych jednak troszkę denerwują mnie proporcje, może to kwestia przyzwyczajenia.

Daruu - Pią 25 Sty, 2013

Dzięki Kozidron :)
To dopiero początek mojej koncertowej drogi. W najbliższym czasie będę robił trochę zdjęć na koncertach. Mam nadzieję, że będzie widoczny progres :)
A marudzenia malkontenta zdecydowanie nie chce mi się słuchać :)

hijax_pl - Pią 25 Sty, 2013

Daruu, dla mnie mało ciekawie. Na blogu duuuużo lepiej w porównaniu z tymi "lachami". No, ale skoro mi się nie podoba to jestem malkontentem, a od malkontentów uwag nie chcesz słuchać. Zatem...
Daruu - Pią 25 Sty, 2013

To, że Ci się nie podoba, nie znaczy, że jesteś malkontentem. Ja nie chcę słuchać marudzenia, a dobra rada to co innego. Zatem... :)
hijax_pl - Pią 25 Sty, 2013

Zatem zgadzam się z Tutejszynem, że obiekt fotograficzny wybrałeś sobie dość specyficzny. Wizualnie ten zespół (bębniarz, bas i głos) jakoś nie zachwyca. Może muzycznie lepiej, ale pokazałeś zdjęcia a nie mp3-ki zatem trudno mi się odnieść.
kozidron - Sob 26 Sty, 2013

hijax_pl, ja mówiłem o tym:

Tutejszyn napisał/a:
Straszne cudaki

a nie o kadrze i nie o zdjeciu, bądź sposobie jego wykonania, w mojej naturze nie jest nazywanie kogoś cudakiem bo nie przypomina przeciętnego Polaka mocno tutejszego.

hijax_pl - Sob 26 Sty, 2013

kozidron, i spoko. Ja nie użyłem słowa "cudaki" tylko "specyficzny". Co w zasadzie jest tożsame i nie ma pejoratywnego wydźwięku. To jak kto wygląda generalnie mnie nie rusza, choć wolę jak wygląd jest spójny, ma jakiś cel, jest sposobem wyrażenia artysty. Tu natomiast widzę bylejakość. I tyle ;)
Daruu - Sob 26 Sty, 2013

A mnie chodziło o opinie na temat zdjęć, a nie jak kto wygląda.
kozidron - Sob 26 Sty, 2013

Daruu napisał/a:
A mnie chodziło o opinie na temat zdjęć, a nie jak kto wygląda.

i na tym powinnismy się skupić na forumie a nie na tym jak kto wyglada i dlaczego nie przypomina Tutejszyna, dumnego Polaka.

Jak wspomniałem wcześniej mi na samym wstępnie nie pasują proporcje zdjęć.

moronica - Nie 27 Sty, 2013

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

bhpchmiel - Nie 27 Sty, 2013

moronica, 21 bardzo mi się podoba :wink:
masza - Nie 27 Sty, 2013

21 - piękny kadr. A cała seria, jak to zwykle u moroniki bywa, bardzo udana. :)
pioroon - Nie 27 Sty, 2013

No i mnie uprzedzili :)
21 = idealna (fotka oczywiście ;) )

ja wiedzialam, ze tak bedzie, ze akurat pani, ktora prawie caly czas tylko siedziala i ladnie wygladala, zbierze najwiecej pochwal :P

moronica, bo ona bardzo ładnie się komponuje z tą wiolonczelą - tak możnaby rzec zmysłowo :wink:
Zresztą w czwartek byłem na próbie mojej zaprzyjaźnionej orkiestry w Wawie (której później robiłem szkolenie) i nie ukrywam, że widok artystki grającej na wiolonczeli był - jakby to rzec - intrygujący i .... :cool: :razz:

bhpchmiel, spoko tylko serio, ona wiekszosc wystepu tylko siedziala i zamiast grac - przechylala glowke i przewracala galami :P
dcs - Nie 27 Sty, 2013

i obejmowała udami wiolonczelę (chyba)

i piescila palcami smyczek, tak :P

moronica napisał/a:
bhpchmiel, spoko tylko serio, ona wiekszosc wystepu tylko siedziala i zamiast grac - przechylala glowke i przewracala galami :P

czyli mówiąc wprost była muzą reszty zespołu :mrgreen: A to zobowiązuje :lol:

pioroon - Nie 27 Sty, 2013

moronica, trzeba było nie robić tak dobrego kadru. Być może w innym ujęciu wyszła by niekorzystnie :P
dcs, a Ty od razu z fantazjami wyjeżdżasz ;)

dcs - Nie 27 Sty, 2013

po prostu znam się na muzyce :razz:
degol - Nie 27 Sty, 2013

moronica, 19 - zostałaś zauważona ;)
Ale szczery uśmiech ! Jedyne co sztuczne, to wąsy, ale mogę się mylić :)
Kozi sorki za ocenę osoby nie foty.
Podoba mi się kadr, perspektywa na 21, choć wydaje mi się, że troszkę brakuje przestrzeni po prawej.

Dopiero teraz zauważyłem, że 21 na fali :)

moronica - Pon 28 Sty, 2013

degol, dzieki ;) no wasy przyklejone. a usmiech to tak specjalnie dla mnie, czasem mi sie zdarzy ze sie panowie na scenie do mnie usmiechaja jak widza, ze w nich celuje ;)
dcs - Pon 28 Sty, 2013

ping
nienietaktak - Pon 28 Sty, 2013

pong

dzieki chlopaki, no to zaczne kontynuacja Sea Bastard bo z nich mam najwiecej zdjec. to oswietlenie ledowe mnie dobijalo ale tym razem postanowilam sie z nim zmierzyc ;)

30

31

32

33

34

35

36

bhpchmiel - Pon 28 Sty, 2013

moronica, to jakiś a`la Viking Band :?: :razz:

bhpchmiel, wokalista mi bardziej wyglada na rabina Davidsona :P
jaad75 - Pon 28 Sty, 2013

moronica, zawsze podobały mi się Twoje koncertówki (no może z małymi wyjątkami :wink: ), ale mam wrażenie, że po zmianie aparatu zaczęłaś robić jeszcze lepsze. I nie mówię tu akurat o ostatniej serii, bo ta jest po prostu zwyczajnie dobra (pomijając ciężkie warunki, bo LED-y zawsze takie stwarzają), ale takie zdjęcia jak 6, 11, 17, 18, 21 powodują, że zżera mnie zazdrość... :smile:
90s - Pon 28 Sty, 2013

moronica, fajne kocury:) 32 najfajniejsze jak dla mnie z całej serii
pioroon - Pon 28 Sty, 2013

moronica napisał/a:
bhpchmiel, wokalista mi bardziej wyglada na rabina Davidsona

Chyba Robinsona Crusoe :P

bhpchmiel - Pon 28 Sty, 2013

jaad75 napisał/a:
moronica, zawsze podobały mi się Twoje koncertówki (no może z małymi wyjątkami :wink: ), ale mam wrażenie, że po zmianie aparatu zaczęłaś robić jeszcze lepsze. I nie mówię tu akurat o ostatniej serii, bo ta jest po prostu zwyczajnie dobra (pomijając ciężkie warunki, bo LED-y zawsze takie stwarzają), ale takie zdjęcia jak 6, 11, 17, 18, 21 powodują, że zżera mnie zazdrość... :smile:

Tak to jest, jak się kobiecie da do ręki aparat :mrgreen:

jaad75, 90s, dzieki ;) duza ilosc praktyki przede wszystkim robi swoje, od jesieni ostro laze po koncertach (masa tu tego, w wiekszosci klubow nikt nikogo z aparatem nie wygania). ale dobrze moc wreszcie wychodzic poza iso 1600 i wiedziec, ze szum nie zezre detalu

37

38

39

40

41

42

cybertoman - Pon 28 Sty, 2013

jaad75 napisał/a:
ale mam wrażenie, że po zmianie aparatu zaczęłaś robić jeszcze lepsze.
I Ty doczekasz sie FF ... :razz: ...
komor - Pon 28 Sty, 2013

moronica, jak oceniasz pracę koncertową po zmianie puszki? Nie, nie pytam o kurz ;) tylko o wizjer, pracę AF, cięższe pudło do trzymania, itd. O ISO nawet nie pytam, bo widać po fotach, że bezstresowo. Fajowo wyglądają te ledowe strzały.

