forum.optyczne.pl

Cyfrowe aparaty bez lustra z wymienną optyką - Aplikacje na Nex-5R

norbiix - Wto 29 Sty, 2013
Temat postu: Aplikacje na Nex-5R
Witam,

są jakieś nieoficjalne aplikacje na ten aparat? W play memories jest tego bardzo mało (około 6 aplikacji). I trochę się wkurzyłem, że w dodatku połowa płatna, a aparat mało nie kosztował...

rafisko - Sro 30 Sty, 2013

Aparat jest do robienia zdjęć...
komor - Sro 30 Sty, 2013

…a nie do kręcenia filmów. :) rafisko, świat się zmienia. ;)
norbiix - Czw 31 Sty, 2013

rafisko napisał/a:

Wiem do czego jest aparat... :neutral:

A Ty chyba nie masz pojęcia jakie aplikacje się znajdują w playmemories...
To nie są aplikacje na androida, jakieś gry czy głupoty. Tylko UŁATWIAJĄCE ROBIENIE ZDJĘĆ.
Różne efekty. Jest nawet program, którego w nexie brakowało do szybkiej obróbki zdjęcia. Jakieś kadrowanie zmiana kolorów itp...

I pytam, czy ktoś wie skąd można ściągnąć jakieś inne przydatne aplikacje. Może jakieś nieoficjalne.

rafisko - Czw 31 Sty, 2013

komor napisał/a:
rafisko, świat się zmienia.

Kręcić też może, bo jakbym nie miał tej opcji to nie nagrałbym jak moje dzieciątko stawia pierwsze w swoim życiu kroki.

norbiix napisał/a:
Może jakieś nieoficjalne.

Lepiej nie kombinuj.

Mam nexa3 i tam jest w cholerę jakichś dziwnych efektów, których nigdy nie używam i pewnie nie użyję.

Może wystarczy zrobić updejt softu?

hijax_pl - Czw 31 Sty, 2013

Efekty to można mieć w kompie - lepsze.
Ale interwałometr czy braketing to lepiej mieć w aparacie :)

No ale to taka metoda znana z konsoli do gier - łoi się za dodatki ;)

Aszex - Czw 31 Sty, 2013

rafisko napisał/a:

a aparaty fotograficzne z androidem na pokładzie? do tego np. instagram i parę innych bajerów i mamy full wypas

Prout - Pią 29 Mar, 2013

Witam wszystkich,

mi się przydają, a'propos wiecie już jak zainstalować wszystkie apki z sony store?
jeżeli ktoś zainteresowany zapraszam na priva.

A.

Artz - Nie 12 Maj, 2013

Koszmar!

Kupujemy w Polsce aparat, przeznaczony na nasz rynek, ale aplikacje do niego już nie można pobrać. Chyba że założymy konto podając inne państwo pochodzenia (tego parametru nie można zmienić, jeśli mamy już konto z Polską, musimy założyć nowe w dodatku na nowy adres email) a i tak jest później problem z zapłaceniem.

doba - Wto 03 Wrz, 2013

Warto zainstalować aplikacje ponieważ rozszerzają możliwości. Można np za pomocą telefonu z androidem robić zdjęcia zdalnie i mieć w telefonie podgląd obrazu z aparatu przez wifi