|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Statyw do ~ 100 zł do foto i wideo z Euro AGD
Dawko - Nie 10 Lut, 2013 Temat postu: Statyw do ~ 100 zł do foto i wideo z Euro AGD Witam. Dzisiaj nie typowy temat. Otóż mój stary statyw się upsuł (usterka mechaniczna) i muszę oddać go tam skąd go kupiłem czyli do Euro AGD RTV. I w zastaw jego muszę wybrać sobie inny ponieważ zbyt długi czas minął od kupna i nie jest możliwy zwrot gotówki.
Kupiłem go tam za ~ 80zł (trochę mogę dorzucić z 20 zł).
Potrzebuję statywu z poziomicą i szybkozłączką i co najważniejsze głowicą 3D (jeśli będzie to możliwe). Teraz miałem ARKAS WT 3750 i już nigdy więcej nie chce tego trzeszczącego plastiku (brrr). Chciałbym aby statyw nadawał się do fotografii jak i do kamerowania (przy kamerowaniu musi cicho chodzić przy obracaniu). Nie wiem czy nie mam zbyt wygórowanych oczekiwań, ale myślę, że coś doradzicie
Wysokość minimalna 150-160cm.
Z góry dziękuje.
baracuda - Nie 10 Lut, 2013
W tej kwocie nikt Ci nic dobrego nie poleci.
Dawko - Nie 10 Lut, 2013
Aczkolwiek coś muszę wybrać, bo nie chciałbym aby 80 zł poszło w błoto.
Mam nadzieję, że coś się znajdzie.
Box - Nie 10 Lut, 2013
tez nosze się z zamiarem kupna statywu i doszedłem do wniosku ze lepiej podwyższyć kwotę [ oczywiście jak ma się z czego...] Velbon Sherpa 200 R zamierzam zamówić ten model który jest adekwatny do ceny.
moronica - Nie 10 Lut, 2013
Dawko, statywy w tym budzecie zazwyczaj nie zyja zbyt dlugo wiec tak mozesz je wymieniac w nieskonczonosc
Dawko - Nie 10 Lut, 2013
To najwyżej będę wymieniał, w końcu jest gwarancja od tego
A co myślicie o tym? Camrock TH70
Coś wybrać muszę jak już pisałem
Dodam, że chciałbym aby nie skrzypiał (najlepiej aby nie był plastik). Bo do fotografii nadawał mi się wspaniale przy moim korzystaniu, a do filmów nie zbyt bo ten plastyk zgrzytał..
mozer - Nie 10 Lut, 2013
Dawko, już Ci 2 osoby napisały, że nie warto w tej cenie kupować statywu. Jak już musisz, to kup cokolwiek - jeden pies.
[ Dodano: Nie 10 Lut, 2013 22:38 ]
Dawko napisał/a: | najlepiej aby nie był plastik |
Chyba sobie jaja robisz...
Dawko - Nie 10 Lut, 2013
Jak napisałem do fotografowania mi się nadawał, tylko żeby następny mi nie skrzypiał a najlepiej aby miał metalowe elementy, czy to możliwe? Co myślicie o tym co napisałem? Proszę się nie powtarzać tylko wnieść coś nowego do tematu jak już
mozer - Nie 10 Lut, 2013
Dawko, nie jest to możliwe - w tej cenie dostaniesz jedynie najtańszy, najbardziej badziewny plastik.
Dawko - Nie 10 Lut, 2013
To nie wiem co mam robić, jeśli nic nie wezmę bo dołożyć nie mam skąd to mi kasa przepadnie po prostu..
http://www.euro.com.pl/sz...ion-clean.bhtml
http://www.euro.com.pl/wa...-tm-es001.bhtml
http://www.euro.com.pl/ga...intherium.bhtml
i pewnie jeszcze sporo by sie znalazlo produktow, ktore mozesz kupic za 80zl a ktore nie rozleca ci sie po kilku tygodniach
mozer - Nie 10 Lut, 2013
moronica, widzę, że jednak Cię do kuchni ciągnie
po powyzszych produktach to chyba jednak bardziej do lazienki
Dawko - Nie 10 Lut, 2013
Dziękuje za pomoc.. To już zwykłe chamstwo...
mozer - Nie 10 Lut, 2013
Dawko, zrozum - pewnych rzeczy nie da się kupić poniżej pewnego progu cenowego. Tak trudno to pojąć?
