forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Sklep www.fotoaparaciki.pl

minimalguy - Pią 25 Sty, 2008
Temat postu: Sklep www.fotoaparaciki.pl
Mogę z czystym sumieniem polecić ten sklep. Z resztą zasugerowałem się opinią MM, że to spece no i potwierdzam. Chłopaki realizowali moje zamówienie chyba o 2 w nocy bo o tej godzinie mi odpisali na maila. Cała sprawa szybko załatwiona w niecałe 3 dni. Wysyłka na poprawny adres podany w Allegro a nie w fakturze. Zamawiałem filterek uv 77mm a jak zobaczyłem przesyłkę to myślałem, że mi szkło gratis przysłali :shock: bąbelkową koperte zapakowali dodatkowo w pudełko, że mój 17-55 by się zmieścił 8)
MM - Pią 25 Sty, 2008

Miło mi to czytać. Nie zakładałem wątku o tym sklepie bo jeszcze by mnie ktoś o kryptoreklamę oskarżył :wink:

Ze swojej strony nie mogę jednak nic innego poradzić jak tylko go polecić. Jak już zapewne pisałem ja tylko tam robię zakupy, towar jest dobry, pewny (także karty, zero podróbek, wiem skąd biorą towar), na wszystko można otrzymać paragon lub fakturę vat bez ukrytych dopłat. Polecam biorącym sprzęt na firmy. Można też na odległość załatwić sprawy z kredytem na raty. Nie obawiajcie się kupna przez internet i wysyłki kurierem, wszystko będzie bardzo OK.
Obecnie sklep zmienia siedzibę na dużo większą i spowoduje to wzrost komfortu przy bezpośrednim zakupie. Pamiętać trzeba, że jest to także normalny sklep. Praktycznie każdy towar można tam zamówić, sprowadzą w dobrej cenie. Ja w miarę możliwości specjalnie dla forumowiczów mogę każdy zamówiony przez nich sprzęt osobiście sprawdzić czy przetestować jego poprawne działanie a także spróbować wynegocjować dobre ceny.

minimalguy - Pią 25 Sty, 2008

MM napisał/a:
Ja w miarę możliwości specjalnie dla forumowiczów mogę każdy zamówiony przez nich sprzęt osobiście sprawdzić czy przetestować jego poprawne działanie a także spróbować wynegocjować dobre ceny.

Ja jako świerzak na tym forum nie śmiałem nawet prosić o coś takiego i za swojego króciaka 17-55 przepłaciłem w fotojokerze 149 pln. No jeden plus, że go pomacałem przed zakupem i swoim jako takim okiem mogłem go przetestować i chyba trafiłem na niezły egzemplarz (mieli tylko jeden) Ostrość na 17mm i 2.8 jest po prostu powalająca, że nie wspomnę o jakości wykonania. Po przesiadce z kita 18-55 (też trafił mi się żyletkowy ale dopiero od f/8 ) to jest szok technologiczny. Metalowa obudowa... można komuś krzywdę zrobić :)

Ogólnie o fotojokerze mogę tez się dobrze wypowiadać, zresztą na mojej prowincji to nie ma innego sklepu, żeby kupić jakieś foto akcesoria. Nawet moja Kasia po wizycie w Avansie powiedziała: " to stoisko to chyba koło foto nawet nie stało" (gablotka z małpkami) :lol:

D_a_w_i_d - Nie 09 Mar, 2008

MM napisał/a:
Ja w miarę możliwości specjalnie dla forumowiczów mogę każdy zamówiony przez nich sprzęt osobiście sprawdzić czy przetestować jego poprawne działanie a także spróbować wynegocjować dobre ceny.

Na cenę wiem że mogę liczyć...chciałbym jeszcze zapytać MM czy to przetestowanie w miarę możliwości jest aktualne. Z racji tego że jestem amatorem i ..tematy błędów BF/FF są mi znane a raczej nie znane tylko z literackiej fikcji forum-owej przydałoby mi się kilka uwag.

MM - Nie 09 Mar, 2008

Jeżeli akurat tam jestem (a niebawem będę) to bez problemu sprzęt sprawdzę. Wystarczy powiedzieć o tym przyjmującemu zamówienie, jak nie zapomni to przekaże :wink:
D_a_w_i_d - Nie 09 Mar, 2008

MM napisał/a:
Jeżeli akurat tam jestem (a niebawem będę) to bez problemu sprzęt sprawdzę. Wystarczy powiedzieć o tym przyjmującemu zamówienie, jak nie zapomni to przekaże :wink:

Tzn. ja będę osobiście po sprzęt w sobote...najprawdopodobniej. Nie wiem czy trzeba wcześniej zamawiać, pewnie będe dzwonił by nie robić 2 setek w pogoni za nadzieją :)

MM - Nie 09 Mar, 2008

W sobotę to ja będę na targach foto. Zadzwoń czy towar jest na miejscu.
komor - Pon 10 Mar, 2008

Potwierdzam dobrą opinię. Ja w tych fotoaparacikach kupiłem Canona EF 70-200/4L i jestem zadowolony zarówno z obsługi jak i obiektywu, tzn. przyszedł w jednym kawałku :) , niemacany :D . Też się bałem trochę kuriera, ale nie zamydlajmy sobie oczu - do normalnych sklepów foto towar też dziś trafia przy pomocy kuriera, ekspedycji specjalnych tam nikt nie wysyła...
Dingo - Nie 23 Mar, 2008

Dołączam się do grona zadowolonych klientów sklepu Fotoaparciki.pl! :)

Powiększyłem tam tuż przed świętami zestaw moich eLek - nie ukrywam, że prócz dobrej ceny do wyboru tego sklepu skłoniły mnie przede wszystkim dobre opinie, które wystawili minimalguy i komor i oczywiście rekomendacja MM. Dziękuję Wam, warto było!
Cała sprawa załatwiona w zasadzie w 1,5 dnia - dostawa kurierem, a przesyłka bardzo dobrze zabezpieczona. Jestem zadowolony i polecam wszystkim.

P.S. MM, tego polecanego przez Ciebie zamiennika aku firmy Ansmann jeszcze nie kupiłem, ale zrobię to z konieczności zaraz po świętach, bo ten najstarszy spośród kilku moich B-511/511A właśnie zdechł :(

MM - Nie 23 Mar, 2008

Ansmanna kup w Pstryku, Tomek ma chyba problem z dostaniem się do dobrej ceny tego aku a Pstryk jest tutaj chyba nie do pobicia.
pepe - Pon 24 Mar, 2008

też potwierdzam, profesjonalizm sklepu - rozmawiając bąknąłem coś o optycznych.pl nie wiem czy to pomogło, ale obiektyw miałem na drugi dzień - rano zamówiłem, przelałem pieniądze po zamówieniu (ten sam bank) i na drugi dzień wieczorem miałem paczuszkę :) ))
dla mnie rewelka

mavierk - Pon 24 Mar, 2008

no ale tak patrze że tylko canony kupujecie, a jak to by było np. z nikkorami?
MM - Pon 24 Mar, 2008

Z Nikkorami też nie będzie problemu. O zgrozo można tam nawet kupić coś do Sony :mrgreen:
pepe - Pon 24 Mar, 2008

ja nie mam alergii na nikony i ich sprzęt to dlaczego mają mieć w fotoaparacikach???
MC - Pon 24 Mar, 2008

MM napisał/a:
Z Nikkorami też nie będzie problemu. O zgrozo można tam nawet kupić coś do Sony :mrgreen:

No wlasnie jest malutki problem, bo od ponad miesiaca czekam na wiadomosc odn. gripa do A700...