trzyma sie dobrze, juz wczesniej zauwazylam ze coraz bardziej leza mi pionowe kadry wiec wzielam bundla z gripem i nie zaluje, bo jak widac mnie ponioslo i zdecydowana wiekszosc robie wlasnie w pionie. AF z 80-200 wydaje sie zdeczko lepszy ale ciezko mi powiedziec, na ile, jako ze wczesniej na koncertach niewiele go uzywalam (troche byl ciemny do tych jaskin, w ktorych zazwyczaj robie) a i teraz wiekszosc robie manualnym szklem. wizjer oczywiscie lepszy
jaad75 - Pon 28 Sty, 2013

moronica, z tej serii 40... :smile: Ale trochę niepotrzebnie wrzuciłaś ujęcia tego samego członka zespołu po sobie, zwłaszcza 41 i 42 - wystarczyłoby jedno. 37 i 38 zamieniłbym kolejnością w prezentacji - wiesz, czasem jednak zasada "od ogółu do szczegółu" się sprawdza... :smile:
cybertoman, ale ja nie czekam, tym bardziej teraz... Zazdroszczę ujęć, nie sprzętu - moim bez problemu mógłbym też mieć takie kadry, w sensie użytecznych czułości, czy posiadanych obiektywów, ale niestety nie mam tyle szczęścia/talentu.

degol - Pon 28 Sty, 2013

moronica, zarąbiste serie, a to z galerii b. mi się podoba.

jaad75, nie kokietuj tylko wbijaj pod scene ;) nawet jak ci muzycznie cos nie podchodzi. czasem lepsze kadry wychodza jak sie jest na koncercie zespolu, ktorego by sie normalnie nigdy nie posluchalo (nie powiem, bym zapalala miloscia do motorhead po wczorajszym wystepie :P )
magda28 - Pon 28 Sty, 2013

zdjęcia bardzo ładne jednak jak na aparat za te pieniądze to słaba jakość.Jedynie poziom szumu na iso 5000 dobry.
jaad75 - Wto 29 Sty, 2013

magda28, a gdzie Ty tu słabą jakość widzisz?... :roll:

[ Dodano: Wto 29 Sty, 2013 00:05 ]
moronica, nie no, ja tam cały czas coś robię, nawet nie chce mi się wszystkiego wołać, a tym bardziej uploadować, czy pokazywać, ale jak za często robię koncerty, to akurat zupełnie tracę wenę - wydaje mi się, że wszystkie ujęcia już kiedyś robiłem, tylko zespoły się zmieniają (a czasem nawet i to nie)... :wink:

mozer - Wto 29 Sty, 2013

jaad75, pewnie niska rozdzielczość :D
magda28 - Wto 29 Sty, 2013

rozmazane bardzo
dcs - Wto 29 Sty, 2013

Ho ho!

moronica, nie płacz. Nie jest taka zła jak na tak duże: ISO, powiększenie i malutkiego Nikona.

moronica - Wto 29 Sty, 2013

dcs, nic tylko opchnac sprzet na ebayu i zaczac robic sonym w trybie zdjec nocnych

Płakać powinna ta, która wydala na ten sprzęt tyle pieniędzy.
mozer - Wto 29 Sty, 2013

magda28, to "rozmazane" to się nazywa "obszar poza głębią ostrości" :P

haha dobry zart mozer:)
mozer - Wto 29 Sty, 2013

magda28, to może oświeć nas na którym zdjęciu widzisz "rozmazane" i w którym miejscu?

magda28, mozna by potraktowac twoja uwage powazniej gdybys ty chociaz wiedziala (a juz powinnas bo bylo ci to tlumaczone) ze rozmycia wynikajace z poruszenia to nie zasluga sprzetu tylko operatora
cybertoman - Wto 29 Sty, 2013

jaad75 napisał/a:
ale ja nie czekam, tym bardziej teraz...
Mimo, ze nie czekasz, to i tak sie doczekasz. A ja juz sie ciesze na to, jak bedziesz sie tlumaczyl (uzasadnial), ze kupiles. Moi pentaksiarze juz bardzo intensywnie dyskutuja na ten temat...

moronica, widac, ze polubilas nowa maszyne i widac, ze Ci i Twoim fotom to sluzy.

magda28 napisał/a:
rozmazane bardzo
Które?

mozer 32 i 37

czyli dobry operator zrobi ostre zdjęcie nawet canonem 500d

cybertoman napisał/a:
Mimo, ze nie czekasz, to i tak sie doczekasz. A ja juz sie ciesze na to, jak bedziesz sie tlumaczyl (uzasadnial), ze kupiles.
Nie będę uzasadniał, bo nie zamierzam kupować, już na pewno nie ze względu na wielkość matrycy. Chyba, że Pentax nie da mi wyboru i wszystkie zaawansowane korpusy zacznie robić z matrycą FF, w co osobiści wątpię.
cybertoman napisał/a:
Moi pentaksiarze juz bardzo intensywnie dyskutuja na ten temat...
Ale nad czym, nad zakupem, czy samym faktem wypuszczenia FF, który jest praktycznie oficjalnie potwierdzony?

36 faktycznie ostroscia nie grzeszy, opublikowalam je ze wzgledu na uchwycona poze. 32, biorac pod uwage ze facet byl w ruchu, jest jak najbardziej ok

edit: a skresl, 37... 37 jest ostrzejsze od 36 ;)

tak a nawet i a57 ;) do czego cie goraco zachecam, fotografia koncertowa to fajny kawalek zabawy

magda28 napisał/a:
32 i 37
Za długi czas, jak na szybkość ruchu. Ale ani w jednym, ani w drugim przypadku tragedii nie ma - poruszenie na 32 nie przeszkadza w ogóle, a na 37 nie przeszkadza w tym formacie.
magda28 napisał/a:
czyli dobry operator zrobi ostre zdjęcie nawet canonem 500d
Nie w tych warunkach oświetleniowych.

maronica, wątpię aby mój sony przy takim iso zrobił tak czyste zdjęcie.No chyba, ze z jakimś obiektywem 1.4.Wole podziwiać Twoje udane kadry.

magda28, technikalia to nie wszystko, zwlaszcza w fotografii w ktorej liczy sie refleks i uchwycenie chwili. jak mialam nikona d90 to nie siedzialam bezczynnie myslac "i tak wyjda zaszumione, bez sensu..."

moronica napisał/a:
edit: a skresl, 37... 37 jest ostrzejsze od 36 ;)
no tak, jeśli magda28, miała rzeczywiście na mysli 37, to tez nie wiem o co chodzi...
cybertoman - Wto 29 Sty, 2013

jaad75, nad zakupem oczywiscie. Kolega moj pentaksiarz w trzecim pokoleniu, za wyjatkiem K5 II ma chyba wszystko, co Pentax wypuscil. No moze nie wszystko, bo goni jakiegos faceta z forum, ktory ma ponad 100 obiektywow, a "nam" jeszcze kilka brakuje. FF tez kupimy, ale szukamy jeszcze uzasadnienia.

magda28 napisał/a:
wątpię aby mój sony przy takim iso zrobił tak czyste zdjęcie.
Akurat dla tej matrycy to nie jest szczególny problem:
43.

44.

45.

46.

