forum.optyczne.pl

Lampy błyskowe i oświetlenie - Dyfuzor do Sony hvl43

MNISZKA - Wto 16 Kwi, 2013
Temat postu: Dyfuzor do Sony hvl43
Rozważam zakup dyfuzora do lampy hvl43 i nie wiem który będzie lepszy :roll:

Dyfuzor typu STOFEN

Mini Softbox

Czy może coś całkiem innego :?:

kozidron - Wto 16 Kwi, 2013

MNISZKA napisał/a:
ozważam zakup dyfuzora do lampy hvl43 i nie wiem który będzie lepszy :roll:

taka zawrotna cena, że chyba wziąłbym dwa albo żadnego :wink:

MNISZKA napisał/a:
Czy może coś całkiem innego :?:

do czego ?

jaad75 - Wto 16 Kwi, 2013

Zasadniczo, oba służą do tego samego - ja bym wziął tego pseudo-Stofena jak już (wyłącznie ze względów estetycznych), ale ten drugi łatwiej gdzieś upchnąć...
MNISZKA - Wto 16 Kwi, 2013

Ale który będzie skuteczniejszy
Usjwo - Wto 16 Kwi, 2013

Wez po dwie sztuki kazdego, to lubi sie gubic ;) . Jak kupisz lampe (nie systemową) to dostaniesz ze dwa gratis (pierwsze, bo drugiego nie spotkałem)
kozidron - Wto 16 Kwi, 2013

MNISZKA napisał/a:

to może być naprawdę pomijalna różnica, mozna to jeszcze rozpatrywać w kategorii trwałości albo tego które pierwsze zrobi się żółte czy też różowe ale po co, to przecież 12 ziko :wink:
Istnieje spore prawdopodobieństwo, że zmarnowałeś więcej złotówek na zastanawianie się nad tak błahym wydatkiem :wink:

ps. gdybym nie zalegał w pracy i męczył się sromotnie pewnie nie odpowiedziałbym na tego posta :wink:

rafisko - Wto 16 Kwi, 2013

MNISZKA napisał/a:

Żaden. Nie spotkałem w życiu skutecznej nakładki na lampę... Jedyne co się stanie to zabierze połowę światła.

Usjwo - Wto 16 Kwi, 2013

rafisko napisał/a:
MNISZKA napisał/a:

Żaden. Nie spotkałem w życiu skutecznej nakładki na lampę... Jedyne co się stanie to zabierze połowę światła.

Troche przesadzasz, gola lampa jest lepsza w niewielu przypadkach, chociaz takie istnieją

rafisko - Wto 16 Kwi, 2013

Usjwo napisał/a:
Troche przesadzasz, gola lampa jest lepsza w niewielu przypadkach, chociaz takie istnieją

Jest lepsza w 100% jak umiesz z niej korzystać i umiesz ją użyć. Zresztą jak każdy sprzęt do robienia zdjęć.

Usjwo - Sro 17 Kwi, 2013

rafisko napisał/a:
Usjwo napisał/a:

Jest lepsza w 100% jak umiesz z niej korzystać i umiesz ją użyć. Zresztą jak każdy sprzęt do robienia zdjęć.

A to dziwne, czyli cały przemysł produkujący modyfikatory to jedna wielka sciema??? Czy powinienem spalić mojego softbokas i parasolki? :mrgreen:

MNISZKA - Sro 17 Kwi, 2013

Ok, ale wydaje mi się że takie dodatkowe rozproszenie się przyda