MM - Wto 25 Mar, 2008

Odnośnie gripa do A700 za 1 zł była nawet dyskusja na targach. Mój kolega nawijał z adminem KKM-u i wyjasnialiśmy sobie wszystko. Dużo było o opłacalności tej promocji w Polsce. Jeżeli grip miał być zamówiony oddzielnie to przypomnę problem.
MC - Wto 25 Mar, 2008

Oczywiscie, oddzielnie, bo na promocje w moim przypadku juz za pozno. Drugiej A700 nie potrzebuje :mrgreen: No i jeszcze musze sie dowiedziec o nowa lampke blyskowa Sony42 :smile:
Smolo - Sob 05 Kwi, 2008

Odnośnie samego sklepu. Wczoraj odebrałem przesyłkę (Canon 40d i Tamron 17-50mm f/2.8). Wszystko zapakowane w sposób bardzo profesjonalny, wypełnione poduszkami powietrznymi, tak żeby nic się nie stało sprzętowi i oczywiście nic się nie stało :D Sam sklep i jego załoga miła i nastawiona bardzo pozytywnie do klienta. Poczekali z wysyłką do czasu doboru i przetestowania przez MM obiektywu do aparatu. I w tym miejscu szczególne podziękowania właśnie dla MM (mam nadzieję, że skrzynka pocztowa nie uznała mnie za spamera :D ) i Pawła G., który dał sygnał, że będę potrzebował pomocy. Dziękuje także za obniżkę za aparat do 3.400 zł. Jednym słowem mogę z czystym sumieniem polecić i sam sklep i w/w osoby do współpracy :D

P.S. Odnośnie wrażeń z zabawą samym aparatem, podzielę się nimi we właściwym wątku w najbliższym czasie, ale mogę już powiedzieć, że jest super :D

goltar - Sro 30 Kwi, 2008

Kolejny udany zakup w tym sklepie. Obiektyw sprawdzony dzięki uprzejmości MM - jeszcze raz dzięki :smile: , super cena i szybka i dostawa - czego więcej oczekiwać ? ;) . Zazwyczaj nie kupuje obiektywów przez internet ale w tym przypadku to była dobra decyzja. Polecam :smile:
MichalP - Pon 05 Maj, 2008

Też nie narzekam. Zakup C40D i obiektyw 17-55 2.8 został zrealizowany sprawnie i szybko, a co równie ważne tanio. Na pewno coś jeszcze u nich kupię.
pawel23 - Sro 07 Maj, 2008

Ja też polecam ten sklep, kupiłem tam plastykowa "pięćdziesiątkę" Canona. Obiektyw zamówiłem w poniedziałek wieczorem a kurier zapukał do moich drzwi w środę, wiec nie musiałem długo czekać :wink: . Oczywiście zdecydowałem sie na zakup w tym sklepie po rekomendacji MM :mrgreen: . Jak dobrze pójdzie to za jakieś 2 miesiące zrobię tam troche wieksze zakupy, czyli Canon 40D + 17-55 f/2.8 + lampa 580ex, a jeszcze troche później 70-200 f/2.8 ale na razie to tylko marzenia :lol:
Ania101 - Czw 10 Lip, 2008

Witam

Również polecam ten sklep. Zakup szybki, bezproblemowy, atrakcyjny cenowo i co najważniejsze - udany. Również załączam podziękowania dla MM.

Ania

MM - Czw 02 Paź, 2008

Dla forumowiczów na hasło "optyczne.pl" w sklepie http://www.fotoaparaciki.pl/ jest oferta specjalna. Zestaw Nikon D700 plus Nikkor 24-70/2.8 w cenie 10780. Osobiście sprawdzę jak działa i czy wszystko jest w porządku.
Inna propozycja to Nikon D300 i SB-900 za 5450 zł. Też zestaw.

MC - Czw 02 Paź, 2008

Zamowilem lampe blyskowa, ktorej nie bylo w ofercie sklepu. Od pierwszego kontaktu ze sklepem do doreczenia uplynelo 48h. Bardzo solidnie zapakowana przesylka, pomoc w wyborze baterii i ladowarki. POLECAM.
I, jak mawial pewien gubernator, I'll be back. :mrgreen:

NDT - Czw 16 Paź, 2008

Widzę, że jestem kolejną zadowoloną osobą. ;) Sklep oczywiście polecam, wszystko porządnie zapakowane, przed wysyłką została sprawdzona ostrość (Canon + Sigma), a także miła obsługa zasługuje na pochwałę. Jedyne moje zastrzeżenie jest do samego transportu. Otóż kurier GLS stwierdził, że on nie wie gdzie znajduje się moja ulica i przesyłki po prostu nie dowiezie... Gdyby nie to, że sam do nich zadzwoniłem, na aparat czekałbym do dziś. Ale ogólnie jest OK, więc naprawdę polecam! :)
007areka - Pią 24 Paź, 2008
Temat postu: fotoaparaciki.pl = dziadostwo.niedbalstwo
...22 pażdziernika moje zamowienie " witam, rozmawialismy telefonicznie na temat oslony EW 83 J do canon 17-55 is, uzgodniono cena 121zl za pobraniem + kurier GLS gratis (pilne) adres odbiorcy ..... .... .... " potwierdzone dwa razy telefonicznie na tel stacjonarny i komorkowy, ok na drugi dzien powinno byc, najpozniej w piatek......a gdzie tam ani widu ani slychu do 14:30 :evil: wiec dzwonie sie upewnic czy nadali.....taaaak oczywiscie, ale poczta zwylkla paczka priorytetowa :evil: :evil: :evil: , a jak poczta dziala wszyscy wiedza, wiec dlatego poprosilem kurierem! szczyt kompromitacji - odpowiedz pana w sklepie " bo w tym dniu kurier nie przychodzil :?: :?: :?: :???: dziwny kurier :mrgreen: "a wogole to napewno doreczyciel pocztowy byl i napewno zostawil awizo"....ehhhh :evil: dobra dzwonie na poczte dzial paczek i prosze o sprawdzenie czy nie ma ......yyyy yy nie ma nic a tu sms z fotoaparaciki.pl " my wyslalismy tylko poczta priorytet bo kurier tego dnia nie przyjechal prosze isc na poczte i odebrac " :evil: :evil: :evil: oj nie wytrzymalem i zadzwonilem do w/w sklepu jakos tak strasznie dlugo czekalem zeby odebrali ale cierpliwy jestem, odebral jakis pan oczywiscie nigdy sie n ie przedstawiaja bo po co klient ma wiedziec z kim rozmawia :?: oczywiscie nie dane mi bylo porozmawiac bo pan nie chcial tylko przekazal telefon dalej.....ehhhh...nie bede cytowal rozmowy bo nie chce sie denerwowac wiecej, dodam tylko ze roznica w cenie przesylek jest 10 zl ale co tam zawsze to taniej, a ze klient nie zadowolony co tam :!:
...mnie akurat bardzo zalezalo na tej przesylce aby na czas doszla bo byla mi potrzebna a dodatkowo w nastepnym tygodniu mnie nie bedzie i nie odbiore tego, zrobilem wszystko w uzgodnieniach ze sklepem aby towar doszedl na czas, ale co tam po co mieli o to zadbac. na szcescie bede w Krakowie jutro przejazdem to kupie na miejscu osobiscie, a PANOWIE ze sklepu fotoaparaciki.pl niech sobie wsadza w buty swoj towar, i niech nie zwalaja winy na poczte ze nieterminowo dostarcza bo jak poczta dziala kazdy wie a ze nie zadbali sami o wysylke to maja tego skutek, ps mysle ze nie zadbali bo chyba nie chodzilo o 10 zl :twisted: pozdrawiam - Arek.
...ps. tak wiem, byl gdzies temat z pochlebstwami na temat tego sklepu ale nie znalazlem wiec pisze nowy, jak trzeba i jak znajde to przekopiuje do odpowiedzniego .