[ Dodano: Wto 29 Sty, 2013 01:05 ]
cybertoman, no to grubo, ale ja nie staram się mieć każdego korpusu, który wypuszcza Pentax, a jedynie takie, które z mojego punktu widzenia wnoszą coś istotnego w kwestii tego jak je wykorzystuje. Np. jeśli korpus FF będzie miał znacząco krótsze synchro od kolejnej generacji APS-C, to mogę się skusić... Na lepszy AF już niekoniecznie... Na wyższe użyteczne ISO, też nie bardzo, chociaż prędzej, jeśli byłoby dużo wyższe niż to co obecnie oferują FF... Generalnie, nie wybrałbym korpusu FF Pentaksa z powodu większego rozmiaru klatki, jeśli nie miałby innych cech, które skłoniłyby mnie do jego zakupu.

degol - Wto 29 Sty, 2013

jaad75 napisał/a:
... jak za często robię koncerty, to akurat zupełnie tracę wenę - wydaje mi się, że wszystkie ujęcia już kiedyś robiłem, tylko zespoły się zmieniają (a czasem nawet i to nie)... :wink:

wejdź na scenę i rób fotosy publiczności ;)

[ Dodano: Wto 29 Sty, 2013 01:09 ]
jaad75, 46 - ten motyl chyba patrzył ci w obiektyw ?

degol, też mi się zdarza, chociaż akurat większej ilości publiczności nie mam nigdzie uploadowanej... :razz:

P.S. Tak wiem, że pokazywałem w innym wątku... :smile:

[ Dodano: Wto 29 Sty, 2013 01:30 ]
degol napisał/a:
jaad75, 46 - ten motyl chyba patrzył ci w obiekyw
Motyle tak mają... :cool:
degol - Wto 29 Sty, 2013

jaad75 Ci się zdarza, zazdroszczę :)
Dawno nie byłem na koncercie, może czas się wybrać ?
A to takie wspomnienie.
Klik

degol napisał/a:
A to takie wspomnienie.
Klik
Fajne światła na trzecim. W sumie pierwsze też mi się podoba - szkoda, że nie byłeś bliżej (w obydwu przypadkach)...

jaad75, fajny ten kolo z murawa na glowie ;)
degol - Wto 29 Sty, 2013

jaad75 napisał/a:
degol napisał/a:
A to takie wspomnienie.
Klik
Fajne światła na trzecim. W sumie pierwsze też mi się podoba - szkoda, że nie byłeś bliżej (w obydwu przypadkach)...

no właśnie byłe daleko w tłumie, wtenczas jeszcze się nie przedzierałem, nie walczyłem o miejsce :)

Usjwo - Wto 29 Sty, 2013

jaad75 napisał/a:
Np. jeśli korpus FF będzie miał znacząco krótsze synchro od kolejnej generacji APS-C, to mogę się skusić...

A dlaczego tak wazny jest czas synchro dla Ciebie?
W FF może być dłużej, bo większą matrycę trzeba odsłonić :smile: . Szybsze roletki to droższa konstrukcja, więc i cena wyższa :sad:

Usjwo napisał/a:
A dlaczego tak wazny jest czas synchro dla Ciebie?
Do przebijania zastanego w dzień, normalną lampą, przy normalnych przysłonach, czy lepszego mrożenia ruchu we w miarę szybkich scenach oświetlanych lampą i zastanym.
Usjwo napisał/a:
W FF może być dłużej, bo większą matrycę trzeba odsłonić :smile:
Może, ale nie musi. Nie miałbym też nic przeciwko mechaniczno-elektronicznej hybrydzie, by uzyskać ten efekt. Na początek niech zlikwidują tę głupotę z wyłączeniem wyzwalania na stopce i gnieździe powyżej nominalnego synchro.
Usjwo napisał/a:
Szybsze roletki to droższa konstrukcja, więc i cena wyższa :sad:
Owszem, zdaję sobie z tego sprawę, ale jak wspomniałem wyżej, można to trochę obejść.
komor - Wto 29 Sty, 2013

jaad75 napisał/a:
no tak, jeśli magda28, miała rzeczywiście na mysli 37, to tez nie wiem o co chodzi...

Chodzi pewnie o małą głębię ostrości, której Magda nie odróżnia jeszcze od rozmycia wynikającego z ruchu.

moronica - Pią 01 Lut, 2013

47

48

degol - Pią 01 Lut, 2013

moronica, 48, fajnie z tym halogenem w narożniku.
Fajnie w tle, mam na myśli tą parę.
Tylko ona mogłaby być i byłoby świetnie.

jaad75 - Nie 03 Lut, 2013

moronica, nie wiem, czy ta sepia tu pasuje... Jak już, to chyba wolalbym zwykłe B/W.

[ Dodano: Nie 03 Lut, 2013 12:46 ]
Z wczoraj. Zupełnie nie umiem fotografować tańca, więc proszę o uwagi.

49.

50.

51.

52.

53.

54.

55.

P.S. Wiem, że chaos, ale póki co, kompletnie nie mam pomysłu, jak to złożyć w całość i nie wrzucić zbyt dużej ilości zdjęć.

Daruu - Nie 03 Lut, 2013

Power Of Trinity

56.

57.

58.

59.

60.

degol - Nie 03 Lut, 2013

jaad75, ja się nie znam, ale powiem od siebie, że seria mi się podoba.
Reportersko fajnie.
53 fajnie zatrzymane do tego ciekawie pocięte w tle.
Na fotkach ciekawie pokazana publika, w różnych jakby nietypowych miejscach :)

Daruu, 59 - zabawnie wyszło. Lewe ramie wyciągnięta do mikrofonu, za to " rękaw klimatyzacyjny " ułożył się tak jakby przedstawiał prawe ramie.
Wiem, wiem, że jak się przyjrzę, to zobaczę prawą dłoń :)

kololovanka - Pon 04 Lut, 2013

zdecydowanie udane :) ja jakoś nie mogę oderwać wzroku od tego pana z 49. wygląda jak manekin :shock:
moronica - Nie 17 Lut, 2013

61

62

63

64

65

66

67

68

69

lvl3ha - Pon 18 Lut, 2013

66.
Kris Kross juz bylo modne lata temu :twisted:

moronica - Sro 20 Lut, 2013

trzeba bedzie se kupic jasnego standardowego zooma bo jak mozna robic tylko przez 3 utwory to zmienianie obiektywow strasznie wkurza

Calexico

70

71

72

73

74

pes - Sro 20 Lut, 2013

moronica, 70 fajnie wypatrzone i z ładnym światłem, podoba się!
degol - Pią 22 Lut, 2013

moronica, podoba mi się seria, na 72 fajny klimat.
73 podoba mi sie perspektywa i w rozmieszczenie w kadrze.
70 pierwsze moje skojarzenie, to ... w PS-sie robione ;)
Najmniej pasuje mi 71 no i 74 szkoda, że trąbkę zasłania rozmyty statyw z mikrofonem.

moronica - Pią 22 Lut, 2013

degol, co takiego niby robione w PSie na 70?
degol - Pią 22 Lut, 2013

moronica, tak też przypuszczałem, że mogę nie być wł. zrozumianym ;)

KLIK

aa no nie, zero PSa ;) przeciez to dwoch roznych gostkow :P

mam jeszcze z supportu, The Dodos

75

76

masza - Pią 22 Lut, 2013

moronica napisał/a:
degol, co takiego niby robione w PSie na 70?

Nie wiem, czy to degol miał na myśli, ale zanim człowiek się przyjrzy, ulega złudzeniu, że jeden facet jest odbiciem drugiego. :)
67 (ciasno) i 72 (szeroko) bardzo mi się podobają.

EDIT
Ale mam refleks do dupy. :)

degol - Pią 22 Lut, 2013

moronica, nie, nie chodziło mi tylko o moje pierwsze wrażenie ... zmęczony wzrok mam już dzisiaj ! Zaraz wyłapałem, że to dwóch różnych muzyków :) Tak tylko "głośno" dopisałem do 70-ki.

[ Dodano: Pią 22 Lut, 2013 23:46 ]
moronica, 75 zerknąłem na foto i zaraz pomyślałem, że wykonane 80-200 :)

76 tez ;) i kilka z poprzedniej strony
degol - Pią 22 Lut, 2013

Jak na 75-kę spojrzałem pierwsze co pomyślałem, to .. 80-200, i zaraz foto ( tylko to ) sprawdziłem po exifie :)
bhpchmiel - Sob 23 Lut, 2013

moronica, Twoje ostatnie wstawki podobają mi się :wink:
komor - Sob 23 Lut, 2013

No to teraz ja się pogrążę, wstawiając moje gniociki. :)

77.

The Wicked by komor, on Flickr

78.

Brainhole by komor, on Flickr

79.

Blanket by komor, on Flickr

80.

Blanket by komor, on Flickr

81.

Breakneck by komor, on Flickr

82.

83.

