forum.optyczne.pl

Lornetki - ATN omega 7x50 RF

kemot - Pon 11 Mar, 2013
Temat postu: ATN omega 7x50 RF
witam.

Co możecie powiedzieć mi na temat tej lornetki.
Co to za firma, czy jest to lornetka typowo wojskowa .
czy lornetka ta jest lepsza ,gorsza od DO EXTREME 7X50ed.

kivirovi - Wto 12 Mar, 2013

Trzeba tu zwabić Albinczika, tylko nie mam co rzucić na przynętę... Jakaś Leica by się przydała, nawet niewiele warta zabawkowa, ale nawet takiej akurat nie mam :)
septimanus79 - Wto 12 Mar, 2013

w teleskopy.pl mają te lornetki sprzedawane pod marką ATN Omega jak i sprzedawane taniej pod nazwą TPL Military .
Na forum powinny być kilka topików, w których się o nich pisze ... wpisz "Omega" lub "Military" do wyszukiwarki forum.

albinczik - Pią 15 Mar, 2013

Pan Kivirovi wywołał mnie do tablicy, więc jestem.

Fryderyk Wielki, król Prus, uprawiał merkantylizm i gospodarczy protekcjonizm. Innymi słowy, nie popierał wolnego handlu. Obłożył przeto bardzo wysoką akcyzą pite w Prusiech wina reńskie i francuskie. Spowodowało to powstanie winnic w okolicach Zielonej Góry, bo w monarchii prusko-brandenburskiej tylko ziemia lubuska nadawała się do uprawy winnej latorośli. Po jakimś czasie wincerzy lubuscy posłali Fryderykowi próbki swoich wyrobów antyimportowych, prosząc o wyrażenie opinii na temat ich jakości. Król-filozof, z właściwym sobie cynizmem, winom lubuskim taką wystawił ocenę: "Są bardzo dobre. Zwłaszcza dla tych, którzy nie mogą na codzień pić lepszych..."

To samo można powiedzieć o lornetkach ATN i TPL Military. Są bardzo dobre. Zwłaszcza dla kogoś, kto nie zdążył kupić na wyprzedaży "przestarzałego" Nikona Tropicala 7x50...