mavierk - Pią 24 Paź, 2008

http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=2179

był 3 wątki poniżej :)

No nic... wszystkim zdarza się wpadka, szkoda, że nikt do wpadki się nie przyznaje :)

007areka - Pią 24 Paź, 2008

mavierk napisał/a:
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=2179

był 3 wątki poniżej :)

...ojjj. :oops:

mavierk napisał/a:
No nic... wszystkim zdarza się wpadka, szkoda, że nikt do wpadki się nie przyznaje :)

...owszem zdarzaja sie, i nie da sie tego uniknac... gorzej jak sa z premedytacja na 10zl :evil: doplacil bym gdybym wiedzial.

goltar - Pią 24 Paź, 2008

Szkoda że Ci się tak trafiło, ja kupiłem w tym sklepie na razie body i dwa obiektywy i nie miałem żadnych problemów, powiem więcej było tanio, szybko i zgodnie z ustaleniami.
007areka - Sob 25 Paź, 2008

goltar napisał/a:
Szkoda że Ci się tak trafiło, ja kupiłem w tym sklepie na razie body i dwa obiektywy i nie miałem żadnych problemów, powiem więcej było tanio, szybko i zgodnie z ustaleniami.

...ano sie trafilo :!: , jakos tak sie skladalo ze kupowalem jak zawsze wszystko u mojego sprzedawcy, a akurat oslony nie mial, stwierdzilem ze co tam kupimy z polecenia w Łodzi,
.....czy bylo tanio ? - tak dostalem przesylke gratis jak powolalem sie na optyczne?
.......szybko ? - chmmm, dwa dni dzwonienia( zamawiania) i trzeci wyjasniania co sie stalo z zamowieniem ,
....zgodznie z ustaleniami? - widac wlasnie jak to wyszlo :lol: raczej nie pokusze sie o wiecej prob kupowania w tym sklepie.

fotoaparacikipl - Sob 25 Paź, 2008
Temat postu: Re: fotoaparaciki.pl = dziadostwo.niedbalstwo
007areka napisał/a:
...22 pażdziernika moje zamowienie " witam, rozmawialismy telefonicznie na temat oslony EW 83 J do canon 17-55 is, uzgodniono cena 121zl za pobraniem + kurier GLS gratis (pilne) adres odbiorcy ..... .... .... " potwierdzone dwa razy telefonicznie na tel stacjonarny i komorkowy, ok na drugi dzien powinno byc, najpozniej w piatek......a gdzie tam ani widu ani slychu do 14:30 :evil: wiec dzwonie sie upewnic czy nadali.....taaaak oczywiscie, ale poczta zwylkla paczka priorytetowa :evil: :evil: :evil: , a jak poczta dziala wszyscy wiedza, wiec dlatego poprosilem kurierem! szczyt kompromitacji - odpowiedz pana w sklepie " bo w tym dniu kurier nie przychodzil :?: :?: :?: :???: dziwny kurier :mrgreen: "a wogole to napewno doreczyciel pocztowy byl i napewno zostawil awizo"....ehhhh :evil: dobra dzwonie na poczte dzial paczek i prosze o sprawdzenie czy nie ma ......yyyy yy nie ma nic a tu sms z fotoaparaciki.pl " my wyslalismy tylko poczta priorytet bo kurier tego dnia nie przyjechal prosze isc na poczte i odebrac " :evil: :evil: :evil: oj nie wytrzymalem i zadzwonilem do w/w sklepu jakos tak strasznie dlugo czekalem zeby odebrali ale cierpliwy jestem, odebral jakis pan oczywiscie nigdy sie n ie przedstawiaja bo po co klient ma wiedziec z kim rozmawia :?: oczywiscie nie dane mi bylo porozmawiac bo pan nie chcial tylko przekazal telefon dalej.....ehhhh...nie bede cytowal rozmowy bo nie chce sie denerwowac wiecej, dodam tylko ze roznica w cenie przesylek jest 10 zl ale co tam zawsze to taniej, a ze klient nie zadowolony co tam :!:
...mnie akurat bardzo zalezalo na tej przesylce aby na czas doszla bo byla mi potrzebna a dodatkowo w nastepnym tygodniu mnie nie bedzie i nie odbiore tego, zrobilem wszystko w uzgodnieniach ze sklepem aby towar doszedl na czas, ale co tam po co mieli o to zadbac. na szcescie bede w Krakowie jutro przejazdem to kupie na miejscu osobiscie, a PANOWIE ze sklepu fotoaparaciki.pl niech sobie wsadza w buty swoj towar, i niech nie zwalaja winy na poczte ze nieterminowo dostarcza bo jak poczta dziala kazdy wie a ze nie zadbali sami o wysylke to maja tego skutek, ps mysle ze nie zadbali bo chyba nie chodzilo o 10 zl :twisted: pozdrawiam - Arek.
...ps. tak wiem, byl gdzies temat z pochlebstwami na temat tego sklepu ale nie znalazlem wiec pisze nowy, jak trzeba i jak znajde to przekopiuje do odpowiedzniego .

Z naszej strony przepraszamy za to że przesyłka nie doszła na czas, tylko mamy jedną uwagę do uwag powyżej! tak jak już wyjaśniałem że zamówienie zostało przyjęte 22 pażdziernika i tego dnia zostało spakowane do wysyłki kurierskiej , tylko że tego dnia nie zgłosiła się do nas firma kurierska po odbiór paczek z powodu awarii samochodu - my jako sklep mamy umowę z firmą kurierską która raz dziennie odbiera od nas przesyłki. Więc jeżeli kurier nie zabrał paczek o godz 17 tego dnia, pozostało nam tylko wysłać przesyłkę pocztą priorytet poczta czynna jest do 20.00) zazwyczaj taka przesyłka dochodzi w ciągu 24 godzin. Proszę nie wypisywać że szkoda nam było 10zł na dołożenie do przesyłki kurierskiej bo paczka miała wyjść od nas kurierem a z przyczyn od nas niezależnych wyszła pocztą priorytet.

007areka - Sob 25 Paź, 2008
Temat postu: Re: fotoaparaciki.pl = dziadostwo.niedbalstwo
fotoaparacikipl napisał/a:
007areka napisał/a:

Z naszej strony przepraszamy za to że przesyłka nie doszła na czas, tylko mamy jedną uwagę do uwag powyżej! tak jak już wyjaśniałem że zamówienie zostało przyjęte 22 pażdziernika i tego dnia zostało spakowane do wysyłki kurierskiej , tylko że tego dnia nie zgłosiła się do nas firma kurierska po odbiór paczek z powodu awarii samochodu - my jako sklep mamy umowę z firmą kurierską która raz dziennie odbiera od nas przesyłki. Więc jeżeli kurier nie zabrał paczek o godz 17 tego dnia, pozostało nam tylko wysłać przesyłkę pocztą priorytet poczta czynna jest do 20.00) zazwyczaj taka przesyłka dochodzi w ciągu 24 godzin. Proszę nie wypisywać że szkoda nam było 10zł na dołożenie do przesyłki kurierskiej bo paczka miała wyjść od nas kurierem a z przyczyn od nas niezależnych wyszła pocztą priorytet.

