|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - problem z sony alfa 200
campbell - Wto 12 Lut, 2013 Temat postu: problem z sony alfa 200 Witam, mam problem z obiektywem aparatu sony alfa 200 (3.5-5.6/18-70), otóż już po raz drugi zepsuła się plastikowa część od autofokusa, gość w serwisie powiedział, że za każdym razem po naprawie, prędzej czy później będzie ją zrywać, taka już wada obiektywu. Koszt naprawy to ok 200 zł, a ostatnio po naprawie aparat działał niewiele ponad pół roku. W związku z tym, że nie opłaca się tego non stop naprawiać chciałabym kupić nowy obiektyw. I tutaj proszę o poradę. Jestem amatorką i aparatu używam jedynie do rodzinnych zdjęć, uwiecznienia ważnych momentów itp., potrzebuję czegoś w rozsądnej cenie, ale porządnego, żeby służyło mi przed dłuższy okres. Jakość zdjęć zrobionych z wspomnianym obiektywem całkowicie mi odpowiada i gdyby nie jego wadliwość na pewno nie myślałabym nad zmianą. Nie znam się totalnie w tej dziedzinie, więc każda rada będzie dla mnie cenna.
moronica - Wto 12 Lut, 2013
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=10524
rafisko - Wto 12 Lut, 2013
Wartość kita to 100-150 zł i to maks.
Kup sobie nowy kit 18-55 na alle od 150 do 200 spokojnie znajdziesz.
campbell - Wto 12 Lut, 2013
super, bardzo dziękuję za odpowiedź. A czy podawany przez Ciebie kit 18-55 nie posiada tych plastikowych cześci, które się zrywają? Czy tylko ja po prostu trafiłam na wadliwy?
MC - Sro 13 Lut, 2013
Generalnie mniej się słyszy o usterkach 18-55.
Nie czarujmy się. Obiektyw za 150 zł to totalny plastik i zbyt trwały nie będzie.
|
|