Red Hair 6145 :) by komor, on Flickr

Zdjęcia, jak widzę, robione w tym samym klubie co zdjęcia 56–60 kolegi Daruu, tylko u mnie nie było praktycznie oświetlenia scenicznego. Musiałem przynieść swoje. :)

jaad75 - Sob 23 Lut, 2013

komor, Ty bywasz na metalowych imrezach??? :razz:
82 - jest świetne, 77 - podoba mi się to zestawienie :wink: , 78, 81 - też ogólnie niezłe.
Ile lampek w sumie powiesiłeś? Kurde, dawno nie robiłem żadnego koncertu w ten sposób...

komor - Sob 23 Lut, 2013

Nie bywam, ale to była okazja specjalna. :) Muzyka całkowicie nie dla mnie, ale byłem pod wrażeniem tych młodych ludzików, którzy tam grali. Profeska. Publika w miarę przyzwoita, choć piwoodporność plecaka foto okazała się przydatna…
Trzy lampki: dwie z tyłu na górze, w miarę bezpośrednio w boki/plecy kapeli, trzecia z przodu blisko sufitu, rozpraszana o sufit, który zasadniczo był biały, niski i dawał radę robić za blendę. Tę trzecią dałem w miejscu, gdzie praktycznie była czarna dziura, zero światła scenicznego i jeszcze głośnik zasłaniający ewentualne ślady światła. Ja byłem w sumie zadowolony, robiłem koncert na ISO 400 i f/2,8. :) Strasznie tylko ciasno tam było.
Cieszę się, że w miarę się podoba, bo spodziewałem się miażdżącej krytyki. Dość kontrastową obróbkę wybrałem ze względu na klimat muzyki.

moronica - Sob 23 Lut, 2013

jezu ja przeczytalam "robiłem koncert 400 f/2,8" ;) rowniez bardzo mi sie podoba to z wlosami
cybertoman - Sob 23 Lut, 2013

82 jest świetne - zgoda. Ale w 77 to sie zadurzyłem.

[ Dodano: Sob 23 Lut, 2013 23:15 ]
komor napisał/a:
moje gniociki.
Nawet Ty takie chwyty stosujesz? (Tu emotikon <rozczarowany>)
90s - Nie 24 Lut, 2013

komor, kapitalna seria, dwa ostatnie najlepsze, choć reszta też bardzo dobra.
ps.
Pierwszego górę bym chętnie zobaczył ;)

hajhet - Nie 24 Lut, 2013

Akustyczny koncert 2Tm2,3 w Rzeszowie.

84.

2Tm2,3-8468.jpg by hajhet, on Flickr

85.

2Tm2,3-8568.jpg by hajhet, on Flickr

86.

2Tm2,3-8638.jpg by hajhet, on Flickr

87.

2Tm2,3-8661.jpg by hajhet, on Flickr

88.

2Tm2,3-8662.jpg by hajhet, on Flickr

89.

2Tm2,3-8673.jpg by hajhet, on Flickr

90.

2Tm2,3-8740.jpg by hajhet, on Flickr

91.

2Tm2,3-8747.jpg by hajhet, on Flickr

Miłego oglądania :)

Soniak10 - Nie 24 Lut, 2013

hajhet napisał/a:
Akustyczny koncert 2Tm2,3 w Rzeszowie

86 i 91 wymiatają :!: To jest to, co soniaki lubią najbardziej :grin:
A co do zdjęć komora to może i są fajne, tyle że ja po prostu nie trawię tego (chaotycznego) klimatu, jakim są przesycone takie koncerty, a który w sposób nieunikniony przenika także do fotografii. I jeżeli już bym miał któreś wybrać, to chyba też 82.
:roll:
Ps, komor, rad bym zobaczyć Twoje fotki z jakiegoś koncertu bardziej "poważnego" albo chociaż z jazzowego. Spróbujesz?

moronica - Nie 24 Lut, 2013

Soniak10, ja ci gwarantuje ze takie haotyczne koncerty sa duzo trudniejsze do uwiecznienia od takich "powaznych" nasiadowek. to powiedziawszy powyzsza seria bardzo mi sie podoba tylko hajhet musisz uwazac by nie zostawiac za duzo wolnej przestrzeni nad glowa (chyba ze cos sie tam dzieje, typu reflektory, jakis element architektoniczny)
lvl3ha - Nie 24 Lut, 2013

81 to Slash :)
bhpchmiel - Nie 24 Lut, 2013

chaotyczne :cool:

holera :P
bhpchmiel - Nie 24 Lut, 2013

moronica, no teraz to przegięłaś :mrgreen: :cool:

moronica napisał/a:
takie chaotyczne koncerty sa duzo trudniejsze do uwiecznienia

i zapewne masz rację, tylko że nie zmienia to faktu, że nawet na najlepszych zdjęciach ten "chaos" pozostaje w pewnym stopniu na obrazku - nie da się go usunąć do końca z bardzo prostego i podstawowego powodu, który starożytni wyrazili słowami:
Quod ab initio vitiosum est, non potest tractu temporis convalescere – co się przekłada jako: Co od początku jest wadliwe, przez (sam) upływ czasu nie może być uzdrowione. A w tym przypadku - nie może być "upiększone przez fotografa", noo, chyba że dopuszczamy "fotografowanie za pomocą Photoshopa i PC-ta". Tylko - czy to jeszcze jest fotografia? :shock:

Soniak10, a chaos w muzyce to wada? znaczy sie wszystko ma byc ugrzecznione, uczesane, siedzimy prosto, raczki na kolanka i spiewamy kumbaja? w fotografii koncertowej warto dazyc do oddania atmosfery tak wiec jesli wystep jest chaotyczny to i zdjecia powinny to oddawac

a teraz sobie przypominam, ze i przy okazji jednego mojego zdjecia wspominales o chaosie i co tym, jaka to ta muzyka wspolczesna taka owaka. nie wiem czego ty sluchasz i nie jestem pewna czy chce wiedziec ;)

moronica napisał/a:
a chaos w muzyce to wada? znaczy sie wszystko ma byc ugrzecznione, uczesane, siedzimy prosto, raczki na kolanka i spiewamy kumbaja?

Oj, moronica, moronica, co ja z Tobą mam :mad: Sztuka w ogóle, nie tylko muzyka, powinna pokazywać PIĘKNO I HARMONIĘ a nie chaos i brzydotę, i to wcale nie musi oznaczać "trzymania rączek na kolankach i śpiewania kumbaja". To, że dzisiaj jest akurat odwrotnie i że wielu - na przykład moronica - nie dostrzega w tym nic niewłaściwego a tym bardziej żadnej możliwej alternatywy - to tylko świadczy o skali ogłupienia, jakiemu zostaliśmy poddani. Niestety - dość skutecznie :cry:

pes - Nie 24 Lut, 2013

Soniak10, rozbawiłeś mnie :mrgreen: W sumie dzięki bo mam teraz całkiem dobry humor i już nie z taką niechęcią patrzę na tydzień roboczy :)
jaad75 - Nie 24 Lut, 2013

Soniak10 napisał/a:
Sztuka w ogóle, nie tylko muzyka, powinna pokazywać PIĘKNO I HARMONIĘ a nie chaos i brzydotę
Co za bzdury... :roll:
90s - Nie 24 Lut, 2013

jaad75 warto było cały tekst zacytować :smile:
komor - Pon 25 Lut, 2013

moronica napisał/a:
jezu ja przeczytalam "robiłem koncert 400 f/2,8"

Od razu widać co Ci chodzi po głowie jako następny zakup. :)

cybertoman napisał/a:
Nawet Ty takie chwyty stosujesz?

Mam zachwiania samooceny. :)

90s napisał/a:
Pierwszego górę bym chętnie zobaczył

Proszę uprzejmie, leci 92. :) Niestety dół ucięty, bo 17 mm to było za mało na tę dziewoję.

Soniak10 napisał/a:
komor, rad bym zobaczyć Twoje fotki z jakiegoś koncertu bardziej "poważnego" albo chociaż z jazzowego. Spróbujesz?

Jak się trafi okazja, to na pewno.

92.

The Wicked by komor, on Flickr

93. Dla miłośników włosów i chaosu

94. Włosy, tu niestety słabiej wyszło

95. Chaos

96. Jedno z nielicznych z drugiej strony sceny, które wyszły sensownie

97.

98. Dla miłośników Slasha

99.

100. I takie poglądowe, ile tam jest miejsca. Przydałoby się 14/2.8. :)

jaad75 - Pon 25 Lut, 2013

komor, tym razem tylko 95 ok, 98 byłoby najfajniejsze, gdyby było trochę szerzej (tak, żeby chociaż główkę gitary zmieścić).
moronica - Pon 25 Lut, 2013

Soniak10 napisał/a:
moronica napisał/a:
a chaos w muzyce to wada? znaczy sie wszystko ma byc ugrzecznione, uczesane, siedzimy prosto, raczki na kolanka i spiewamy kumbaja?

