|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - kłopoty z Pixel King
maciass - Sro 06 Mar, 2013 Temat postu: kłopoty z Pixel King Potrzebuję pomocy. Nie wiem, czy to wina urządzenia, lampy, a może aparatu?
Drogą prezentu stałem się "szczęśliwym posiadaczem" Pixel Kinga. Niestety urządzenie nieprawidłowo współpracowało z lampą 430 EX II W trybie TTL – wyzwalało maksymalny błysk za każdym razem. Nie można było zaktualizować odbiornika – komputer nie wykrywał urządzenia. Były kłopoty z wejściem w menu aparatu do sterowania lampą zewnętrzną – pokazywało niezgodność urządzenia. Po kilkukrotnych próbach wejścia w menu udawało się ale przy wyjściu znowu pokazywał się błąd niezgodności lampy. W związku z powyższymi kłopotami oddałem sprzęt do serwisu i dzisiaj dostałem całkowicie nowy produkt. W pełni nadziei podłączyłem wszystko i ... dalej to samo maksymalny błysk i dodatkowo lampa przechodzi w tryb zoom manual. aha nie ma problemu z wejściem w menu z poziomu aparatu przynajmniej. Tym razem udało mi się zaktualizować oba urządzenia ale tylko zniknał problem z zoomem. Dalej pali pełną mocą. Mam jeszcze YN 565 ex - tu już jest kompletna kołomyja ale to podobno normalne. W ustawieniach manualnych obie lampy wydają się pracować ok. Sam nie wiem o co chodzi. Może robię coś nie tak....? Jeśli ktoś ma pomysł proszę o radę. Inaczej będę zmuszony oddać w dobre ręce i kupić coś prostego heh.
|
|