... :lol: telefony do klienta tez sie Wam zepsuly - zeby poinformowac :?: :lol: , a na drugi dzien tez kurier nie przyszedl :wink: - na piatek kurierem by raczej na pewno doszlo:?: :lol: , ale trzeba bylo sie tym zajac, tylko po co, to tylko klient od jakiejs marnej oslony...... .
jak narazie byliscie dla mnie smieszni ale teraz zaczynacie mnie .... :!: uwazam temat za zamkniety. :!: :wink:

Ania101 - Pon 27 Paź, 2008

Arek - poczytałam o Twojej przygodzie z tym sklepem (sama w nim kupowałam) i stwierdzam, że w zasadzie dramatu nie było. Jeżeli uzasadnienie podane przez fotoaparaciki.pl jest prawdziwe - to taka wpadka każdemu może się zdarzyć. Może mam trochę spaczoną psychikę, bo zajmuję się generalnie prawem procesowym i często przepycham się w sądzie z nierzetelnymi firmami. Jednak oceniając Twój przypadek myślę, że odrobinę przewrażliwiony jesteś. Mi na przykład jeden z uznanych sklepów AGD dostarczał pralkę przez 2 tyg. - i na nic zdały się telefony. Po prostu mieli mnie gdzieś. Wydaje mi się więc, że przewinienie fotoaparaciki.pl nie było rażące i Twoja reakcja nie jest adekwatna. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena sytuacji - każdy jest uprawniony do dokonania włąsnego osądu. Życzę powodzenia z zakupami w przyszłości.

Ania

007areka - Pon 27 Paź, 2008

Ania101 napisał/a:
Arek - poczytałam o Twojej przygodzie z tym sklepem (sama w nim kupowałam) i stwierdzam, że w zasadzie dramatu nie było. Jeżeli uzasadnienie podane przez fotoaparaciki.pl jest prawdziwe - to taka wpadka każdemu może się zdarzyć. Może mam trochę spaczoną psychikę, bo zajmuję się generalnie prawem procesowym i często przepycham się w sądzie z nierzetelnymi firmami. Jednak oceniając Twój przypadek myślę, że odrobinę przewrażliwiony jesteś. Mi na przykład jeden z uznanych sklepów AGD dostarczał pralkę przez 2 tyg. - i na nic zdały się telefony. Po prostu mieli mnie gdzieś. Wydaje mi się więc, że przewinienie fotoaparaciki.pl nie było rażące i Twoja reakcja nie jest adekwatna. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena sytuacji - każdy jest uprawniony do dokonania włąsnego osądu. Życzę powodzenia z zakupami w przyszłości.

Ania

...he he :lol:

[ Dodano: Wto 28 Paź, 2008 16:54 ]
...i od dzis jestem szczesliwym posiadaczem oslony, :grin: odebralem przesylke ktora poczta raczyla laskawie dostarczyc.

piotrekpitucha - Pią 31 Paź, 2008

Witam wszystkich Forumowiczów!!!

Kupiłem u Pana Medyńskiego jeszcze przed poswtaniem sklepu "fotoaparaciki" dwie puchy nikona i obiektyw sigmy, towar super, dostawa super, a co za tym idzie bardzo profesjonalny sprzedawca. Po udanych zakupach polecałem Sprzedawcę znajomym i też sie nie zawiedli, także jak dla mnie pierwsza klasa.

pozdrawiam

davaeorn - Wto 04 Lis, 2008

kupiłem w tymże sklepie a700 + CZ16-80, i jestem zadowolony :) no może nie w 100% tylko w 95%, 4 dni czekałem aż przylezie, no ale to pewnie kurier dał ciała :) sklep polecam (choć w pewnych dziedzinach wybór mógłby być większy)
MM - Sro 05 Lis, 2008

Do Sony wybór jest mały bo jeżeli mam być szczery to wyrobów tej firmy prawie nikt tam nie kupuje :razz:
Wujek_Pstrykacz - Sro 05 Lis, 2008

Co nie jest specjalnie dziwne. Wyroby Sony dominują w supermarketach i sklepach typu FJ. Choć u tych ostatnich optyka raczej na zamówienie.
davaeorn - Sro 05 Lis, 2008

MM napisał/a:
Do Sony wybór jest mały bo jeżeli mam być szczery to wyrobów tej firmy prawie nikt tam nie kupuje

chodziło mi o karty pamięci CF :P

Wujek_Pstrykacz - Czw 06 Lis, 2008

davaeorn napisał/a:
MM napisał/a:
Do Sony wybór jest mały bo jeżeli mam być szczery to wyrobów tej firmy prawie nikt tam nie kupuje

takich specjalnych do Alf pewnie nie mają :oops:

MM - Czw 06 Lis, 2008

davaeorn napisał/a:

Dziwne, mają spory kawałek ściany zapełniony kartami. Łącznie z SanDiskiem i Lexarem. Widocznie nie chciał kupować zapasów przy wysokim kursie waluty i dużo towaru "zeszło".

davaeorn - Czw 06 Lis, 2008

MM napisał/a:
Dziwne, mają spory kawałek ściany zapełniony kartami.

pisze na podstawie oferty internetowej i porównania do innych sklepów... dodam tylko że kupiłem sobie u nich kartę bo była ta co chciałem, jednak wybór jest relatywnie mały...

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
takich specjalnych do Alf pewnie nie mają

Wujek - dowcip Ci się wyostrza... robi się taki... finezyjny?? subtelny??

MM - Pią 07 Lis, 2008

Niestety na stronie internetowej mają trzy razy mniej niż to co jest naprawdę w sklepie. Ja już od dwóch lat ich za to op..... :evil: i jak widać bez skutku. Nie mają czasu chłopaki na pracę przy stronce jak cały czas w sklepie jest kolejka po sprzęt :sad:
davaeorn - Pią 07 Lis, 2008

MM napisał/a:
Niestety na stronie internetowej mają trzy razy mniej niż to co jest naprawdę w sklepie. Ja już od dwóch lat ich za to op.....

to opier*** ich ode mnie również... bo wszystko pięknie, ale to jednak przez internet można dotrzeć do największej liczby klientów... niech zatrudnią kogoś czy co... napewno im się zwróci...

fou - Pią 07 Lis, 2008

to gdzie można CV wysłać ? ;) to i parę pomysłów dodatkowo by się znalazłeo :mrgreen:
MC - Pią 07 Lis, 2008

Generalnie jest tak, ze jak czegos nie widze w ofercie na stronie internetowej to sie nie napraszam i szukam innego sklepu. Dla nas jest moze troche inaczej, bo sa znizki itp, ale wiele osob poprostu podziekuje.
PS. na skapcu tez fotoaparaciki nie bywaja... :sad:

MM - Pią 07 Lis, 2008

Na Skąpcu za każde "kliknięcie" na dany sklep trzeba temu portalowi płacić. Ja mam swoje zdanie o stronie internetowej i generalnie promocji tego sklepu, ale to nie ja jestem właścicielem i nie są to moje pieniądze. Tam nawet kartą się nie zapłaci, ale też dlatego ceny mogą byc przez to niższe. Coś za coś.
MC - Sob 08 Lis, 2008

Co do klikniecia skapca to nie wiedzialem... Ale to jest jednak forma promocji sklepu. Duzo osob uzywa tego typu wyszukiwarek i tym sie kieruje.
Co do placenia karta to osobna historia - w koncu sklep placi bankowi prowizje. Ale strona internetowa w tym przypadku powinna byc bardziej aktualna.

mavierk - Sob 08 Lis, 2008

no a ja korzystam tylko z skapca - bo ma najlepszą nawigację dla mnie spośród wszystkich wyszukiwarek na necie :)

A co do strony - 500-1000zł przy takim miesięcznym przepływie gotówki to chyba nie jest zbytni wydatek...

