forum.optyczne.pl

Propozycje - Propozycja nowego layoutu strony

dls82 - Czw 10 Sty, 2008
Temat postu: Propozycja nowego layoutu strony
Co sądzicie na temat tego layoutu?

http://www.glambian.netarteria.info/optyczne.jpg

goltar - Czw 10 Sty, 2008

Jak dla mnie za bardzo pogrzebowa ... i podobna do dpreview...
MC - Czw 10 Sty, 2008

Ciezko powiedziec. INNA. To na 100%. Ale goltar ma chyba racje z tym kolorem. W chwili obecnej stronka mi sie podoba. Przede wszystkim latwo odnalezc to, czego sie szuka.
Arek - Czw 10 Sty, 2008

To był główny zamiar. Czytelność strony kosztem wodotrysków :)
Paweł_G - Czw 10 Sty, 2008

Nie przemawia do mnie - mało czytelna i ponura strasznie. Tak jak jest mi się podoba.
RobertO - Czw 17 Sty, 2008

mi sie podoba tylko ze jest kilka ale:

1. czarne tlo odpada bo wszystkie wykresy, rysunki grafiki w istniejacych artykulach sa dostosowane do tla RGB(236,236,236)
2. Nie mozemy sobie pozwolic na zmiane logo - bo jeszcze stare sie ludziom dobrze nie utrwalilo :-)
3. nie ma miejsca na banery reklamowe

ale uklad strony bardzo ciekawy

Wujek_Pstrykacz - Czw 17 Sty, 2008

Zdecydowanie mi się nie podoba nowa propozycja.
igorax - Czw 17 Sty, 2008

propozycja jest w porzadku, stonowana, czytelna i przejrzysta - wygląda dużo bardziej profesjonalnie.
dobór kolorystyki [czerni, szarości] jak najbardziej słuszny do tematu.
; kosmetycznie można by było jeszcze wiele rzeczy zmienić między innymi żeby nie było tak dużego kontrastu między bielą a czernią wprowadzić więcej półtonów, co poprawiło by całość.
Proponuje też zwrócić uwagę na to że strony typu portfolio lub zajmujące się fotografią posługują się najczęściej czystym białym layoutem, lub czarnym; a związane jest to z przedstawianiem fotografii lub grafik [które jakby nie było najlepiej ogląda się na tle neutralnym ; a nie np czerwieni]
W porównaniu do obecnego layout'u [który moim zdaniem mimo swojej przejrzystości jest lekko prymitywny i surowy] nowy wypada dużo dużo lepiej.

mnich - Czw 17 Sty, 2008

igorax napisał/a:
W porównaniu do obecnego layout'u [który moim zdaniem mimo swojej przejrzystości jest lekko prymitywny i surowy] nowy wypada dużo dużo lepiej.

A ja uważam żę najważniejsze jest to ze wszystko funkcjonuje obecnie bez zarzutów i rekalmy są w akceptowalnych miejscach- a których w przedstawiaonym projekcie nie uwzględniono wogóle, wiec obawiam sie ze mogły by sie nagle znaleśc tam gdzie sie ich najmniej spodziewamy.Mam nadzieje ze nikt sie nigdy nie skusi na wodotryski w stylu rozwijane "menubary" itp. Podoba mi sie tylko białe na czarnym- jakoś lepiej mi sie czyta.

RobertO - Czw 17 Sty, 2008

no dla mnie natomiast byloby problemem czytanie bialego tekstu na czarnym tle. dosc szybko medza mi sie wowczas oczy i literki dziwnie zaczynaja migotac
Smola - Czw 17 Sty, 2008

Ja RobertO prosze tylko o jedno: Nigdy nie wstawiajcie tych latajacych cholernych reklam ( tych co uciekaja albo sam krzyzyk od zamykania ucieka ) bo tego nie przezyje. Np. na wrzucie.pl jest tego pelno.

mnich napisał/a:
igorax napisał/a:

A ja uważam żę najważniejsze jest to ze wszystko funkcjonuje obecnie bez zarzutów i rekalmy są w akceptowalnych miejscach- a których w przedstawiaonym projekcie nie uwzględniono wogóle, wiec obawiam sie ze mogły by sie nagle znaleśc tam gdzie sie ich najmniej spodziewamy.Mam nadzieje ze nikt sie nigdy nie skusi na wodotryski w stylu rozwijane "menubary" itp. Podoba mi sie tylko białe na czarnym- jakoś lepiej mi sie czyta.

ktoś kto projektuje ta stronę zapewne uwzględni i ten problem [reklam]
co do menubar'ów to jak zauważyłem :twisted: to już są na optyczne.pl i wcale nie są jakimiś wodotryskami.
białe litery na czerni, z zasad fizjologii widzenia, sa czytelniejsze, ale tylko na papierze, na ekranie może być już inaczej jeżeli ktoś nie wie jaki krój lub rozmiar dobrać, mogą być męczące... a sam też wolę biel na czerni.

aaa. No i oczywiście przychylam się do zdania, że primo wszystko powinno działać płynnie i sprawnie.