forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Sklep www.fotoabc.com

minimalguy - Nie 27 Sty, 2008
Temat postu: Sklep www.fotoabc.com
Sklep foto agfa abc. Na allegro nick KUBISEK. No cóż mogę powiedzieć, wcześniej kupilem u nich jakiś filtr, dekielek i chusteczki. Ostatnio gripa. Wysyłka oczywiście bardzo szybka. Towar jak w opisie aukcji. Przy ostatnim zakupie miałem niestety okazje sprawdzić jak działa procedura reklamacyjna. Niestety sprzęt nawalił. Odesłałm gripa po około 2 tygodniach użytkowania i w tym samym tygodniu kubisek odesłał mi nowy grip. Niestety po następnych 3 tygodniach okazało się, że i ten egzemplarz jest walnięty. Pan Jacek ponownie powiedział, żeby odesłać i dołączyć oświadczenie o rezygnacji z zakupu to zwrócą mi pieniądze. Tak zrobiłem i kasę dostałem już po 3 dniach od odesłania gripa. W sumie od początku zakupu minęło około 2 miesiące. Wątpię, czy w jakimś "normalnym" sklepie po takim okresie zwrócili by mi pieniądze.

Z czystym sumieniem mogę zatem polecić ten sklep. Możecie brać u tego gościa w ciemno! Czy jest najtańszy to w sumie nie wiem, ale obsługa klienta, kontakt no i jak widać załatwianie również nieprzyjemnych spraw stoi na Najwyższym poziomie! Więc jeśli nie chcecie miec problemów w przypadku gdy coś nawali to radzę skorzystać z ich usług.

Polecam :D

MC - Nie 27 Sty, 2008

Dobrego sprzedawce czesto poznaje sie po tym jak zachowuje sie, gdy zaczynaja sie klopoty ze sprzetem...
MM - Nie 27 Sty, 2008

Znam "kubiska", kupiłem tam sporo "dupereli" typu TC Kenko, pierścienie dystansowe, filtry i inną drobnicę. Bardzo porządny facet, uczciwy pasjonat, ma na stanie mnóstwo drobnicy tak potrzebnej fotografom. Jedyne czego nie polecam to zamienników osłon przeciwsłonecznych. Dla mnie to chińska tandeta. Przerobiłem kilka do 85/1.8 i dałem sobie spokój, wszystko spadało z obiektywu.
komor - Pon 28 Sty, 2008

minimalguy, czy ten grip może to do Canona 400D?
minimalguy - Pon 28 Sty, 2008

nie do nikona D50 z tymże to zamiennik, no bo oryginału nie uswiadczę, a byłoby po problemie :(
heding - Czw 15 Maj, 2008
Temat postu: FotoABC
Czy FotoABC ze Zgierskiej w Łodzi to porządny sklep (można im ufać)? Łodzianie pomóżcie :wink:
MM - Czw 15 Maj, 2008
Temat postu: Re: FotoABC
heding napisał/a:
Czy FotoABC ze Zgierskiej w Łodzi to porządny sklep (można im ufać)? Łodzianie pomóżcie :wink:

To jest Kubisek z allegro. Bardzo porządny i uczciwy facet. Niestety ceny nie zawsze ma jak dla mnie atrakcyjne, ale w kwestii uczciwości mogę dać maks gwiazdek.

heding - Czw 15 Maj, 2008

chyba wolę dać te parę PLN więcej i mieć spokój niż walić negatywy :mrgreen: aparatu u niego nie kupuję :wink:
marcepanek - Pią 27 Cze, 2008

Znam fotoABC, bo osobiście robię tam zakupy, żadnych zastrzeżeń nie mam.
MC - Czw 24 Lip, 2008

Kupilem filtry cokin. Paczka przyszla po tygodniu od wplaty, ale to pewnie wina PocztyPolskiej (na szczescie konczy im sie monopol).
Zapakowane jak trzeba, wszystko sie zgadza, dobry kontakt ze sklepem. Jeszcze cos tam kupie.

[ Dodano: Pią 02 Sty, 2009 13:35 ]
Kolejny zakup.
Kolejny plus.