MM - Sob 08 Lis, 2008

Tam jest chłopak, który miał się tym zajmować no i.... przy takim nawale klientów zrobił się z niego sprzedawca :mrgreen:
goltar - Pią 14 Lis, 2008

Kolejny udany zakup szkiełka w tym sklepie. Wczoraj zamówione, dziś odebrane i w weekend mogę robić fotki :) Cena na poziomie najniższej oferty dostępnej na ceneo/skąpcu.
Thorn - Pią 14 Lis, 2008

goltar, - no hmmm ja jak patrzę po ich cenniku to szkła Nikona np mają w bardzo przeciętnych cenach ;)

Thorn nie patrz tylko na stronę, często dzwoniąc możesz dostać lepszą cenę. Można znaleźć tańsze sklepy ale różnica w cenie nie będzie wielka, a nie tylko cena się liczy...
Thorn - Pią 14 Lis, 2008

No ja np z reguły (można powiedzieć że prawie zawsze ) kupuję w sklepie który też szeroko reklamuje się na optycznych (znana nazwa na "F" i kupuję tam od ho ho (kilka lat temu pierwszy zakup) i jak na razie zawsze super a Nikkor 105 VR 250zł niż na fotoaparacikach a to już jest niezła różnica ;) btw a obsługa super i zawsze profesjonalnie podchodzi oraz podaje rzetelne informacje - i kupowanie tam to sama przyjemność :)

Dobrze wiedzieć :)
MM - Sob 15 Lis, 2008

W fotoaparacikach dla ludzi z tego forum są ceny "specjalne", choć niektórzy osobnicy przeginają ze specjalnym traktowaniem i potem zbieram na siebie gromy co ja tam za dzikusów polecam :razz:
Goltar, co kupiłeś tym razem?

goltar - Sob 15 Lis, 2008

MM napisał/a:
Goltar, co kupiłeś tym razem?
70-200 f/4 IS, ze względu na planowany zakup 5dmk2 na razie wersja f/2.8 musi poczekać trochę :) Zależało mi na stabilizacji więc w rachubę wchodził tylko f/2.8 IS, a to niestety 2k zł więcej :( Do tego wersja f/4 IS powinna dobrze współpracować z nową piątką. Po pierwszych testach obiektyw bardzo mi się podoba. Ostry, poręczny, stabilizacja działa rewelacyjnie, nie ma problemów z BF/FF - tylko iść i robić zdjęcia, z tym jest jednak problem bo pogoda tragiczna :neutral: .
Wujek_Pstrykacz - Sob 15 Lis, 2008

Goltar fajne szkiełko kupiłeś. Gratuluje.
goltar - Sob 15 Lis, 2008

Wujek_Pstrykacz dzięki. Mam nadzieję że się sprawdzi i nawet głośność stabilizacji nie jest taka straszna, spodziwałem się że będzie gorzej :wink:
timi - Pon 01 Gru, 2008

Ja rowniez mogę polecić ten sklep. Zakupiłem obiektyw nikona 24-70 2.8. Na hasło uzyskałem dość interesująca zniżkę, towar bardzo dobrze zapakowany.
belkot77 - Pon 01 Gru, 2008

MM napisał/a:
W fotoaparacikach dla ludzi z tego forum są ceny "specjalne",

Ciekawe ile beda chcieli za 5D????

MC - Pon 01 Gru, 2008

belkot77 napisał/a:
Ciekawe ile beda chcieli za 5D????

Jest bardzo prosta metoda. Zadzwon :wink:

POczekam jak sie rozpeta "pieklo" z MarkII pewnie wtedy stara 5 spadnie jeszcze troche. Ale fajnie ze sa znizki dla forumowiczow...
MC - Pon 01 Gru, 2008

Na wielkie spadniecie starej 5D bym juz nie liczyl. Pewnie jest od kilku miesiecy nieprodukowany, wiec mozna sie spoznic...

MC nie strasz mnie... Troche tez myslalem o tym. Jutro do nich zadzwonie i sie spytam. Moze w komplecie z EF 85 puszcza jeszcze taniej :)

[ Dodano: Wto 02 Gru, 2008 15:34 ]
Dzwonilem juz nie ma i nie bedzie :cry:

na szczescie znalazlem w krakowie jeszcze taniej i jutro jade po niego :mrgreen:

tkosiada - Czw 18 Gru, 2008

MM napisał/a:
Miło mi to czytać. Nie zakładałem wątku o tym sklepie bo jeszcze by mnie ktoś o kryptoreklamę oskarżył :wink:

Ze swojej strony nie mogę jednak nic innego poradzić jak tylko go polecić. Jak już zapewne pisałem ja tylko tam robię zakupy, towar jest dobry, pewny (także karty, zero podróbek, wiem skąd biorą towar), na wszystko można otrzymać paragon lub fakturę vat bez ukrytych dopłat. Polecam biorącym sprzęt na firmy. Można też na odległość załatwić sprawy z kredytem na raty. Nie obawiajcie się kupna przez internet i wysyłki kurierem, wszystko będzie bardzo OK.
Obecnie sklep zmienia siedzibę na dużo większą i spowoduje to wzrost komfortu przy bezpośrednim zakupie. Pamiętać trzeba, że jest to także normalny sklep. Praktycznie każdy towar można tam zamówić, sprowadzą w dobrej cenie. Ja w miarę możliwości specjalnie dla forumowiczów mogę każdy zamówiony przez nich sprzęt osobiście sprawdzić czy przetestować jego poprawne działanie a także spróbować wynegocjować dobre ceny.

nic dodac,nic ując
konkretny sprzęt i ceny
własciciel jest bardzo elastyczny i przy okazji mogłem poznac innych forumowiczow, tzn:MM :mrgreen:
polecam :cool:

Delirium - Wto 10 Lut, 2009

Dzięki Waszym opiniom o sklepie fotoaparaciki.pl dzisiaj zamówiłem u nich obiektyw Tamrona 70-200 2.8 z mocowaniem do Sony. Mam nadzieję, że chłopaki się spiszą na medal i do piątku będę mógł się cieszyć nowym nabytkiem. :mrgreen:
MC - Wto 10 Lut, 2009

Delirium, to koniecznie napisz jak Ci sie sprawuje z tym mocowaniem :razz:
Delirium - Wto 10 Lut, 2009

Oki, dam znaka. :grin:

Postaram się porównać go z qltową "flintą" (beercan), czyli popularnym w tym systemie MAF 70-210 / 4.0 . Mam jeszcze w domu stałkę MAF 135 / 2.8 i słynnego Sonnara MC 180 / 2.8 na średni format.

