|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Który wybrać 1 z 4 potrzebna SZYBKA pomoc
BuchuOEM - Sob 23 Mar, 2013 Temat postu: Który wybrać 1 z 4 potrzebna SZYBKA pomoc Jak w temacie 4 baparaty:
sx150 - 400zł
sx160 - 600zł
sx1 - 620zł
sx10 - 600zł
Wszystkie używane.
Założyłem, inny temat ale nikt nie chciał pomóc.
Wybrałem 4 które nie spełnią moich wymagań ale bd tanie...
Potrzebuje szybkiej odpowiedzi bo jutro ich nie bd.
Ale z tego co czytam na waszym forum aby początkujący zrobił dobre zdjęcie bez lustra musi kupić kompakta za minimum 3000zł pozostałe mają duże szumy, znikształcenia, ciemne obiektywy, kiepską stabilizacje, mikromatryce itp.
Więc najlepsze rozwiązanie z tych 4 to bd chyba najtańszy model...
Kiedy prosiłem o podanie konkretnego modelu a napisałem dokładnie swoje oczekiwania cisza...
Pomożecie?
Zoom - Sob 23 Mar, 2013
Brak odpowiedzi, bo trudno kazać Ci wydawać pieniądze, jeżeli samemu nie ma się przekonania do takiego aparatu. Ja np. nie znam tych aparatów.
Dobre zdjęcie zrobisz każdym aparatem, nawet telefonem. Możesz nawet takim zdjęciem wygrać duży konkurs fotograficzny, jak to ostatnio miało miejsce. Wszystko zależy od Twojego talentu i zdolności do szukania fajnych ujęć. Kiedyś robiono zdjęcia Smieną.
Inna sprawa to jakość techniczna zdjęć. Tutaj rzeczywiście raczej obowiązuje zasada, że im drożej tym lepiej.
Lepsze zdjęcia uzyskasz z aparatów, które mają matrycę 1/1,7".
Gorsze jakościowo zdjęcia uzyskasz z najpopularniejszej obecnie matrycy o wielkości 1/2,3". Jest mniejsza, to i zdjęcia gorsze.
Nowsze typy aparatów zwykle robią lepsze zdjęcia.
Chyba sam musisz zdecydować.
fotoartysta - Sob 23 Mar, 2013
Kolego - kup sx 220/230 hs
w cenie 599 zloty - bija kazdego na glowe z tych co tu podales
jest w promocji - zapierniczaj do sklepu i kupuj polecam w ciemno
ma matryce cmos - polecam dobra jakosc zdjec
sx 150/160 - slabe sa tej serii nie polecam
w buty i zapierniczaj kupic poki cena dobra sx 230
Sunders - Sob 23 Mar, 2013
Kierując się specyfikacją z podanych wybrałbym SX1.
Aszex - Sob 23 Mar, 2013
fotoartysta napisał/a: | Kolego - kup sx 220/230 hs |
mua też za tym
lotofag - Sob 23 Mar, 2013
Dopisz jeszcze dwa modele i rzuć kostką
BuchuOEM - Sob 23 Mar, 2013
Do sklepu?
A gdzie jestem z okolic tarnowa?
Crystof - Sob 23 Mar, 2013
BuchuOEM, http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/1937555 - sklepów do wyboru, do koloru . Osobiście polecam agito i morele z tych wypisanych na skąpcu, cena: 629zł i 645zł
|
|