forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Czy to prawda ze Sigma 50 1.4EX (for C) zostala poprawiona ?

Smola - Sob 09 Mar, 2013
Temat postu: Czy to prawda ze Sigma 50 1.4EX (for C) zostala poprawiona ?
Hej,

Pytanie - Czy to prawda ze Sigma 50 1.4 EX (for C) zostala poprawiona ?

Mam zamiar kupic S 50 1.4 do C .... bije C 50 1.4 pod kazdym wzgledem procz wagi i gabarytow ;-)

Znany jest problem BF/FF wspolpracy Sigmy z Canonem.
Czytalem na necie ze nowe egzemplarze Sigmy maja poprawiona ta "przypadlosc"...sciema czy prawda ?

pzdr
s

pioroon - Sob 09 Mar, 2013

Smola, zdajesz sobie sprawę, że rozpętujesz 'wojnę' ;)
Zaraz muzyk napisze, że S jest do bani i z 4. sztuk żadna nie trafiała, później garść ludzi co mają dobre doświadczenia (sam używałem kupioną wysyłkowo i była super).
Smola napisał/a:
procz wagi i gabarytow

Ja tam uważam, że tu też jest na plus S.

Smola napisał/a:
Czytalem na necie ze nowe egzemplarze Sigmy maja poprawiona ta "przypadlosc"...sciema czy prawda ?

Też o tym czytałem tu i ówdzie, ale na oficjalne info się nie natknąłem.
Dla ciebie to nie problem, w wawce znajdziesz trochę sklepów gdzie można potestować i będą mieli kilka sztuk.

Smola - Sob 09 Mar, 2013

No takie zycie ;-)

Ja tam sie nie przywiazuje do utartych pogladow....wola Canona to niech kupuja Canona.

Mam Canona...a gdybym mial jeszcze raz wybralbym Nikona i nie ....... sie z Sigmami....N ma mase dobrych szkiel w dobrej cenie.

komor - Nie 10 Mar, 2013

Smola, Sigma została „poprawiona” w tym sensie, że dostała nową obudowę (parę słów i parę zdjęć tutaj). Być może przy okazji poprawiono coś jeszcze. Nie wiem, bo nie miałem możliwości bezpośredniego porównania działania starej wersji i nowej. Natomiast mój egzemplarz Sigmy 50/1.4 z nową obudową znacznie precyzyjniej trafia z ostrością niż mój egzemplarz Sigmy 30/1.4 ze starą obudową. No ale ponieważ to dwa różne szkła i różne ogniskowe to o niczym to nie musi świadczyć.
muzyk - Pon 11 Mar, 2013

pioroon napisał/a:
Zaraz muzyk napisze, że S jest do bani i z 4. sztuk żadna nie trafiała,

Jaką tam wojnę, o słoiki? :lol:

To, że kupując 50 1.5 4 sztuki Sigmy nie ostrzyły jak należy, niczego nie oznacza.