|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Jaki kompakt do 300 zł z miare dobrym makro?
duzy_tom - Nie 24 Mar, 2013 Temat postu: Jaki kompakt do 300 zł z miare dobrym makro? Witam
Jestem tu nowy. Miałem do tej pory bardzo dobrego Nikona. Oznaczenia nie pamiętam bo był uszkodzony i takowy go za drobną sume sprzedałem. W każdym razie miał uszkodzoną matryce a naprawa w serwisie by kosztowała coś koło 500 zł. Potrzebny obecnie jest mi jakiś tani, nawet bardzo tani kompakt do 300 zł. Zależy mi żeby miał w miare dobre makro do robienia zdjęć modeli plastikowych albo przybliżeń w akwarium. Zdaje sobie sprawe że za tą sume super makro nie osiągne ale czyba warto się podpytać. Z marek jakie biore pod uwage to Olympus, Canon, Fuji, Nikon i Sony. Omijam z daleka Kodaka i Samsunga. Czy moglibyście mi coś poradzić?
[ Dodano: Nie 24 Mar, 2013 20:25 ]
A co sądzicie o Canon A810? Nada się do zdjęć macro?
Wojmistrz - Pon 25 Mar, 2013
Jeśli nie liczysz na super makro, tylko coś wielkości motylków, rybek i kwiatków (a nie samej mordki czy pręcików z pyłkiem, tylko całości), to prawdopodobnie będziesz zadowolony z tego modelu.
duzy_tom - Pon 25 Mar, 2013
Nie no super macro nie oczekuje. Za 250 zł cudu nie zwojuje. Ale żeby np. zrobić przybliżenie mordki rybki i aby było w miare ostre zdjęcie.
Sunders - Pon 25 Mar, 2013
duzy_tom napisał/a: | Za 250 zł cudu nie zwojuje |
Sony Cyber-shot DSC-W610
http://www.optyczne.pl/14...st_aparatu.html
Wojmistrz - Pon 25 Mar, 2013
W tym samym teście był wspomniany wcześniej A810. Że zacytuję:
Kod: | ... że tryb makro jest dość użyteczny, choć nie tak jak w Canonie ... |
duzy_tom - Sro 27 Mar, 2013
Kupiłem tego canona a810. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Za takie pieniądze robi jak dla mnie bardzo dobre zdjęcia z makro. Troche gorzej jest z normalnymi ujęciami. Ale czego mam się spodziewać za 249 zł?
Wojmistrz - Pią 29 Mar, 2013
No to gratulacje, jeszcze się pochwal fotkami
|
|