forum.optyczne.pl

Lampy b造skowe i o鈍ietlenie - Canon 600D - wbudowana lampa b造skowa

Terminus - Sob 27 Kwi, 2013
Temat postu: Canon 600D - wbudowana lampa b造skowa
Witam! Mam strasznie g逝pi problem. Bardzo rzadko u篡wam wbudowanej lampy, zdarzy這 mi si� mo瞠 z kilka razy. Przewa積ie dzia豉m na nikonowskim Yongnuo YN565EX. Tak, nikonowskim. Jednak za kilka godzin bardzo pilnie b璠� potrzebowa� tej wbudowanej. Problem polega na tym, 瞠 nie mog� pobudzi� jej do dzia豉nia. Przycisk, kt鏎y powinien j� uruchomi� nie daje 瘸dnej reakcji w M/Av/Tv/P. Przy pozosta造ch trybach, r闚nie� w auto, wy鈍ietla mi informacj� "Tej funkcji nie mo積a wybra� w bie膨cym trybie fotografowania". Przywr鏂i貫m fabryczne ustawienia aparatu, ale to te� nie pomog這. Rzecz jasna Menu>Sterownie lamp�>Lampa b造skowa mam na "w陰cz". Dodam jeszcze, 瞠 nie mam fabrycznej zatyczki od gor帷ej stopki, tak wi璚 styki mam ods這ni皻e. Jednak nigdy wcze郾iej nie sprawia這 to problemu. Znaj帷 篡cie, zapomnia貫m pewnie o jakiej� drobnostce, jednak nie mog� tego rozgry潭 ju� od godziny :roll:
komor - Sob 27 Kwi, 2013

Uszkodzony czujnik za這瞠nia lampy w stopce? Jak si� zatnie, to aparat ca造 czas my郵i, 瞠 ma za這穎n� lamp�. Mia貫m ten feler w 40D, mam w 50D. Zajrzyj pod blaszk� z prawej strony (patrz帷 od strony wizjera) czy jest tam widoczny taki malutki mikrostyk. Je郵i jest wci郾i皻y do ko鎍a i nie wystaje, to masz opisane powy瞠j uszkodzenie.
Gruby - Pon 27 Maj, 2013

Ja kiedy� wbudowan� spali貫m, ale robi貫m seri� kilkuset fotek na lampie w przeci庵u imprezy... Za m這du cz這wiek by� bardzo g逝pi.