|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Dylemat pomiędzy trzema aparatami
pkap11x - Wto 05 Mar, 2013 Temat postu: Dylemat pomiędzy trzema aparatami Witam. Szukam aparatu kompaktowego w cenie poniżej 400zł. Byłem już niemalże przekonany, że wezmę Sony dsc-w630, jednak dzisiaj w oko wpadł mi Benq-gh200 (12 krotny zoom!) oraz Lumix DMC-FS40 (zachwalany i polecony w tym samym dziale). Który z w/w kompaktów polecacie?
PS: różni się czymś znaczącym sony dsc-w630 od 610 prócz 2milionami pikseli i mozliwoscia filmowania w hd?
kololovanka - Czw 07 Mar, 2013
nie mam przekonania,czy trafisz tu na kogoś, kto miał trzy różne kompakty w ręku. rozsądniej byłoby chyba porównać specyfikacje, ewentualnie pogadać ze sprzedawcą...
Sunders - Pią 08 Mar, 2013
pkap11x napisał/a: | różni się czymś znaczącym sony dsc-w630 od 610 prócz 2milionami pikseli i mozliwoscia filmowania w hd? |
Obiektywem.
pkap11x napisał/a: | Który z w/w kompaktów polecacie? |
Lumixa DMC-FS40.
pkap11x - Sro 13 Mar, 2013
Zakupiłem Lumixa tak zachwalanego i.. jestem zawiedziony. Zdjęcia nieostre, byle jakie. Tryb automatyczny leży i kwiczy. Porównując z moim starym Canonem A570is( 7 Mpix!) Lumix to zabawka. I w ogole jakoś to wszystko trzeszczy w rękach. Postaram się naprawić mojego Canona i pobawić się nim, bo jednak jakoś zdjęć- przede wszystkim. A i tryb manualny niczego sobie..
Sunders - Czw 14 Mar, 2013
pkap11x napisał/a: | Zakupiłem Lumixa tak zachwalanego i.. jestem zawiedziony. Zdjęcia nieostre, byle jakie. Tryb automatyczny leży i kwiczy. |
Jeśli zdjęcia są nieostre, a tryb automatyczny nie działa, to zwróć aparat sprzedawcy, jako niezgodny z umową.
pkap11x - Czw 14 Mar, 2013
Myślę, że ten tryb działa, tylko aparat jest po prostu słaby. 14 milionow pikseli mnie trochę zwiodło. Cóż, oddam aparat mamie, będzie miała do torebki.
A mi udało przywrócić Canona do życia. Poczytam sobie coś o ustawieniach manualnych (co do czego etc etc) i zabieram się do cykania zdjęć.
|
|