|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Samyang 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC pod Pentaxa k-5
Wurcel - Pią 08 Mar, 2013 Temat postu: Samyang 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC pod Pentaxa k-5 Witam serdecznie, zacznę od tego że jestem amatorem i moja wiedza za duża to nie jest więc z góry uprzedzam że pytania dla niektórych mogą być dość dziwne:)
Zamówiłem w/w szkiełko z mocowaniem Pentaxa, w sklepie zaczęły się schody, podpinam pod swoje body i na wyświetlaczu lcd miga "k--" mowie ok, przecież na pierścieniach wszystko reguluję, tutaj zaczynają się pytania, guzikiem od pstrykania nic nie mogę zrobić, czy po prostu od zrobienia zdjęcia odpowiada inny guzik? Jak owy obiektyw współpracuje z lampami tzn czy w trybie TTL lampa będzie dobrze reagowała na tego manuala?
W jednym z komentarzy na optyczne.pl przeczytałem że można regulować z korpusu przysłonę, jak? w jamim trybie? jak ustawić?
Ustawiam body na AF.C tryb M lub Av i nic na wyświetlaczu, to samo gdy ustawiam na MF cały czas miga "k--" zostawiłem szkło w sklepie i przyszedłem szukać informacji ale niestety nic nie mogę znaleźć . Licze na pomoc.
Pozdrawiam
hijax_pl - Pią 08 Mar, 2013
Masz instrukcję od aparatu?
Wurcel - Pią 08 Mar, 2013
mam i nie mogę znaleźć informacji które mnie interesują..
krisv740 - Pią 08 Mar, 2013
rozdział 11 //appendix// str.337-zastosowanie obiektywow i nastaw....
k33l - Sob 09 Mar, 2013
Na pentaksowym forum Ci odpowiedziałem
|
|