|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Grip 20/40/40/50D - funkcje na LCD
tores - Pią 11 Sty, 2013 Temat postu: Grip 20/40/40/50D - funkcje na LCD Pytanie do posadaczy BP-E2N. Czy pracując na zasilaniu z gripa też nie macie Koledzy pełnej informacji na LCD panelu, o stanie naładowania akumulatorów.
Przy zasilaniu ze zintegrowanego źródła pod klapką ,sygnalizacja jest pelna. Przy dołaczneniu gripa, wskazuje niepełne ,a nawet konczący się zapas energii, choć akku -full.
lexus - Sob 12 Sty, 2013
mogę potwierdzić w przypadku mojego staruszka 20D, rzeczywiście przy podłączeniu gripa (systemowy) poziom naładowania aku wyświetlany jest na 1/2
MM - Sob 12 Sty, 2013
lexus napisał/a: | mogę potwierdzić w przypadku mojego staruszka 20D, rzeczywiście przy podłączeniu gripa (systemowy) poziom naładowania aku wyświetlany jest na 1/2 |
Bo to generalnie normalna sprawa, ale przy koszyczku i aku AA. U mnie na 5D fula pokazuje dość krótko i zaraz przechodzi na 1/2. Inne napięcie dedykowanych akumulatorów, baterii AA i akumulatorków AA.
lexus - Sob 12 Sty, 2013
@ MM, ale u mnie tak się dzieje przy battery pack szt 1 jak i 2, przy AA też tak sobie tłumaczyłem
może coś z tym gripem jest nie halo
tores - Sob 12 Sty, 2013
Dzięki Panowie .To widać standard. Czy obserwacje z oryginałów canona czy PRC produktów.
Mój grip -"jak oryginał " ale jak w powiedzeniu PRAWIE robi róznicę .Cóż trzeba się pogodzić i wierzyć w pojemność dwóch akku.
THX
I na koniec pytanie o OFF/ON na gripie. W 20D nie widać rożnicy w sterowaniu. Włącznik działa tylko na body.
lexus - Nie 13 Sty, 2013
@ tores, off/on na gripie służy do włączania/wyłączania pionowego spustu i tak działa przynajmniej z moim 20D
tores - Nie 13 Sty, 2013
>>lexus
Zgadza się ze shotem w pionie
No mozemy sobie pogratulować (?) sprzętu
Ja narazie zadowolony(po kalibracji body)
Ale dopiero od świąt (Mikolaj przytargał)
lexus - Nie 13 Sty, 2013
@ tores, co prawda to już staruszek ale wciąż pełen wigoru. stale w użyciu, chociaż mam też ff.
tores - Nie 13 Sty, 2013
W nowych rządzi księgowy,w starych mechatronik
Choć to i tak już po złotej erze elektroniki konsumpcyjnej .
[ Dodano: Pon 14 Sty, 2013 12:52 ]
Chińczyk wyraził chęć przysłania drugiego egzemplarza, 30$ wydane nie będzie stracone.Też był zdziwiony gdy obejrzał film avi.
|
|