Oj, moronica, moronica, co ja z Tobą mam :mad: Sztuka w ogóle, nie tylko muzyka, powinna pokazywać PIĘKNO I HARMONIĘ a nie chaos i brzydotę, i to wcale nie musi oznaczać "trzymania rączek na kolankach i śpiewania kumbaja". To, że dzisiaj jest akurat odwrotnie i że wielu - na przykład moronica - nie dostrzega w tym nic niewłaściwego a tym bardziej żadnej możliwej alternatywy - to tylko świadczy o skali ogłupienia, jakiemu zostaliśmy poddani. Niestety - dość skutecznie :cry:

nie nie, alternatywy to ty nie dostrzegasz usilujac dyktowac, jakie trendy w muzyce i sztuce sa tymi jedynymi slusznymi i uznajac cala reszte za oglupianie

komor uff na szczescie 400/2.8 mi po glowie nie chodzi ;)

Usjwo - Pon 25 Lut, 2013

komor po 77 92 nie miało prawa się pokazać, wszystko zepsułeś :wink:
90s - Pon 25 Lut, 2013

Usjwo napisał/a:
komor po 77 92 nie miało prawa się pokazać, wszystko zepsułeś :wink:

Za to zaspokoił moją ciekawość ;)

hajhet - Pon 25 Lut, 2013

komor, cała seria mi się podoba - lubię koncerty, w sensie zdjęcia "dobłyskiwane" z tej i owej strony :) a chaos, czy jak kto woli, haos, tu jest jak najbardziej na miejscu.
degol - Pon 25 Lut, 2013

komor, fajne te koncertówki !
Daruu - Czw 07 Mar, 2013

komor napisał/a:

Zdjęcia, jak widzę, robione w tym samym klubie co zdjęcia 56–60 kolegi Daruu, tylko u mnie nie było praktycznie oświetlenia scenicznego. Musiałem przynieść swoje. :)

Komor, tam cały czas jest takie samo światło, bądź jego brak :) . Ja na "Łykend" się obraziłem po GBH :)

Kilka z innego koncertu.
Matisyahu i Jafia Namuel, jako support

101.

102.

103.

104.

bhpchmiel - Sob 16 Mar, 2013

Parę fotek z próby generalnej spektaklu "Sen nocy letniej":

105.

106.

107.

108.

109.

110.

111.

112.

113.

114.

115.

116.

117.

118.

119.

120.

121.

122.

123.

cdn...:)

degol - Sob 16 Mar, 2013

bhpchmiel,

106 bardzo mi sie podoba. Pierwsze co pomyślałem, by wywalić ta rękę z prawej, ale po zerkam na tancerką, która jakby patrzyła właśnie na tą dłoń ! Ale foto świetne.

110 fajny moment zatrzymałeś.

114 - szkoda, że tak mało przyciąłeś postać w "kwietniku", za mało przycięty. Jak już ciąłeś, to chyba powinieneś to bardziej zdecydowanie zrobić !

116 ciekawe, tak samo jak 120 !

123 - hmm, jak kobieta leży przy kwiecie, to on leży, gdy mężczyzna przy nim, to on wstaje ?! ;)

bhpchmiel - Sob 16 Mar, 2013

degol, co do 106 to nie bardzo już miałem co coś, żeby pozbyć się tej ręki.
114 - no tutaj jedynie mnie ratuje inny format 4:5/5:4, żeby gościa całkiem skasować - ale dzięki za sugestię coś pokombinuje :wink:

Cieszę się, że się podoba :grin:

90s - Sob 16 Mar, 2013

109 i 110 coś pięknego.
bhpchmiel - Nie 17 Mar, 2013

90s, dzięki :wink:
degol - Nie 17 Mar, 2013

bhpchmiel napisał/a:
... Cieszę się, że się podoba :grin:

Podobało, to za mało powiedziane !
Ja np. już któryś raz serię oglądam:)

Soniak10 - Nie 17 Mar, 2013

bhpchmiel napisał/a:
Parę fotek z próby generalnej spektaklu "Sen nocy letniej":

No, wreszcie sfotografowana prawdziwa sztuka zagościła na forum! Jak dla mnie, [b]top[\b] to 115, 119 i 122. BTW: jednak jeżeli przedmiotem fotografii jest Piękno i Harmonia a nie chaos i brzydota, to i zdjęcia na tym zyskują! Gratki :grin:
Ps: a w ogóle to jak się dostałeś na próbę generalną?
I jeszcze jedno: na 114 to ja bym chyba w ogóle spróbował obciąć podłogę, a za to zostawić całą postać w krzaku.

bhpchmiel - Pon 18 Mar, 2013

Soniak10, bardzo dziękuje :wink:
Co do wejścia to pozwolisz, że skromnie info zachowam dla siebie :cool:

Daruu - Sro 20 Mar, 2013

Wiem, że ciężko będzie wyjść z cienia bhpchmiel, no ale cóż... :)

Chris Botti

124.

125.

126.

127.

128.

129.

pioroon - Sro 20 Mar, 2013

Daruu, przyjemna seria.
degol - Czw 21 Mar, 2013

Daruu, 126 - fajny trójkącik.
127 - ciekawie światło się rozłożyło, bardzo przyjemna fotka !

bhpchmiel - Czw 21 Mar, 2013

Daruu, no bez przesady :wink:
co do 126 to szkoda, że ten stojak zaplątał się w kadr z prawej strony.
Mi również się podoba 127 :wink:

Daruu - Czw 21 Mar, 2013

Pioroon, degol, dziękuję bardzo :)

Bhpchmiel, nie bądź taki skromny :)
Kurcze, faktycznie zapomniałem o tym stojaku ;)

bhpchmiel - Czw 21 Mar, 2013

jeszcze parę tak na szybko z próby:
130.

131.

132.

133.

cdn...

komor - Czw 21 Mar, 2013

degol napisał/a:
126 - fajny trójkącik.

A mi właśnie 126 nie leży kadrowo, natomiast 127 bardzo fajne.

Sunders - Czw 21 Mar, 2013

Mi też 127 wydaje się najlepsze w serii.
bhpchmiel - Sob 23 Mar, 2013

Gdybym przynudzał to proszę o info, przestanę :razz:

134.

135.

136.

137.

138.

139.

140.

141.

142.

143.

144.

degol - Sob 23 Mar, 2013

komor napisał/a:
degol napisał/a:
126 - fajny trójkącik.

A mi właśnie 126 nie leży kadrowo, natomiast 127 bardzo fajne.

Odniosłem się do trójkącika :)
W sumie w kadrze, a wł. w jego centrum za ciasno, osoby za blisko siebie w odniesieniu do wolnej przestrzeni w okół, do tego ten statyw jak ktoś tu ujął - przeszkadza, po nachodziły instrumenty na siebie i nie tylko na siebie ;)

[ Dodano: Sob 23 Mar, 2013 23:34 ]
bhpchmiel, 142 mi leży :)

bhpchmiel - Sob 23 Mar, 2013

Andrzej - TYLKO 142 :shock: :?: Reszta szmelc :?:
degol - Nie 24 Mar, 2013

135 ;)
aphalon - Pon 25 Mar, 2013

Dzień dobry wszystkim :)
To będzie mój pierwszy post i od razu chciałbym się zaprezentować z tej lepszej strony ;)
Mam nadzieję, że mi się uda :D

Chciałbym pochwalić się paroma moimi strzałami koncertowymi i prosić o jakąś ocenę mojej działalności.

Koncert Luxtorpedy w Olsztynie

Hmmmm.... numeracja zdjęć chyba odbywa się po kolei więc zaczynam od:

145.

146.

147.

148.

149.

150.

151.

152.

153.

