|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Dyfuzor do Sony hvl43
MNISZKA - Wto 16 Kwi, 2013 Temat postu: Dyfuzor do Sony hvl43 Rozważam zakup dyfuzora do lampy hvl43 i nie wiem który będzie lepszy
Dyfuzor typu STOFEN
Mini Softbox
Czy może coś całkiem innego
kozidron - Wto 16 Kwi, 2013
MNISZKA napisał/a: | ozważam zakup dyfuzora do lampy hvl43 i nie wiem który będzie lepszy |
taka zawrotna cena, że chyba wziąłbym dwa albo żadnego
MNISZKA napisał/a: | Czy może coś całkiem innego |
do czego ?
jaad75 - Wto 16 Kwi, 2013
Zasadniczo, oba służą do tego samego - ja bym wziął tego pseudo-Stofena jak już (wyłącznie ze względów estetycznych), ale ten drugi łatwiej gdzieś upchnąć...
MNISZKA - Wto 16 Kwi, 2013
Ale który będzie skuteczniejszy
Usjwo - Wto 16 Kwi, 2013
Wez po dwie sztuki kazdego, to lubi sie gubic . Jak kupisz lampe (nie systemową) to dostaniesz ze dwa gratis (pierwsze, bo drugiego nie spotkałem)
kozidron - Wto 16 Kwi, 2013
MNISZKA napisał/a: | Ale który będzie skuteczniejszy |
to może być naprawdę pomijalna różnica, mozna to jeszcze rozpatrywać w kategorii trwałości albo tego które pierwsze zrobi się żółte czy też różowe ale po co, to przecież 12 ziko
Istnieje spore prawdopodobieństwo, że zmarnowałeś więcej złotówek na zastanawianie się nad tak błahym wydatkiem
ps. gdybym nie zalegał w pracy i męczył się sromotnie pewnie nie odpowiedziałbym na tego posta
rafisko - Wto 16 Kwi, 2013
MNISZKA napisał/a: | Ale który będzie skuteczniejszy |
Żaden. Nie spotkałem w życiu skutecznej nakładki na lampę... Jedyne co się stanie to zabierze połowę światła.
Usjwo - Wto 16 Kwi, 2013
rafisko napisał/a: | MNISZKA napisał/a: | Ale który będzie skuteczniejszy |
Żaden. Nie spotkałem w życiu skutecznej nakładki na lampę... Jedyne co się stanie to zabierze połowę światła. |
Troche przesadzasz, gola lampa jest lepsza w niewielu przypadkach, chociaz takie istnieją
rafisko - Wto 16 Kwi, 2013
Usjwo napisał/a: | Troche przesadzasz, gola lampa jest lepsza w niewielu przypadkach, chociaz takie istnieją |
Jest lepsza w 100% jak umiesz z niej korzystać i umiesz ją użyć. Zresztą jak każdy sprzęt do robienia zdjęć.
Usjwo - Sro 17 Kwi, 2013
rafisko napisał/a: | Usjwo napisał/a: | Troche przesadzasz, gola lampa jest lepsza w niewielu przypadkach, chociaz takie istnieją |
Jest lepsza w 100% jak umiesz z niej korzystać i umiesz ją użyć. Zresztą jak każdy sprzęt do robienia zdjęć. |
A to dziwne, czyli cały przemysł produkujący modyfikatory to jedna wielka sciema??? Czy powinienem spalić mojego softbokas i parasolki?
MNISZKA - Sro 17 Kwi, 2013
Ok, ale wydaje mi się że takie dodatkowe rozproszenie się przyda
|
|