Z tego co widziałem Tamron może słabo wypaść na a200 jeśli chodzi o AF. Na całe szczęście nie potrzebuję aż tak szybkiego szkła. Na pewno będzie szybszy niż ręczne ostrzenie CZJ 180 2.8, nawet na matówce z klinem i mikrorastrem :mrgreen:

Wiem też, że na cropie wypada trochę gorzej niż na FF... ale obadamy w praniu jak ma się do innych szkiełek, które obecnie posiadam.

da_tomala - Czw 12 Lut, 2009

dziś coś ich strona nie chce się odpalić (www.fotoaparaciki.pl). Jeszcze wczoraj wieczorem bez problemów działała a dziś odpala się home.pl - dostawca domeny - z tego zabiegania może zapomnieli uiścić opłaty za domenę. Może ktoś podać numer telefonu do nich? :razz:
MC - Czw 12 Lut, 2009

Tutaj masz kopie strony:
http://209.85.129.132/sea...lient=firefox-a

piotrmkg - Czw 12 Lut, 2009

MC, wejdź sobie do któregoś działu ;)

btw. aż wierzyć mi się nie chce że firma zapomniała zapłacić za domenę.

MC - Czw 12 Lut, 2009

piotrmkg, kolega prosil o kontakt. A na tej kopii jest nawet kilka mozliwosci skontaktowania sie, prawda?
piotrmkg - Czw 12 Lut, 2009

MC, prawda :)
da_tomala - Czw 12 Lut, 2009

właśnie się z nimi skontaktowałem. Dzięki za info. W Home.pl wysypał się serwer i przez to dziś do 15.00 strona nie działa :wink:

[ Dodano: Czw 12 Lut, 2009 10:47 ]
są szybsi niż zdążyłem ten post napisać. Już wszystko działa :grin:

Delirium - Czw 12 Lut, 2009

No to powiem tak - jestem bardzo zadowolony ze sklepu. Zamówienie zrealizowali błyskawicznie - przedwczoraj po południu zamówiłem obiektyw, wczoraj z rana był u nich przelew i za parę godzin paczka została wysłana. Dzisiaj mogę już się cieszyć ładnym Tamronem 70-200 dla Sony :mrgreen:

Dodam tylko tyle, że dosyć długo szukałem po sklepach tego obiektywu i jedynie oni mieli go na stanie, w dodatku po dobrej cenie. Dwa inne sklepy, pomimo informacji, że obiektyw jest na stanie, nie były w stanie zrealizować zamówienia.

Na szybko jakie pierwsze wrażenia co do Tamrona 70-200 na Sony a200 - w miarę przyzwoita szybkość AF, podobna do flinty MAF 70-210. Filmiki na necie trochę przesadzają - rzeczywiście AF może być powolny ale tylko dla najdłuższych ogniskowych i mało kontrastowych scen, gdzie aparat jeździ w jedną i drugą stronę, i szuka ostrości. Przy niższych ogniskowych jest przyzwoicie.

Ostrość - no tutaj chowa się flinta 70-210/4.0 - przy f=4.0 Tamron bije ją ostrością i kontrastem na głowę... a im we flincie ustawiam wyższą ogniskową, tym przewaga Tamrona jest większa.

Uwaga, uwaga - Tamron wygrywa ze stałką MAF 135/2.8 - obiektywem pełnoklatkowym, który ma już jednak swoje lata. Widać, że technologia idzie do przodu. Jedyną zaletą MAF 135/2.8 jest jej szybkość... i waga.

Do czego możemy porównać Tamrona 70-200? U mnie bardzo podobnie, jak nie lepiej, wypadł Sonnar MC 180/2.8... jednak aby ustawić w nim ostrość sporo trzeba się namęczyć. Jednak przy takiej ogniskowej na cropie każdy mały ruch powoduje, że obraz wychodzi z GO. Zaznaczam, że mam u siebie w aparacie importowaną z Hong Kongu matóweczkę z klinem i mikrorastrem.

No to teraz trzeba namawiać modelki i zrobić jakąś sesję :mrgreen:

Wujek_Pstrykacz - Pią 13 Lut, 2009

Delirium napisał/a:
Na szybko jakie pierwsze wrażenia co do Tamrona 70-200 na Sony a200 - w miarę przyzwoita szybkość AF, podobna do flinty MAF 70-210.
Naprawdę, tak jest. To znaczy, że szybkośc ta jest bardzo marna, nadaje się chyba tylko do fotografowania stojących obiektów, zero ruchu. :zalamany:
MC - Pią 13 Lut, 2009

Oj, widze, ze osobiscie bede musial przetestowac :razz:
Sunders - Sob 07 Mar, 2009

Dołączyłem do zadowolonych klientów tego sklepu.
Dobry kontakt ze sprzedawcami-można rzeczywiscie liczyć na rzeczową poradę.
Po potwierdzeniu ze sklepu, że wszystko czego potrzebuję jest "na stanie" złożyłem zamówienie.
Przed upływem 24 godzin kurier stał już pod moimi drzwiami.
Sprzęt zgodny z zamówieniem, w całości-dobrze zabezpieczony.
Tylko "trochę" szkoda, /takie teraz podobno czasy /, że na hasło "OPTYCZNE" nie ma żadniego rabatu. :zalamany: :cry:

MC - Sob 07 Mar, 2009

Sunders, bo zle haslo podales :wink:
Z reszta na niektore artykuly narzut maja tak niski, ze nie ma zbytnio z czego robic upustu.

Sunders - Sob 07 Mar, 2009

MC może prześlesz mi właściwe hasło na priva, bo to chyba nie ostatni mój zakup w fotoaparacikach :idea: :smile:
MM - Sob 07 Mar, 2009

W tej chwili Tomek często robi naprawdę na minimalnej marży i już nie ma z czego opuszczać ceny. Kolejna dostawa to wyższa cena i wiele sklepów by cokolwiek sprzedać zarabia w tej chwili grosze na sprzęcie. Jak chcesz najbardziej magiczne hasła to skontaktuj się ze mną, ale to jak się kursy walut uspokoją :wink:
akatasz - Sro 11 Mar, 2009

Potwierdzam dobrą opinię o sklepie. Kupowałem sprzęt dla firmy dla której pracuję zestaw Canon 450D + Tamron 17-50, lampa Canon 580EX II, statyw Velbon i trochę drobnego sprzętu. Sprzęt dotarł szybko, kontakt dobry. Mały problem pojawił się gdy nie znalazłem karty gwarancyjnej od lampy, ale zadzwoniłem do nich i dwa dni później karta dojechała. Z kilku sklepów w jakich ofertowałem sprzęt, ten był najtańszy (na całym zestawie).

Prywatnie kupowałem statyw Velbona i również żadnych problemów.

lupo57 - Pią 13 Mar, 2009

i ja mogę potwierdzić dobrą opinie o tym sklepie
kasiakaaz - Pią 10 Kwi, 2009

To i ja dołączę do grona zadowolonych z zakupów w TYM sklepie. Na drugi dzień od wpłaty kurier był u mych drzwi. Świetnie wszystko zapakowane ze wszystkimi papierami. Dodam, że tam znalazłam najtaniej, a długo i gruntownie szukałam... Szkoda, że wcześniej nic nie wiedziałam o żadnych tajemnych hasłach
Ale następnym razem spróbuję z hasłem... :razz:

4motion - Sob 11 Kwi, 2009

Także mam dobre wrażenia po zakupie w tym sklepie. Statyw kupiony w niedziele rano w poniedziałek przelane pieniążki we wtorek rano statyw w moich rękach. Normalnie expresowo załatwiona sprawa.

Polecam ten sklep.

caly - Pią 12 Cze, 2009

Już kilka lat temu dołączyłem do zadowolonych klientów TEGO sklepu. Od tamtej pory wszystkie zakupy staram się robić u nich. Obsługa dostosowuje się zarówno do osób szukających niedrogich kompaktów jak i klientów bardziej wymagających. KAŻDY może tu liczyć na fachową poradę w doborze sprzętu we wskazanym przedziale cenowym włącznie z testowaniem obiektywów bądź body.
Można również oddać zakupiony wcześniej sprzęt w komis (oczywiście pod warunkiem , że jest idealnie sprawny )
Naprawdę gorąco polecam TEN sklep wszystkim pasjonatom jak i osobom dopiero zaczynającym przygodę z fotografią .

