|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Przesiadka z telefonu na kompakt/?
ekterion - Sro 24 Kwi, 2013 Temat postu: Przesiadka z telefonu na kompakt/? Witam wszystkich
Do przedstawienie czego potrzebuję wykorzystam PRZECZYTAJ ZANIM ZADASZ PYTANIE.
• czego szukamy (rozważane modele kompaktów),
Samsung wb750/wb100/wb150f, Canon SX150 / Propozycje
• do jakich celów ma służyć aparat (co chcemy fotografować),
Wypady rodzinne (miasta/góry/zamki), generalnie wystarczy 12 mpx, 8x zoom optyczny, stabilizacja optyczna
• ile planujemy/możemy wydać na zakup oraz
750 zł
• jakie jest nasze doświadczenie z fotografią.
Dotychczas fotografowałem telefonem Samsung Galaxy SIII, ale telefon często sobie nie radzi. Generalnie amator który lubi fotografie
hijax_pl - Sro 24 Kwi, 2013
ekterion napisał/a: | Dotychczas fotografowałem telefonem Samsung Galaxy SIII, ale telefon często sobie nie radzi. | Nie radzi? Bo mały zoom? To proponowane kompakty pomogą. Ale jak nie zoom, to raczej nie pomogą
ekterion - Sro 24 Kwi, 2013
Jakość zdjęć nie będzie lepsza?
lvl3ha - Czw 25 Kwi, 2013
ekterion napisał/a: | Dotychczas fotografowałem telefonem Samsung Galaxy SIII, ale telefon często sobie nie radzi. Generalnie amator który lubi fotografie |
ekterion napisał/a: | Wypady rodzinne (miasta/góry/zamki), generalnie wystarczy 12 mpx, 8x zoom optyczny, stabilizacja optyczna |
Nie wiem czemu sobie twoja SIII nie radzi bo ja nie mam z nia problemow, Zooma tez masz w tym telefonie dolaczony do korpusu (inna nazwa nogi/rece)
ekterion - Czw 25 Kwi, 2013
z pomiarem światła absolutnie sobie nie radzi, puki są idealne warunki to jest ok, ale jak jest trochę ciężej to zdjęcia wychodzą za ciemne.
Kompakt za 750 zł nie zrobi lepszych jakościowo zdjęć od SGS-a 3?
lvl3ha - Czw 25 Kwi, 2013
ekterion napisał/a: | z pomiarem światła absolutnie sobie nie radzi | wiesz mozesz to zmienic w ustawieniach i oczywiscie wprawna reke miec . Tak ja mowie ja sobie jakos radze i nawet przy swietle swiecy robilem zdjecia
ekterion - Pią 26 Kwi, 2013
Właśnie kupiłem okazjonalnie lustrzankę Canon 1100D z kitowym obiektywem 18-55 DC III (mam nadzieję że na wstęp wystarczy), mam nadzieję że tym uda mi się wykonać ciekawe fotografie i jakoś przebrnę przez naukę robienia zdjęć lustrzanką.
TomPL2 - Pią 26 Kwi, 2013
Nie za mały zoom?
Napisz, czy udało ci się zrobić lepsze zdjęcia niż telefonem!
ekterion - Pią 26 Kwi, 2013
Lustrzankę dostanę dopiero po 6 maja. To w takim razie jaki warto kupić obiektyw za jak najniższą sumę do szerokich zastosowań? (oczywiście w takim wypadku sprzedam kitowy)
komor - Wto 30 Kwi, 2013
ekterion, odpowiedź na to pytanie znajdziesz w bardzo długim zbiorczym wątku: Co zamiast KITA do Canona.
|
|