Bardzo dziękuję za uwagę :)

moronica - Pon 25 Mar, 2013

aphalon, podoba mi sie strzal publicznosci oraz 149. 148 sie nie wyswietla. z krytyki - troche zbyt ciasno czasem kadrujesz (np 150) oraz moim zdaniem troche za bardzo skupiles sie na tych ich slodkich minkach, warto jednak pokazac nieco szerszy wachlarz mimiki tych panow, no chyba ze faktycznie caly czas sie krzywili to nie twoja wina ;) najmniej pasuja mi 151 (moze gdyby ostrosc byla gdzie indziej...) i 153 (dobrze ze eksperymentujesz ale przy takiej kompozycji zdjecie mi nie gra)
aphalon - Pon 25 Mar, 2013

Dziękuję za krytykę :)

Czasami zdarza mi się ciasno kadrować, przyznaję się, ciągle się uczę i wezmę sobie do serca Twoją krytykę ;)

Nie mam pojęcia dlaczego nie wyświetla się 148 :neutral:

Hmmm.... jest jakiś błąd z linkiem więc w zastępstwo wrzucam troszkę inne ujęcie 148:

moronica - Pon 01 Kwi, 2013

mam mase zdjec ale postaram sie hamowac ;)

154

155

156

157

158

pes - Pon 01 Kwi, 2013

mmm... fajne oczoyebne :D 156 i 157 bardzo fajne kompozycyjnie. Nie hamuj się :)
pioroon - Pon 01 Kwi, 2013

moronica, nie hamuj się !
btw, co to za impreza?

moronica - Pon 01 Kwi, 2013

pioroon, Squarepusher

skoro nalegacie :P

159

160

161

162

163

pes - Pon 01 Kwi, 2013

oj dobre to je dobre! 160 mistrz fota!
degol - Pon 01 Kwi, 2013

moronica, nie w moim klimacie, ale foto 156 oraz 158 b. ciekawe !

[ Dodano: Pon 01 Kwi, 2013 19:52 ]
... jeszczo 163 :)

moronica - Sro 03 Kwi, 2013

zdjecia jakie sa takie sa, mialam ze soba jedynie 50tke, ale za to koncert miazdzyl i to przez bite 2 godziny. tego pana chyba nie trzeba przedstawiac przynajmniej niektorym ;)

164

165

166

komor - Sob 06 Kwi, 2013

moronica napisał/a:
tego pana chyba nie trzeba przedstawiac przynajmniej niektorym

Nie mam pojęcia kto to, ale wygląda na spoko gościa. :) Gitara trzymająca się na gaffers tape – bezcenna. Dużo detalu widać na fotach.

moronica - Sob 06 Kwi, 2013

to Michael Gira z zespolem Swans, az strach pomyslec co wyprawial na scenie za mlodu skoro nawet teraz szaleje bardziej niz przecietny 20latek ;)
kozidron - Nie 07 Kwi, 2013

moronica, a ja sprzedałem takiego orange'a bo brzmiał z du.py, tylko inna sprawa, że miałem zestaw kombo i ta kolumna chyba "nie robiła". Gratuluje koncertu :smile:
moronica - Nie 07 Kwi, 2013

kozidron, moze trzeba bylo taka gustowna chusteczke na nim powiesic ;)
Daruu - Sro 24 Kwi, 2013

Wiem, że nie są tak świetne, jak te co wstawia Moronica, ale wierzcie mi staram się :)

167.

168.

169.

170.

171.

Arkowal - Pią 26 Kwi, 2013

Daruu napisał/a:
Wiem, że nie są tak świetne, jak te co wstawia Moronica, ale wierzcie mi staram się :)

Jak dla mnie są ok sam lepszych jeszcze nie zrobiłem z powodu braku możliwości pójścia na koncert no i braku jakiegoś szkiełka. :grin:

moronica - Sob 27 Kwi, 2013

Arkowal, nie pier...nicz :P

172

173

174

bhpchmiel - Sob 27 Kwi, 2013

moronica, ale kolega dobrze gada :razz:

bhpchmiel, ze co, ze na koncert pojsc nie moze czy ze mu jego szklo 2.8 nie wystarczy?

moronica, że ładne fotki wstawiasz :cool:

bhpchmiel, a widzisz bo ja o czyms innym :P

:lol:
moronica - Czw 02 Maj, 2013

wielbiciele szerokich kadrow beda mi musieli wybaczyc, jakos tak mam ze im mniejsza scena tym wezszego szkla uzywam

Pink Narcissus
175

176

177

Clowns
178

179

180

Fat Goth
181

182

muzyk - Pon 06 Maj, 2013

jedziesz :wink:
moronica - Pon 06 Maj, 2013

jade :P moze te sie okaza jakies bardziej poruszajace

Sivu
183

184

185

Eliza and the Bear
186

187

188

Athlete
189

190

191

bhpchmiel - Wto 07 Maj, 2013

moronica, 187 co za mina :razz:
moronica - Wto 07 Maj, 2013

bhpchmiel, moze mial tam gdzies paczka na pozniej :P
degol - Wto 07 Maj, 2013

moronica,
138 - obciąć dół ?
187 - było więcej Pana pokazać, szkoda tego uchlastanego saksofonisty ?
191 - " doświetlić klawiszowca twarz"

druga seria bardziej klimatyczna, a na pewno ciekawsza ( jak dla mnie ) :)

moronica - Wto 07 Maj, 2013

138?
degol - Czw 09 Maj, 2013

moronica napisał/a:
138?

oczywiście 183 ;)

moronica - Czw 09 Maj, 2013

aa bo myslalam, ze 178 ;) i sie dziwilam. ze 183 mozna by wywalic dol ale wtedy trzeba by rowniez zmienic proporcje zdjecia a tego nie chce
degol - Nie 12 Maj, 2013

moronica napisał/a:
aa bo myslalam, ze 178 ;) i sie dziwilam. ze 183 mozna by wywalic dol ale wtedy trzeba by rowniez zmienic proporcje zdjecia a tego nie chce

pomyślałem o kwadracie, ale może się mylę ;)

moronica - Pią 17 Maj, 2013

Dark Horses ciag dalszy

192

193

194

195

Daruu - Czw 06 Cze, 2013

Żeby nie było tak pięknie w tym wątku, bo Moronica rozwala mnie, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, swoimi fotkami, wrzucę kilka swoich :)

Tomasz Stańko
196.

197.

198.

199.

200.

Oczywiście proszę o komentarze, żebym mógł choć troszkę zbliżyć się do poziomu Moroniki :)

bhpchmiel - Czw 06 Cze, 2013

moronica, 192 byłoby jak dla mnie super, tylko razi ziarno na kurtce - widzę, że ISO miałaś wysokie, jednak ja bym to zlikwidował. Gryzie się z czyściutką górną połową kadru IMHO :wink:
aphalon - Pią 07 Cze, 2013

Kilka strzałów z juwenaliów Olsztyńskich - KORTOWIADA 2013

BETHEL

201.

202.

203.

204.

205.

HUNTER
206.

207.

208.

209.

GRUBSON
210.

211.

212.

COMA
213.

214.

215.

216.

217.

218.

Jak za dużo to mnie skrzyczcie ;)
Mam nadzieję, że się podobają. Komentarze mile widziane.

moronica - Pią 07 Cze, 2013

202 i 204 fajne kolory i dobrze zlapany moment, 206 ma klimat tylko chyba troche za duzo dookola wolnej przestrzeni, taki niezdecydowany ten kadr; fajna gra swiatel na 214
kozidron - Pią 07 Cze, 2013

213, 215, 216 petarda gdyby nie obciachowy podpis całkiem przyjemna seria.

210 nietrafione, 211 wyrzuciłbym do kosza.

bhpchmiel - Pią 07 Cze, 2013

aphalon, przyjemna seria, podoba mi się :wink:
Flashalpha - Nie 16 Cze, 2013

Zaryzykuję... :)

Trzecia Godzina Dnia (koncert w ramach corocznego festiwalu Spotkałem Pana)

219.

220.

221.

222.

223.

224.

225.

226.

227.

228.

229.

KwusheR - Nie 16 Cze, 2013

230.

231.

Arkowal - Sro 19 Cze, 2013

dj_tomek - Sob 22 Cze, 2013

W sumie to impreza ;)
Pierwszy raz chyba fotografowałem w tak cięzkich warunkach tak specyficzne wydarzenie :)

Noc Kupały, czyli najkrótsza noc roku. Poznań 2013

236

237

238

239

240

241

242

bhpchmiel - Sob 22 Cze, 2013

Flashalpha, wstawka fajna, ale niektóre mocno zaszumione :wink:

[ Dodano: Sob 22 Cze, 2013 20:31 ]
dj_tomek, druty drażnią - jeśli już chciałeś pokazać większy obszar, to trzeba się było ciut inaczej ustawić :wink:

Wiem..... ;/ Szkoda tego ostatniego, jednak nie mogłem inaczej gdyż to był most i nie dało rady podejść do przodu..
maziek - Sob 22 Cze, 2013

Nowa świecka tradycja, za którą wyrywałbym nogi nieco powyżej tego, z czego wyrastają...