Arek - Sro 16 Wrz, 2009

To ja napiszę coś w trochę innym tonie. Wiele osób przychodzi do tego sklepu ze względu na atrakcyjne ceny. Teraz wiem, skąd te atrakcyjne ceny się biorą. Fotoaparaciki, w przeciwieństwie do innych uczciwych sklepów, które zatrudniają osoby do opisu produktów na swoich stronach i aukcjach, kradnie te opisy od innych. Kilkukrotnie zdarzało się, że
w aukcjach sklepu Fotoaparaciki były, bez naszej zgody i wiedzy, umieszczane fragmenty naszych testów. Po interwencji były zdejmowane. Sprawa przycichała. A potem pojawiały
się ponownie. Recydywa pełną gębą.

Nie chce mi się z nimi ciągać po sądach, bo szkoda mi na to czasu. Ale wszyscy potencjalni klienci niech wezmą pod uwagę, to co napisałem powyżej.

Dodam jeszcze, że użytkownik fotoaparaciki dostał bana na naszym forum, za wrzucanie reklam swoich produktów wszędzie gdzie popadnie.

zug - Sro 16 Wrz, 2009

Arek napisał/a:
Dodam jeszcze, że użytkownik fotoaparaciki dostał bana na naszym forum, za wrzucanie reklam swoich produktów wszędzie gdzie popadnie.

to się wyjaśniło o co poszło.

Arek - Czw 17 Wrz, 2009

Regulamin jest w tej sprawie jasny (patrz pkt. 24). Za to samo drugie ostrzeżenie dostał MM.
MM - Czw 17 Wrz, 2009

Arek napisał/a:

Nie wiem co ten użytkownik wrzucał za reklamy bo ja niczego takiego nie widziałem. Widziałem tylko dwa posty. Jeden napisany z rok temu w sprawie wyjaśnienia problemu z wysłaniem osłony przeciwsłonecznej a drugi banalny do mojej osoby. Może coś wykasowaliście. Nawet właściciel sklepu nie wiedział o tym, że jest tutaj "zalogowany" i zrobił to zapewne jeden z jego pracowników (który to akurat wiemy). Jeżeli zaś za "reklamę" uważacie nicka forumowicza to zachowaliście się idiotycznie. Na forum fotopolis jest użytkownik Cyfrowe.pl, jest to pracownik tego sklepu i nie miałem zamiaru go z tego powodu banować.
Co do opisów pod produktami na stronie sklepu to nie wiem co tam piszą bo ich nie czytuję. Nawet gdybym czytał to i tak bym niczego nie poznał bo niemal nie czytuję tych waszych testów. Zwrócę im uwagę na niestosowne zachowanie.

MC - Czw 17 Wrz, 2009

MM, w temacie na temat testu "starego" Tamrona 17-50 byly wklejone fotki "nowej" wersji z VR, a na nich podpis sklepu wlasnie autorstwa tego "forumowicza". Troche ponosza Cie nerwy z tym wyrazeniem "idiotycznie".
Arek - Czw 17 Wrz, 2009

Postów z reklamą nie widziałeś, bo zostały wykasowane. Były zresztą podobnej treści do tego Twojego, który też wykasowaliśmy i za który dostałeś drugie ostrzeżenie. A za nazwę nicka nie banujemy.

MM napisał/a:
Zwrócę im uwagę na niestosowne zachowanie.

My im zwracaliśmy uwagę i prosiliśmy o zaniechanie tych praktyk. Nie poskutkowało, bo ponownie wrzucali. Nawet nie wiem ile razy bo nie śledzę Allegro. Dostaliśmy po prostu list od Czytelnika, który to zauważył i podesłał nam linka do aukcji. Powiedz kolegom ze rzeczonego sklepu, że to kradzież materiałów chronionych prawem autorskim. Ale myślę, że doskonale zdają sobie z tego sprawę.

litlfisch - Czw 17 Wrz, 2009

dołożę swoje 3 grosze na temat rzeczonego sklepu, nikt mnie jeszcze tak nie olał jak oni
kupiłem u nich jedno szkło i chciałem kontynuować zakupy bo mam do nich blisko
kontaktowałem się z nimi kilka razy mailowo i telefonicznie z prośbą o ceny i termin realizacji
ale widocznie klient który chce zostawić kilka tysięcy w sklepie to dla nich nie klient
i tak jak na początku napisałem zero kontaktu i zero odpowiedzi kompletna olewka
ja nie polecę tego sklepu nigdy nikomu

Paweł_G - Czw 17 Wrz, 2009

Co prawda kupiłem tam (przy pomocy MM) mojego 30D oraz Tamrona 17-50, potem także kolega, również angażując MM, nabył tam 40D oraz Tamrona lecz mój ostatni mail z pytaniem o dostępność produktów został olany i 12,5 tyś zł zostawiłem gdzie indziej.
MC - Czw 17 Wrz, 2009

Coz, prawde mowiac to jedyna mozliwosc kontaktu to telefon. Zarowno mail jak i GG jest forma czysto teoretyczna.
Monastor - Czw 17 Wrz, 2009

Trochę zabawna jest sytuacja, w której wszyscy nagle przypominają sobie o tych uchybieniach po zajściu ostatnich wydarzeń, a nie w momencie kiedy do tych uchybień doszło.
WaterBird - Pią 18 Wrz, 2009

Zabawne jest jak ktoś kasuje cały temat zamiast skasować jednego posta :} Bardziej śmieszniejsze jest zbanowanie kogoś za nic i nawet nie danie mu ostrżeżenia. A najśmieszniejszą rzeczą z tego wszystkiego jest to że zbanowano kogoś za wystawienie próbnych fotek Tamronem 17-50 VC do Nikona. Jesteśmy tylko ludźmi i można się pomylić przy pisaniu posta nie w tym temacie (zwykła pomyłka) i dla informacji administratorów jak i użytkowników forum zdjęcia nie były ologowane. Przykro nam z powodu postów w/w o treści że klient został "olany" staramy się jak możemy by dogodzić każdemu z klientów lecz jest ich tak wielu że pomimo naszych starań niestety ale czasami można o czymś zapomnieć lub nie dostać czegoś na czas np z Nikon Polska czy Canon Polska. Dodam że od godziny 10:00 do godziny 18:00 poprzez emaile, gg i telefony jesteśmy atakowani milionem pytań o sprzęt, ceny i dostępność w dniu w którym zadzwoni do nas 100 osób na telefon stacjonarny zalicza się do dni przeciętnych. Nie wspominając o kontakcie za pomocą gg i emailem. Jeśli administratorów optyczne.pl tak uraził fakt wystawienia próbnych fotek z Tamrona 17-50 VC może czas najwyższy opisać już jego zalety i wady. Chyba że nie posiadają jeszcze w/w obiektywu z tego cały ten cyrk :} Pozdrawiam Łukasz R.
MC - Pią 18 Wrz, 2009

WaterBird napisał/a:
zdjęcia nie były ologowane.

Albo nie wiesz o czym piszesz albo zwyczajnie klamiesz. Zdjecia samego Tamrona BYLY z logiem sklepu. Z reszta admin zapewne gdzies ma to zapisane.
Identyczne jak tutaj. Czy to sa probne fotki??

