forum.optyczne.pl

Warsztat foto, literatura, teoria, art - dobra książka dla amatora o fotografii ślubnej

przemek1978 - Sob 30 Mar, 2013
Temat postu: dobra książka dla amatora o fotografii ślubnej
Poszukuję dobrej lektury o fotografii ślubnej, najlepiej by była napisana przystępnym językiem, tak by nawet amator zorientował się o co chodzi ;) Czy możecie mi coś polecić??
pitmitchel - Pią 05 Kwi, 2013

Amator i fotografia ślubna ? Coś tu nie pasuje, wybacz.
paul80 - Sob 06 Kwi, 2013
Temat postu: Re: dobra książka dla amatora o fotografii ślubnej
przemek1978 napisał/a:
Poszukuję dobrej lektury o fotografii ślubnej, najlepiej by była napisana przystępnym językiem, tak by nawet amator zorientował się o co chodzi ;) Czy możecie mi coś polecić??

Moim zdaniem lepiej jak kupisz sobie kurs http://kursy.foto-oko.pl/...bnej_online.htm a jak znasz photoshopa w stopniu dobrym i masz skalibrowany dobry monitor, to zainwestuj w prywatne lekcje z technikiem fotografii. W innym przypadku będziesz mielił na forum a na forum róznie bywa, niestety prawdziwa wiedza kosztuje, nikt Ci tutaj nie pokaże jak pracuje.

Ps. Jak wsiąkniesz w ten temat fotografii ślubnej, to możesz bardzo szybko stwierdzić że temat jest zbyt trudny.

lexus - Sob 06 Kwi, 2013

każdy pasja, tym bardziej wiedza ma kiedyś swój początek.
zacznij od podstaw fotografii ogólnej, a jeżeli takowe posiadłeś to w zadanym temacie możesz poczytać to: http://helion.pl/ksiazki/...czek,bifosl.htm

przemek1978 - Nie 07 Kwi, 2013

Dziękuje panowie
lexus, dokładnie zastanawiałem się nad ta książka
Zaś jeśli chodzi o podstawy odrobinę tego liznąłem od 2 lat fotografuje głownie kwiaty, trochę krajobrazu i imprezki do domowego albumu wiem to nie wiele

pitmitchel, dziękuje za link do kursu :smile:
generalnie wychodzę założenia : lepiej żałować, że się spróbowało i nie wyszło, niż żałować, że się nie próbowało .
Dlatego też w sprzed nie będę pakowało jakiś chorych sum dla mnie
Wole położyć je na wiedzę jak wiadomo kadr naświetlenie post process
jeśli to będzie wychodziło pomyślimy dalej
jeszcze raz dzięki

lexus - Nie 07 Kwi, 2013

@ przemek1978, podziękowania za linka to chyba dla paul80 :grin:

jeśli chodzi o książkę to dobra pozycja, nie zastanawiaj się tylko kupuj i rozwijaj swoją pasję.
powodzenia

rafisko - Pon 08 Kwi, 2013

Polecam wydawnictwo Galaktyka i ich pozycję:

Płaczek jest niezły ale imo dla lekko doświadczonego fotografa. Natomiast odradzam Zisera.

Justyna724 - Wto 26 Lis, 2013

a ja polecam Davida Zisera, dobrze się czyta, napisana przystępnym językiem, trafne wskazówki dla początkującego amatora w dziedzinie fotografii ślubnej.