To prawda. Uważam, że pomysł jest idiotyczny. Syf następnego dnia niecały kilometr dalej nie do opisania.
Do tego ludzie nie potrafią puszczać tych lampionów/używać mózgów.
Co ja się tam naoglądałem to brak słów...Kamera byłaby bardziej przydatna ;)

maziek napisał/a:
Nowa świecka tradycja, za którą wyrywałbym nogi nieco powyżej tego, z czego wyrastają...

mówiąc nowomową - lajkuje :razz:

Flashalpha - Sob 22 Cze, 2013

bhpchmiel napisał/a:
Flashalpha, wstawka fajna, ale niektóre mocno zaszumione :wink:

dzięki :) co do szumu, to jakoś nawet nie próbowałem z nim walczyć ;)

Flashalpha, na pewno będzie lepiej, zobaczysz :wink:
Flashalpha - Pon 24 Cze, 2013

Z pewnością tak :)

a tymczasem:
Raggafaya
243.

244.

245.

246.

i Ray Wilson
247.

248.

249.

250.

251.

252.

253.

Daruu - Pon 24 Cze, 2013

Sinead O'Connor i Flying Moses jako support

254.

255.

256.

257.

258.

259.

Komentarze oczywiście mile widziane :)

komor - Sro 03 Lip, 2013

Ja po długiej przerwie wreszcie coś pofociłem. Znowu byłem na koncercie muzyki strasznej. :) Tym razem było oświetlenie sceniczne.

260.

Cruelty In The Garden by komor, on Flickr

261.

262.

263.

Soundfear by komor, on Flickr

264.

265.

266.

267.

268.

269.

270.

Drown My Day by komor, on Flickr

271.

272.

moronica - Sro 17 Lip, 2013

oswietleniowiec to sie wczoraj nie potrafil zdecydowac i bezlitosnie mieszal rozne rodzaje oswietlenia a do tego jeszcze dawali dym...

The Wytches
273

274

Japandroids
275

276

277

278

bhpchmiel - Sro 17 Lip, 2013

moronica, bardzo ładnie :wink:
moronica - Sro 17 Lip, 2013

bhpchmiel, dzieki ;)
podmienilam powyzsze na jednolicie obrobione cz&b, mam nadzieje ze nadal sie beda podobac :P

279

280

bhpchmiel - Sro 17 Lip, 2013

moronica, dalej jest ładnie :wink:
degol - Czw 18 Lip, 2013

Daruu, komor, moronica, fajne serie !
moronica - Czw 25 Lip, 2013

Thomas Truax

281

282

283

284

285

bhpchmiel - Czw 25 Lip, 2013

283 - co to jest :shock: :?:
moronica - Czw 25 Lip, 2013

bhpchmiel, instrument muzyczny ;) zbudowany m.in z 2 kol od roweru i kilku teleskopowych anten radiowych, ktore po nadaniu im odpowiedniej dlugosci wydaja rozne stukajaco-dzwoniace dzwieki
maziek - Pią 26 Lip, 2013

Komor, 264 - Obcy z Nostromo bez makijażu ;) ...
kozidron - Sro 31 Lip, 2013

wszystko robione staruszkiem canonem, którym nie da się wyciągać z cieni iso1000-1600

286.

287.

288.

289.

291.

292.

293.

294.

295.

296.

297.

298.

299.

300.

301.

mozer - Sro 31 Lip, 2013

kozidron napisał/a:
staruszkiem canonem

A konkretniej?

mozer napisał/a:
A konkretniej?

pierćdziesiąt De

mozer - Sro 31 Lip, 2013

kozidron, dzięki. Dla mnie bardzo ładnie wyszło - przynajmniej na małych obrazkach ;)

mozer napisał/a:
kozidron, dzięki. Dla mnie bardzo ładnie wyszło - przynajmniej na małych obrazkach ;)

na dużych też :wink:

Andrzej.M. - Sro 31 Lip, 2013

302.

mozer - Sro 31 Lip, 2013

kozidron, a to pewnie strzelałeś na ISO100 ;)
ophiuchus - Sro 31 Lip, 2013

Lao Che:

303.

Lao Che by niechtoszlag, on Flickr

304

Lao Che by niechtoszlag, on Flickr

moronica - Nie 04 Sie, 2013

troche koncertowego portreciarstwa

305

306

307

308

309

310

311

312

kozidron - Nie 04 Sie, 2013

moronica, cała seria mi się podoba
moronica - Sob 10 Sie, 2013

313

314

315

316

317

318

90s - Sob 10 Sie, 2013

313-315 kapitalne światło i kadry, brawo moronica, jedynie z 314 bym to ramie z prawej występlował
bhpchmiel - Sob 10 Sie, 2013

moronica, bardzo ładnie :wink:
hdmch - Pon 02 Wrz, 2013

mornica super foty i muszę przyznać, że bardzo dużo dają oglądającemu. Czekam na więcej.
Daruu - Sob 14 Wrz, 2013

319.

320.

321.

322.

323.

324.

325.

Uwagi, jak zawsze mile widziane :)

moronica - Pią 20 Wrz, 2013

takie tam gniotki

326

327

328

329

330

Fotograf1234 - Pią 20 Wrz, 2013

Fajne gniotki. :wink:
Chciałbym robić takie.

Daruu - Pon 23 Wrz, 2013

Moronica, Twoja skromność mnie rozwala :) w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
moronica - Pon 23 Wrz, 2013

nie no powaznie chlopaki, to taka sredniacka seria, zmeczona bylam po podrozy ktora nadal odchorowuje. z ostroscia sporadycznie trafialam i generalnie, ze tak nieskromnie powiem, stac mnie na wiecej :P
Daruu - Pon 23 Wrz, 2013

moronica napisał/a:
...stac mnie na wiecej...

No i z tym akurat się zgodzę :)

moronica - Nie 29 Wrz, 2013

331

332

333

bhpchmiel - Nie 29 Wrz, 2013

kurna na początku myślałem, że to kobieta :razz:
moronica - Nie 29 Wrz, 2013

ja tez, zwlaszcza jak przed koncertem paradowal w tej kiecy i w masce na twarzy :P

[ Dodano: Pon 07 Paź, 2013 16:31 ]
REDS
334

335

336

Speak Galactic
337

338

339

Eat Lights Become Lights
340

341

342

Acid Mothers Temple
343

344

345

346

347

kufel - Pon 07 Paź, 2013

ping
pioroon - Pon 07 Paź, 2013

podbijam, dawaj jeszcze więcej takich :)
masza - Pon 07 Paź, 2013

moronica, bardzo fajna seria, a 345 i 346 (oraz to w galerii) podobają mi się szczególnie.
bhpchmiel - Pon 07 Paź, 2013

moronica, cała ostatnia wstawka bardzo na tak :wink:
pioroon - Pon 07 Paź, 2013

moronica, a przede wszystkim taka ... czysta! Ta twoja nowa puszka daje radę :)
moronica - Pon 07 Paź, 2013

tak teraz patrze jak sie ciemniej zrobilo i widze szum wylazl w ciemnych partiach w szerszych ujeciach, za dnia nie bylo go widac... troche mnie ponioslo przy wyciaganiu cieni. tyle ze one akurat nie byly z d600 wiec jest ok :roll:

[ Dodano: Sro 09 Paź, 2013 17:44 ]
takie po kryjomu ;)

348

349

350

351

Wujek_Pstrykacz - Sro 09 Paź, 2013

Było sie śpieszyć :razz:
Flashalpha - Nie 13 Paź, 2013

moronica tutaj strasznie wymiata, pójdę trochę (trochę mocno) w dół z poziomem i może inni wtedy też się odważą coś dodać ;)

Na początek jeden kadr z koncertu Lady Pank
352.

i Rod Stewart
353.

354.

355.

356.

357.

358.

maziek - Nie 13 Paź, 2013

Myślałem, że to Rod Stewart ;) ...
90s - Nie 13 Paź, 2013

moronica cała seria z REDS kapitalna!!
świetne kadry i piękne światło z efektami

moronica - Nie 13 Paź, 2013

dziekowac ;) REDSom tez sie podobaly :P
pioroon - Wto 15 Paź, 2013

Po Was to strach wrzucać, ode mnie coś lekkiego.
359.