Czekam na printscreena i już nie mogę się doczekac :} Jeśli chodzi o zdjęcia to są one na naszej aukcji allegro tamron 17-50 vc próbne fotki i te oto zostały wklejone na forum. Są one umieszczone pod "Zdjęcia przykładowe Nikon D700 + Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II VC" na przyszłość sprawdź fakty a potem oskarżaj kogoś o kłamstwo.
MC - Pią 18 Wrz, 2009

Widocznie macie jakies rozdwojenie jazni. Do tego watku zostaly wklejone zdjecia jak wyzej i nie maja bynajmniej nic wspolnego z fotkami testowymi. Prosciej by bylo przeprosic niz isc w zaparte.

MC napisał/a:
Widocznie macie jakies rozdwojenie jazni. Do tego watku zostaly wklejone zdjecia jak wyzej i nie maja bynajmniej nic wspolnego z fotkami testowymi. Prosciej by bylo przeprosic niz isc w zaparte.

W takim razie proszę o jakiś dowód bo na razie widzę oskarżenia a dowodów brak.

MC - Pią 18 Wrz, 2009

Tak jak juz napisalem - zapewne ma to admin. Ja sie nie bawie w robienie printscreenow.
Arek - Pią 18 Wrz, 2009

Koledzy z Fotoaparaciki, nie róbcie dalej syfu, bo to się źle dla Was skończy. Napipierw kradniecie fragmenty naszych testów i umieszczacie je na Allegro. Robicie to notorycznie, pomimo naszych próśb o ich usunięcie.

Następnie sami i przy pomocy MM robicie bezczelną akcję reklamową wrzucając posty o promocjach na produkty u Was zakupione (i to nie w dziale sprzedam tylko najabrdziej bezczelnie w dziale o obiektywach) oraz zdjęcia okraszone Waszym logotypem.

Jak tak dalej pójdzie, doczekacie się zakładki na stronie głównej w dziale "Tych sklepów unikać" gdzie Wasze złodziejskie praktyki opiszemy w szczegółach. Możecie nas za to podać do sądu. Z chęcią się tam spotkamy.

Arek napisał/a:
Koledzy z Fotoaparaciki, nie róbcie dalej syfu, bo to się źle dla Was skończy. Napipierw kradniecie fragmenty naszych testów i umieszczacie je na Allegro. Robicie to notorycznie, pomimo naszych próśb o ich usunięcie.

Następnie sami i przy pomocy MM robicie bezczelną akcję reklamową wrzucając posty o promocjach na produkty u Was zakupione (i to nie w dziale sprzedam tylko najabrdziej bezczelnie w dziale o obiektywach) oraz zdjęcia okraszone Waszym logotypem.

Jak tak dalej pójdzie, doczekacie się zakładki na stronie głównej w dziale "Tych sklepów unikać" gdzie Wasze złodziejskie praktyki opiszemy w szczegółach. Możecie nas za to podać do sądu. Z chęcią się tam spotkamy.

Jeśli chodzi o wklejanie opisów na aukcje allegro tłumaczyłem Panu że są one brane z internetu nie moja wina że ktoś kopiuje Pana tekst z optyczne i umieszcza go na swojej stronie a potem ja kopiuje go od niego. Opisy z optyczne omijam z dala bo jak już napisał Pan sprawa była poruszona wcześniej. Zastanawia mnie fakt dlaczego nie pisze Pan do innych użytkowników allegro z powodu wklejania Pana opisów na aukcje bez Pana wiedzy? Wystarczy wpisać słowo kluczowe w wyszukiwarce allegro skopiowane z optyczne z któregokolwiek obiektywu tamrona czy sigmy i znajdzie się milion aukcji z opisem z optycznych. Ale niestety Pan przyssał się jak owad do nas i najwidoczniej nie ma Pan zamiaru się odczepić. A za teksty typu "gdzie Wasze złodziejskie praktyki opiszemy w szczegółach" może Pan zostać oskarżony o obraźliwe słowa publiczne do mojej osoby jak i sklepu. Jak już wszyscy wiedzą nawet słowo kurdupel jest obraźliwe więc proszę nie używać takich słów do mojej osoby jak i całokształtu sklepu. Pozdrawiam Łukasz R.

P.S. Nie jesteśmy Pana kolegami, nie mamy nimi zamiaru być i proszę też to mieć na uwadze.

RobertO - Pią 18 Wrz, 2009

WaterBird, nie osmieszaj sie
WaterBird napisał/a:
Bardziej śmieszniejsze jest zbanowanie kogoś za nic i nawet nie danie mu ostrżeżenia.

skoro chcesz dowodow ze klamiesz, to prosze bardzo:

http://forum.optyczne.pl/...ail&userid=5704

najpierw ostrzezenie, ktore nie poskutkowalo, a 20 minut pozniej BAN
wiec prosze cie, nie osmieszaj sie

W kazdym badz razie nie polecam sklepu fotoaparaciki, bo skoro kradna czyjes teksty (vide post arka), to Bog raczy wiedziec co jeszcze maja na sumieniu

Arek - Pią 18 Wrz, 2009

Wątek zamknięty ze względu na niestosowne zachowanie sklepu fotoaparaciki, który dopuszcza się kradzieży i kłamstwa.
zuzelek - Pią 22 Paź, 2010

dla Wszystkich z centralnej Polski polecam http://www.fotoaparaciki.pl
Wujek_Pstrykacz - Sob 23 Paź, 2010

Ja miło wspominam wizytę w Pabianicach w sklepie, a i dwa razy kupowałem tam z przesyłką, jest OK.
Sunders - Sob 23 Paź, 2010

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
dwa razy kupowałem tam z przesyłką, jest OK.

Ja też dwa razy z przesyłką z podobnym rezultatem :smile:

MC - Sob 23 Paź, 2010

Ja kupowałem raz, lampę. Po "specjalnym" rabacie cena wyszła taka jak w każdym innym sklepie.
Kontakt kiepski, w zasadzie tylko telefoniczny. Mail i GG chyba tylko pro forma istnieją (i duży ruch nie jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem).
2 tygodnie temu chciałem kupić obiektyw, wysłałem mailem zapytanie, do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi.l
Dziękuję bardzo. W innym sklepie sprzedawca sam do mnie dzwoni i odpisuje na maila.
O stronie internetowej, gdzie ceny nie są aktualizowane nawet nie wspomnę.

Zdaję sobie sprawę, że zaraz rzuci się na mnie kilka osób broniących zaciekle tego sklepu, ale zdania nie zmienię. W moim odczuciu - przeciętniak.

Sunders - Sob 23 Paź, 2010

MC napisał/a:
Kontakt kiepski, w zasadzie tylko telefoniczny. Mail i GG chyba tylko pro forma istnieją

Częściowo potwierdzam to co napisał MC - kontakt rzeczywiście wyłącznie telefoniczny, ale bez żadnych problemów.
MC napisał/a:
Po "specjalnym" rabacie cena wyszła taka jak w każdym innym sklepie.

Rabatów też żadnych nie dostałem mimo sugestii jednego z Optycznych :smile:
MC napisał/a:
O stronie internetowej, gdzie ceny nie są aktualizowane nawet nie wspomnę.

Jak kupowałem ceny ze strony internetowej jak najbardziej były aktualne, niestety nie zawsze aktualna była podana na tej stronie dostępność produktu :wink:
MC napisał/a:
Zdaję sobie sprawę, że zaraz rzuci się na mnie kilka osób broniących zaciekle tego sklepu, ale zdania nie zmienię.

Ja się rzucał na Ciebie nie będę :mrgreen: