forum.optyczne.pl

Lampy błyskowe i oświetlenie - LAMPA YONGNUO YN-568EX E-TTL HSS CANON

baracuda - Pon 11 Lut, 2013
Temat postu: LAMPA YONGNUO YN-568EX E-TTL HSS CANON
Przeglądając opis lampy YN-568EX jednego sprzedawcy na aledrogo
wyczytałem lakoniczną informację:

Cytat:
UWAGA: Lampa nie działa poprawnie z aparatem Canon 60D.

szukam w necie info, nic nie mogę znaleźć, o co chodzi ? proszę mi rozjaśnić :razz:
jeżeli to fakt.

Grabus - Nie 24 Mar, 2013

A to interesujące. Chętnie bym usłyszał czy to prawda. Trochę czasu minęło od momentu zadania tego pytania, może ktoś jest w stanie coś powiedzieć?
nowy706 - Nie 24 Mar, 2013

http://flashhavoc.com/yongnuo-yn-568ex-review/ może to pomoże
baracuda - Nie 24 Mar, 2013

Zakupiłem YN-565 EX dla pewności, a 568 może później :wink:
Wojmistrz - Pon 25 Mar, 2013

baracuda, i chyba dobrze zrobiłeś :) Niestety Canony 60D się czasem wieszają przy próbie kolejnego zdjęcia jeśli lampa nie jest w pełni naładowana, a ty już przyciśniesz przycisk np żeby ustawić ostrość.
baracuda - Pon 25 Mar, 2013

Wojmistrz, tylko jeden sprzedawca opisał że istnieje
jakiś problem, reszta na alledrogo w opisie nawet nie bąknie
o tym problemie, może będą następne wersje 568, poprawione :)

DevEBM - Sro 03 Kwi, 2013

Problem z 60D polegał na prześwietlaniu klatki przy 1/250s jeśli włączony był tryb HSS (http://photography-on-the...=1220090&page=9 post #132). W listopadzie Yongnuo naprawiło ten błąd, co potwierdzają opinie użytkowników. Warto więc przed zakupem sprawdzić naklejkę z datą produkcji.
ralseti - Nie 19 Maj, 2013

Witam
Chciałbym wtrącić trzy grosze do tematu, zakupiłem Yongnuo 568ex i problem jest ze zdalnym sterowaniem . HSS-u też jakoś nie widziałem Poza tym lampa działa dobrze chociaż jest uboga w funkcje.

Usjwo - Pon 20 Maj, 2013

ralseti napisał/a:

... zakupiłem Yongnuo 568ex i problem jest ze zdalnym sterowaniem .

A czym sterujesz lampę. YN568 może pracować jako bezprzewodowy slave canona. Jako mastera możesz użyć C580EX, C600EX, ST-E2, ST-E3, wbudowaną lampę w 7D, 60D, 600D (i chyba 650D)

ralseti napisał/a:

HSS-u też jakoś nie widziałem Poza tym lampa działa dobrze chociaż jest uboga w funkcje.

Masz do niej instrukcje? YN568 ma takie same funkcje jak C580EX, nie ma tylko funkcji "wireless master". Posiada za to fotocelle, której nie ma C580Ex. Możesz uściślic jakich funkcji Ci brakuje?

ralseti - Pon 20 Maj, 2013

W tym problem nie mam instrukcji i z tego co czytam to brakuje metrów na wyświetlaczu. Poza ty to moja pierwsza lampa i dopiero zaczynam zabawę z lampą .
DevEBM - Pon 15 Lip, 2013

Jakby ktoś był zainteresowany, to dostępna jest już YN-568EX II. Oprócz funkcji znanych z pierwszej wersji, może być używana jako master. Cena w PL 819zł.