|
forum.optyczne.pl
|
 |
Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - Konwersja grafiki rastrowej na wektorową
karski1 - Nie 27 Sty, 2013 Temat postu: Konwersja grafiki rastrowej na wektorową Witam
Czy ktoś z Was mógłby mi coś takiego polecić? Program - może być komercyjny...
Illustrator mi tego nie przekonwertuje?
mozer - Nie 27 Sty, 2013
karski1, Corel Draw.
PS. Co to pytanie ma wspólnego z działem "Filtry, konwertery i soczewki"?
komor - Nie 27 Sty, 2013
karski1, aktualna wersja Illustratora ma moduł wektoryzacji. Niestety osobny produkt (i bardzo dobry), czyli Adobe Streamline od dłuższego czasu już martwy.
kozidron - Pon 28 Sty, 2013
karski1 napisał/a: | Witam
Czy ktoś z Was mógłby mi coś takiego polecić? Program - może być komercyjny... |
Możesz to zrobić tracerem pod corelem, możesz to zrobić easy signem, możesz to nawet zrobić szopem: rysując maskę, później zamienić ją na ścieżkę a później wyeksportować jako ścieżkę do eps bądź ai.
W końcu możesz to zrobić ręcznie obrysowując mapę bitową, zresztą każdy program trasujący i tak trzeba poprawiać i dłubać przy konturach.
Mozesz to zrobić w gimpie, możesz użyć nawet darmowego sftware'u polecanego ostatnio przez hijax_pl.
karski1, natomiast jeżeli szukasz jakiegoś logotypu możesz też pójść na łatwiznę i ściągnąć go stąd
karski1 - Pią 01 Lut, 2013
Dzięki serdeczne wszystkim za odpowiedź. Illustrator pomógł! Temat można zamknąć.
|
|