Flashalpha - Wto 15 Paź, 2013

maziek napisał/a:
Myślałem, że to Rod Stewart ;) ...

Zastanawiam się i zastanawiam, ale nie potrafię tego zinterpretować... :)

pioroon - Wto 15 Paź, 2013

Flashalpha napisał/a:
Zastanawiam się i zastanawiam, ale nie potrafię tego zinterpretować...

Albo myśli, że to sobowtór, albo nie doczytał opisu, albo nas w coś wkręca :twisted:

Flashalpha - Wto 15 Paź, 2013

pioroon napisał/a:
Albo myśli, że to sobowtór, albo nie doczytał opisu, albo nas w coś wkręca :twisted:

Druga opcja wydaje mi się być prawdopodobna, ale trzeciej nie wykluczam ;)

hijax_pl - Wto 15 Paź, 2013

moronica napisał/a:
REDSom tez sie podobaly
Dobrze, że nut czytać nie musieli ;)
moronica - Wto 15 Paź, 2013

hijax_pl napisał/a:
moronica napisał/a:
REDSom tez sie podobaly
Dobrze, że nut czytać nie musieli ;)

kazdy koncert w ich wykonaniu to improwizacja wiec nie ma strachu ;)

Daruu - Czw 17 Paź, 2013

Vaya Con Dios

360.

361.

362.

363.

364.

Miło będzie przeczytać jakieś komentarze :)

moronica - Nie 03 Lis, 2013

365 Bad for Lazarus

366 The Icarus Line

Daruu - Nie 03 Lis, 2013

Moronica, klasa, jak zawsze :)

Al Di Meola ode mnie

367.

368.

369.

370.

371.

moronica - Pon 04 Lis, 2013

372 The Icarus Line

373 Bad for Lazarus

374 Enablers

375

376

[ Dodano: Wto 12 Lis, 2013 00:12 ]
REDS

377

378

379

380

cybertoman - Wto 12 Lis, 2013

Dawaj jeszcze!
moronica - Wto 12 Lis, 2013

to jeszcze supporcik, David K Frampton + Bela Emerson

381

382

Fotograf1234 - Wto 12 Lis, 2013

moronica - fajne, ale po co drugie w czerni i bieli? Dla mnie lepszy kolor.
Justyna724 - Pon 18 Lis, 2013

moronica, Emocje, emocje i jeszcze raz emocje ! Świetne zdjęcia

Po takiej serii pewnie niczym was nie zaskocze, ale krytyki nigdy dość :P

383.

384.

385.

386.

387.

moronica - Pon 18 Lis, 2013

Justyna724, do exifa zajrzec nie moge ale wydaje mi sie, ze ciut zbyt dlugi czas dobierasz albo zbyt intensywnie odszumiasz, przez to nieco detalu brakuje. lepiej miec troche szumu niz rozmyte detale. ale ogolnie w porzadku ;)

moronica napisał/a:
Justyna724, do exifa zajrzec nie moge ale wydaje mi sie, ze ciut zbyt dlugi czas dobierasz albo zbyt intensywnie odszumiasz, przez to nieco detalu brakuje. lepiej miec troche szumu niz rozmyte detale. ale ogolnie w porzadku ;)

możliwe, że przesadziłam z odszumianiem, czas 200s

kozidron - Pon 18 Lis, 2013

Justyna724 mi brakuje ostrości tam gdzie trzeba albo w ogóle jej nie ma ale podpis masz już profesjonalny :wink:

kozidron napisał/a:
Justyna724 mi brakuje ostrości tam gdzie trzeba albo w ogóle jej nie ma ale podpis masz już profesjonalny :wink:

wiem wiem brakuje tej ostrości, ale na ciemnych 300 mm nie wiele można zdziałać.
Za późno się zjawiam i za daleko stoje :P

Justyna724 napisał/a:
Za późno się zjawiam i za daleko stoje :P

albo picie na koncercie albo fotografia :wink:

kufel - Pon 18 Lis, 2013

kozidron napisał/a:
a to nie da sie tego połączyc? :)

kufel napisał/a:

ja czasem łącze, tylko wtedy trzeba złapać odpowiednie proporcję :wink:

kufel napisał/a:
kozidron napisał/a:

haha
piwko na koncercie obowiązkowe ;P
i tak najlepsze rockowe koncerty foce tylko małpką, bo przy takiej muzyce to szkoda czasu na pstrykanie :P
Tak to jest jak się kocha dwie rzeczy na raz, nie wiadomo z czego rezygnować :mrgreen:

Justyna724, a widzisz, 1/200s to zbyt dlugi czas jak korzystasz z obiektywu 300mm, teoretycznie nie powinien on byc dluzszy niz 1/450s, w praktyce jak masz dobry chwyt to 1/300s powinno byc ok

to chyba musialabym podbić iso do 2000 przecież to makabra :P przy 200s miałam iso1000
kufel - Pon 18 Lis, 2013

Justyna724 napisał/a:
Tak to jest jak się kocha dwie rzeczy na raz, nie wiadomo z czego rezygnować :mrgreen:
nie no, na koncercie to ja jednak wybieram piwo :P jak nazbieram trochę jaśniejszych szkieł to pewnie proporcje piwo vs foto troche sie zmienią ;)

kozidron napisał/a:
ja czasem łącze, tylko wtedy trzeba złapać odpowiednie proporcję :wink:
a jak połączenie nie wyjdzie, to trzeba łapać równowagę... :mrgreen:

[ Dodano: Pon 18 Lis, 2013 21:10 ]
Justyna724 napisał/a:
to chyba musialabym podbić iso do 2000 przecież to makabra :P
2000 to jak na warunki koncertowe bardzo niskie iso :) wejdz w exifa chocby zdjec tu zamieszczonych i zobacz jakie zostaly uzyte parametry - iso 6400 to nie rzadkość ;)

Justyna724 napisał/a:
to chyba musialabym podbić iso do 2000 przecież to makabra :P przy 200s miałam iso1000

ostatnio mialam takie warunki, ze na f/1.2 1/50s iso 6400 nadal bylo zbyt ciemno. zdjecia oczywiscie wyszly czysto dokumentacyjne i nie do pokazania na forum fotograficznym :P pozostaje ci podejsc blizej i uzyc krotszego i jasniejszego szkla

Justyna724 napisał/a:
to chyba musialabym podbić iso do 2000 przecież to makabra :P
2000 to jak na warunki koncertowe bardzo niskie iso :) wejdz w exifa chocby zdjec tu zamieszczonych i zobacz jakie zostaly uzyte parametry - iso 6400 to nie rzadkość ;) [/quote]

to chyba nie na mojego nikosia.. będzie ziarno nie do przełknięcia
w takim razie muszę wykombinować wejściówki za bramkę :P

[ Dodano: Pon 18 Lis, 2013 21:21 ]
tak na marginesie, przepraszam za offtop :razz:

moronica,

właśnie przeczytałam Twój podpis z asortymentem jaki posiadasz, i szczena opadła mi jak ten biedny kot z blatu :mrgreen:

Justyna724 napisał/a:
moronica,
właśnie przeczytałam Twój podpis z asortymentem jaki posiadasz, i szczena opadła mi jak ten biedny kot z blatu :mrgreen:

poza jednym obiektywem wszystkie byly kupione w okolicach ceny twojego 70-300 ;)

moronica napisał/a:
Justyna724 napisał/a:
moronica,

poza jednym obiektywem wszystkie byly kupione w okolicach ceny twojego 70-300 ;)

naprawde ?
80-200 / 2,8 i 300/2,8 też ? :lol:

Justyna724, poza jednym ;)

moronica napisał/a:
Justyna724, poza jednym ;)

tak czy siak, musisz mieć dobre znajomości albo duże rabaty :P

Justyna724, troche szczescia, mase cierpliwosci i brak strachu przed kupowaniem uzywek

używki to i ja mam co do jednego, oprócz body :P
moronica - Pią 22 Lis, 2013

Plurals

388

389

390

391

adamtomas - Nie 01 Gru, 2013

Emocje towarzyszące z imprezy można czerpać ze zdjęć .
moronica - Pon 02 Gru, 2013

Porn
392

393

The Wytches
394