|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Targi Foto-video Łódź
zwirek210 - Czw 14 Mar, 2013 Temat postu: Targi Foto-video Łódź Jak co roku zgodnie z tradycja poza mikołajem i sylwestrem w marcu w mieście Łódź odbędą się branżowe targi o czym większość pewnie doskonale wie. Ja jak co roku wykonam moja migrację bo zobaczyć nowinki technologiczne oraz spotkać wielu ciekawych ludzi. W roku 2012 po raz pierwszy targi odbyły sie w nowej hali która była podzielona na sekcje. Ma to swoje
plusy:
- nie trzeba biegać i marznąc pomiędzy halami
- nowa hala dysponuje znacznie lepszym zapleczem obsługi odwiedzających
- seminaria i wykłady prowadzone są w nowych przestrzennych dobrze wyposażonych salach a nie jak niegdyś w klaustrofobicznych pomieszczeniach
minusy:
- zdecydowanie ciaśniej
- tłoczno i bardzo gwarno
Na targach można można porozmawiać z ludźmi z branży i uzyskać wiele cennych informacji. Niestety dziwi mnie to iż najlepsze seminaria nie odbywają się w pierwszym dniu który jest przeznaczony dla ludzi z branży tylko na ogół trzeciego dnia. Zabawny jest fakt że odkąd pamiętam to co roku są seminaria z Photoshopa i ciągle na tym samym poziomie czyli dla osób które pierwszy raz widzą ikonę PS. Dużym plusem targów są modelki i proszę mnie tu źle nie zrozumieć. Kobiety są bardzo dobrze przygotowane i na ogół w fajnej scenerii, a takie fotki możemy później wykorzystać w naszym prywatnym portfolio. Mnóstwo producentów będzie nas kusiło ciekawymi wystawami i super promocjami. Co do promocji to radzę uważać gdyż czasem upust 30% oznacza cenę droższą o 20% niż w jakimś sklepie internetowym. Generalnie ja osobiście polecam i oczywiście się wybieram na pierwszy i drugi dzień. Dla nocujących dodam że dobre ceny znalazłem w hotelu Focus . Jak ktoś chce sie zabrać to mam miejsce wolno wyjazd z Kielc o 8:00 rano powrót na własną rękę bo po targach uderzam dalej w teren. Koniec gadania i kilka fotek z roku 2012.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
|