To tak jakbyś nas pytał jaki samochód kupić za 100 zł.
Dawko, zadne chamstwo, po prostu przesadzasz piszac ze jak nie wezmiesz od nich statywu to ta kasa ci przepadnie. nie dramatyzuj. chcesz cos foto to wez karte pamieci, zestaw do czyszczenia obiektywu, na pewno cos by sie jeszcze znalazlo. albo po prostu zazadaj zwrotu gotowki skoro sie statyw rozsypal
mozer napisał/a: | w tej cenie dostaniesz jedynie najtańszy, najbardziej badziewny plastik... |
Dawko napisał/a: | To nie wiem co mam robić |
Kup ten który najładniej wygląda, dla osób nie będących w temacie
będzie wyglądał jak profesjonalny.
Dawko - Nie 10 Lut, 2013
Tak samo mogę Państwu napisać, że nie każdy ma daną ilość pieniędzy i proszę o radę aby wybrać z tych wszystkich za stówę najlepszy po prostu... Ten statyw mi służył ponad rok.
mozer - Nie 10 Lut, 2013
Dawko, to weź drugi taki sam - może posłuży kolejny...
Dawko, masz jeszcze allegro, może coś upolujesz,
ja dziś za 5,50 kupiłem książkę wartą 60 zł
Dawko - Nie 10 Lut, 2013
Nie mogę zażądać zwrotu kasy - pisałem
Nie mogę kupić z allegro - pisałem
Nie potrzebuje nic innego, ponieważ posiadam.
Nie będę bawił się w kupowanie, sprzedawania kupowanie. I tak nie dozbieram kasy więc to mija się z celem,
Dziękuje..
mozer - Nie 10 Lut, 2013
Dawko, jasne, strzel focha
Napisaliśmy Ci szczerze jak wygląda sytuacja ze statywami z tej półki cenowej. O co masz do nas pretensje?
Dawko - Nie 10 Lut, 2013
O nic, nie strzelam fochów Po prostu odpisałem na pytania.
Nie prosiłem o doradzenie uzbierania kasy albo kupienia innego sprzętu tylko doradzenie w tej cenie.
Ale już sobie poradzę. Dziękuje za wszelkie opinie.
cybertoman - Nie 10 Lut, 2013
Na wesolo
pioroon - Nie 10 Lut, 2013
Velbon EX-888
Benro T-660 EX
Velbon DF-40
Nic lepszego raczej nie będzie w tym budżecie. Dobierz sobie w zależności od potrzebnej wysokości.
Dawko - Pon 11 Lut, 2013
W euro jest tylko DF40 z wyżej wymienionych przez Ciebie, pioroon. Tylko on jest trochę za niski.
Ja cały czas myślę nad : Camrock TH70
Może ktoś zna ten sprzęt/firmę lub jakieś opinie? (Z tego co czytam to nie jest zły, jedna wada małe drgania przy podnoszenia i opuszczaniu statywu - jak przy każdym w tej cenie chyba).
mozer - Pon 11 Lut, 2013
Dawko, można zaryzykować. Tylko na tym pułapie cenowym wszystko zależy od szczęścia przy danym egzemplarzu - kontrola jakości raczej tu nie istnieje.
Aszex - Pon 11 Lut, 2013
Kupić cokolwiek, sprzedać lub jak radzi moronica wymień na coś innego; coś co Ci jest potrzebne lub komuś na prezent. Kupić velbona df50 lub df60 w innym sklepie. W granicach 120-130 zł znajdziesz-skąpiec, ceneo etc.
Mariana - Pon 04 Mar, 2013
witam, ja miałam taki tani statyw, jednak przy mocowaniu aparatu pękła mi jedna część. Obecnie muszę sobie kupić nowy porządniejszy, bo jednak szkoda mi mojego aparatu. Dlatego warto troszkę zainwestować.
pioroon - Pon 04 Mar, 2013
Trzeba po prostu sobie wziąć do serca zasadę "nie stać mnie na coś taniego"
spootnick - Wto 05 Mar, 2013
Dawko, A po co tobie wysoki statyw? Ja mam velbon cx560 jakies 130cm po rozlozeniu bez centralnej kolumny. i jest okej ta wysokosc. Jest jeszcze stabilnie.
A tak to na prawde nie warto kupowac tanich statywow. Szkoda sprzetu, ktory jest zamontowany na tak tanim statywie.
|
|