|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Zasady konkursu fotograficzneego
bladyrunner - Nie 13 Sty, 2008 Temat postu: Zasady konkursu fotograficzneego Witam,
mam pewien problem natury formalnej.
Postanowiłem wziąć udział w konkursie fotograficznym i w jednym z punktów regulaminu tegoż konkursu znalazł się następujący zapis:
"Do zdjęcia powinna być dołączona koperta opatrzona tym samym godłem, zawierająca kartę zgłoszenia oraz oryginalny opis/tytuł prac umieszczony na osobnej kartce, również opatrzonej godłem."
Normalnie raczej nie mam problemów z rozumieniem tekstu , ale zupełnie nie Łapię o co chodzi organizatorom. "Opis/tytuł" sugeruje, że albo jedno, albo drugie, tylko czy w związku z tym jeżeli trzy prace stanowiące jedną całość tematyczne mają jeden tytuł, to mam po prostu napisać na tej kartce jeden wyraz? Trochę głupie mi się to wydaje, a pozostaje jeszcze kwestia oryginalności tegoż opisu/tytułu, co jest już dla mnie zupełnie niezrozumiałe.
Zakładam, że wielu z was niejednokrotnie brało udział w różnych konkursach (dla mnie ten jest pierwszy) i znacie ogólne zasady przystępowania przy wysyłaniu prac. Liczę zatem na waszą pomoc, za którą z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Łukasz
|
|