|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat dla blogerki kosmetycznej do 600-700 zł
adzia619 - Sro 02 Sty, 2013 Temat postu: Aparat dla blogerki kosmetycznej do 600-700 zł Od jakiegoś czasu zabieram się za kupno aparatu. Niestety kompletnie się na tym nie znam. Od razu zaznaczam, że raczej nie jest mi potrzebna duża ilość ustawień i innych rzeczy, bo nie potrafię z tego korzystać. Wolę iść po radę do ekspertów, czyli tutaj niż panów w media expert cz media markt. Zresztą początkowo byłam w jednej sieciówce i pan zaproponował mi Nikona L310, a w necie przeczytałam, że raczej nie spełni moich wymagań.
Musi być nie za drogi- do 600-700 zł- niestety mam dość mały budżet.
-powinien robić dobre zdjęcia w kiepskim oświetleniu- makijaże itp.
-dobre zdjęcia w trybie makro- w świetle naturalnym jak i sztucznym, fleszem
-koniecznie musi oddawać rzeczywiste kolory
-przyzwoite zdjęcia na imprezach.
Nie mam żadnych typów
Wiem, że nie będzie łatwo, ale bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam!
manolo - Sro 02 Sty, 2013
Canon ma najlepsze kolory skóry itp prosto z puszki a chyba o to Ci chodzi.
Canon IXUS 240 HS, bo rozsądny zoom optyczny, stosunkowo jasny obiektyw
(od 2.8), migawka najkrótszy czas 1/2000.
adzia619 - Sro 02 Sty, 2013
manolo napisał/a: | Canon ma najlepsze kolory skóry itp prosto z puszki a chyba o to Ci chodzi.
Canon IXUS 240 HS, bo rozsądny zoom optyczny, stosunkowo jasny obiektyw
(od 2.8), migawka najkrótszy czas 1/2000. |
No właśnie największym priorytetem są dla mnie kolory i makro. A ja z tym ostatnim ? Bo będę robić zdjęcia głównie z tym trybie.
hijax_pl - Sro 02 Sty, 2013
adzia619 napisał/a: | No właśnie największym priorytetem są dla mnie kolory | Zadbaj zatem o dobre oświetlenie.
manolo - Czw 03 Sty, 2013
żeby zrobić dobry makijaż trzeba oświetlić dość dobrze wypełniającym więc chyba z tym problemu nie będzie ?
ma tryb makro, ostrzy od 3 cm..
adzia619 - Czw 03 Sty, 2013
manolo napisał/a: | żeby zrobić dobry makijaż trzeba oświetlić dość dobrze wypełniającym więc chyba z tym problemu nie będzie ?
ma tryb makro, ostrzy od 3 cm.. |
Chyba nie
Właśnie chciałam, żeby tryb makro był od jak najmniejszej odległości
Cena aparatu tez dość przystępna. Design i kolory również. Jutro idę go oglądać
No chyba, że macie jeszcze jakieś inne propozycje.
|
|