|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Jak sprowadzić lornetkę z USA
Asad - Nie 20 Sty, 2008 Temat postu: Jak sprowadzić lornetkę z USA Mam pytanie dotyczące sprowadzania lornetki z USA - jak bezpiecznie zakupić sprzęt w Stanach, przesyłka, cło itd. Zastanawiam się nad zakupem Vortexa Vipera lub Olympusa 8x42. Jak wygląda gwarancja na lornetki w Polsce ? Aha i gdzie najbezpieczniej kupować: na ebayu? w sklepach wysyłkowych ?
bladii77 - Sro 30 Sty, 2008
Hej!!
Ja wpisalem w google tytul"zakupy w usa". napisalem do pierwszej firmy jaka sie pojawila, podalem model sprzetu optycznego. w Polsce ten sprzet kosztuje 1030 zl i mam gwarancje na rok.
Gosc ze sklepu po 1 dniu znalazl mi sprzet i podal cene 310 $, czyli 775 zl. razem z kosztami przesylki. pisze do niego zeby podal konto to przesle kase. On mi podal, ale konto w stanach. przesylka 310 $ to koszt ok 80 zl, bo banki biora prowizje za przeliczenie. no oki, ale podkusilo mnie i pytam sie o clo. a gosc odpowiada ze jak bede mial szczescie to nie zaplace, zas jak nie to 22% zas mnie szarpnie. po obliczenie kosztu sprzetu, przeslyki na konto i cła wyszlo mi ze zaoszdzedze tylko 20 zl , zas wprzypadku naprawy gwarancyjnej to musisz wysylac sprzet do stanow..
Wybor nalezy d Ciebie!!
Asad - Sro 30 Sty, 2008
dzięki za odowiedź - wziąłem na raty Olympusa
Arek - Sro 30 Sty, 2008
W Polsce?
Asad - Sro 30 Sty, 2008
tak na www.lornetki.pl
bladii77 - Sro 30 Sty, 2008
To gratulacje, ja tez kupilem olympusa 10*42, tez w Polsce za 1270 zl....zdzierstwo, ten sprzet za woda kosztuje 600zl
Arek - Sro 30 Sty, 2008
Ale zero potencjalnych problemów. Już tu było na forum kilka przykadków gdzie ludzie oszczędzali sprowadzając z USA, i albo na nich wleźli celnicy, albo sprzęt się popsuł, a gwarancji nie było i trzeba było płacić... I już tak tanio nie wychodziło.
ptasiarz - Sro 30 Sty, 2008
Ja swoją sprowadziłem przez znajomych, za 6 stówek właśnie i na razie (odpukać ) nie mam z nią problemów... ale jak czytam takie posty to mi zaraz zimny pot cieknie, napiszcie że z importowanym sprzętem nic złego się nie dzieje i w ogóle jest niezniszczalny
maxtor - Czw 07 Lut, 2008
Nie zamartwiaj się. Wszystkie Olympusy10x42 sprowadzone z USA przez znajomych są niezniszczalne. No może nie wszystkie, ale nasze na pewno.
Na marginesie: za cenę poniżej 200$ doskonała jakość.
Asad - Sob 12 Kwi, 2008
jeszcze jedna uwaga dotycząca sprowadzania lornetek Olympus ze Stanów na lornetki jest gwarancja światowa - jeśli jest dowód zakupu i gwarancja polski serwis wymienia lornetkę na nową - informacja uzyskana z firmy Olympus Polska
Marcin887 - Czw 17 Kwi, 2008
Witam. Nie chciałem zakladać nowego wątku więc przypiałem się tutaj. Spójrzcie na opis poniższj lornetki. Według sprzedawcy firmy Zeiss i Leica ,,zostały wyparte z rynku (nie są już produkowane)''
http://www.allegro.pl/ite..._slc_mk_ii.html
Arek - Pią 18 Kwi, 2008
No cóż. Różne rzeczy się pisze, żeby sprzedać produkt. W sumie to można zgłosić modom na Allegro, bo facet jawnie kłamie.
mke - Nie 22 Cze, 2008 Temat postu: zakupy bez monopolu
Cytat: | Mam pytanie dotyczące sprowadzania lornetki z USA - jak bezpiecznie zakupić sprzęt w Stanach, przesyłka, cło itd. Zastanawiam się nad zakupem Vortexa Vipera lub Olympusa 8x42. Jak wygląda gwarancja na lornetki w Polsce ? Aha i gdzie najbezpieczniej kupować: na ebayu? w sklepach wysyłkowych ? |
Jak chcesz kupic produkty z USA, byc moze ciekawa ofeta bedzie http://www.szopuj.pl Mozna tam znalezc rozne oferty.
tygryso - Czw 31 Lip, 2008
z tymi zakupami to jest tak-wybieraz towar, dokonujesz przelewu plus 20 % prowizji dla firmu sprowadzającej towar do Polski. dodatkowo przesyłka na terenie USA-kilka dolarów. następnie w zależności od opcji przesyłki do Polski 3 warianty cenowe. optymalny jest wariant lotniczy, czas ok 2 tyg, średniej wagi przesyłka (3-4 kg) 100 zł.
ja jednak odpuszczam sobie-ostatnio cb radio sprowadzałem i dostałem inny model (cobrę 25 zamiast 29). wina była po stronie pracownika firmy , sam się przyznał, skasował na szczęście za tańszy model ale wcale go nie chciałem. tak to jest z tymi zakupami ze stanów...
p.s. na szczęście żadnego cła nie płaciłem.
|
|