forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Niedrogi sprzęt do nagrywania filmów HD - aparat kompaktowy

krikus - Wto 29 Sty, 2013
Temat postu: Niedrogi sprzęt do nagrywania filmów HD - aparat kompaktowy
Poszukuje niedrogiego używanego sprzętu który nagrywa filmy w rozdzielczości HD (720x1080) z mozliwością zmiany ogniskowej (zoomowania) w czasie kręcenia filmiku
ba! ale to nie takie proste, gdyż mam na to przeznaczony ograniczony budżet w wysokości do 300 zł więc tu oczywiste że kamera nie wchodzi w grę bo w tej cenie pewnie takiej nie znajdę.
Pozostaje mi szukanie aparatu kompaktu, z tym że nie wiem który ma w/w możliwości.
Pełno jest tanich HD, ale który model ma możliwość zoomowania podczas kręcenia filmów?
Proszę o porady.

Wojmistrz - Wto 29 Sty, 2013

To wreszcie 720 czy 1080?
krikus - Wto 29 Sty, 2013

720
hijax_pl - Wto 29 Sty, 2013

No Fuji FinePix T400
Jackiller - Sro 06 Lut, 2013

Polecam Samsung WB600 (jest na serwisie aukcyjnym za 280-380zł). Mam go w rodzinie, kręci filmy MP4 (H.264, MPEG-4.AVC) 720p
Uploadowałem Ci sampla z tego aparatu[35MB] .
O ile fotki mi się z niego średnio podobają to video IMO w tej cenie kręci rewelka, bez porównania do tanioch z tego testu.
Wysyłam teraz na GoogleDrive ok 500MB z molo w Kołobrzegu. Jak się uploaduje - podepnę link.
Jeszcze uzupełnię (bo akurat dla mnie kryteria video=foto w aparacie). Jak na Allegro sobie wpiszesz 720p to dostaniesz sporo rezultatów. Koniecznie szukaj sampli. Ja mam w robocie jakiegoś sony (zapomniałem model) i on kręci HDready 720p. Ale film jest tragiczny. n- razy Lepszy kręcę telefonem sony Xperia Arcs.

[ Dodano: Sro 06 Lut, 2013 01:14 ]
no i edycji NIET
zatem nabijam posta załączając ok 500MB sampelek z Samsunga WB600 - to molo w Kołobrzegu.
PZDR J