|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filmowanie cyfrowe - kamery HD z wyższej półki
fotokrak - Pią 25 Sty, 2008 Temat postu: kamery HD z wyższej półki dopiero zaczynam się rozglądam, i zastanawiam się nad zakupem jakiejś dobrej kamery.
Moje pierwsz typy to Canon XH G1 lub jak kasy nie styknie to XH A1, raczej ta trzecia XL-H1 jest poza zasiegiem potrzeb, generalnie zawsze mnie w kamerach wkużał obietyw, to jak widzi kamera, strasznie wąsko i obraz taki kiszkowaty, chciałbym tego uniknąć, dlatego zaglądnołem na tą półke, natomiast niedawno spotkałem czowieka który trudni się profesjonalnie video filmowaniem, pewnie że jego kamery to kosmos, jednak poradził mi zagladniecie na sony.
Jednak na razie suche fakty z folderów mi nic nie mówią czy może mi ktoś pomóz to upożadkować jak wygląda róznica w jakości ...
np czy te kamery są odpowiednikami canona: http://www.sony.pl/biz/vi...y=HDVCamcorders
mateusz22 - Pią 08 Lut, 2008
No mnie z kolei z profesjonalnych kamer Sony bardzo podoba się model Sony PMW-EX1. Mimo wszystko jeszcze nie zdecydowałem się na zakup bo wciąż zbieram opinie o tym sprzęcie. Ta kamerka Canona o której wspomniałeś też jest godna uwagi i pewnie wcale nie jest gorsza od Sony.
Pozdrawiam
Mateusz
|
|