forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Sigma 50-500 w mega promocji

Stuku - Pon 29 Kwi, 2013
Temat postu: Sigma 50-500 w mega promocji
https://www.facebook.com/...=1&l=ea4a0f4f05

Zrobiłem na pamiątkę zrzuty ekranu :) Ciekawe jak rozwinie się akcja ;P

mozer - Pon 29 Kwi, 2013

Weź skasuj tego posta :P
Stuku - Pon 29 Kwi, 2013

mozer napisał/a:
Weź skasuj tego posta :P

Czemu ? :mrgreen:

mozer - Pon 29 Kwi, 2013

Bo zmniejszasz nasze szanse :P
kozidron - Pon 29 Kwi, 2013

a wystarczy przeczytać regulamin i przestać się napalać jak szczerbaty na suchary
mozer - Pon 29 Kwi, 2013

kozidron, wiesz, wszystko niby jasne, ale w duzych sklepach czasami moglby ktos tego nie zauwazyc.

mozer napisał/a:
kozidron, wiesz, wszystko niby jasne, ale w duzych sklepach czasami moglby ktos tego nie zauwazyc.

tak oczywiście mozer a świnie latają :wink:

....już sie pewnie głowy posypały :wink:

mozer - Pon 29 Kwi, 2013

kozidron, nie skumałeś, wiem że poprawili. Ja wiem, że się zdarzają błędy i tyle.

mozer napisał/a:
nie skumałeś

skumałeś, skumałes, wyluzuj, tylko że już nie jedną rzecz zamawiałem z tego sklepu, uwierz mi nie bedzie kuriera w drzwiach :wink:

mozer - Pon 29 Kwi, 2013

kozidron, ja nei mówię o tym sklepie, mówię ogólnie. Mi się udało kiedyś ;P
muzyk - Wto 30 Kwi, 2013

kozidron napisał/a:
i przestać się napalać jak szczerbaty na suchary

Ale żeś pociągnął z boxa, jak łysy grzywą o parapet. :mrgreen: :wink:

rafisko - Wto 30 Kwi, 2013

IMO jest to do ogarnięcia i wyrwania w tej cenie.
Ja próbuję i się pochwalę jak mi się uda-ale w giełdzie;P

jago - Nie 05 Maj, 2013
Temat postu: Re: Sigma 50-500 w mega promocji
Stuku napisał/a:
..........Ciekawe jak rozwinie się akcja ;P

Informuj, informuj.

hijax_pl - Nie 05 Maj, 2013

Już wiadomo przecież.
rafisko - Sro 08 Maj, 2013

Ukręcili sprawie łeb.

Jakiś jegomość odpisał mi bełkotem prawniczym na moje żądania uznając je za bezpodstawne.
Tymczasem napisałem do stowarzyszenia Lexus, które prostuje zawiłe regulaminy uszczuplając tym samym portfel delikwenta o kilka-, kilkadziesiąt tysięcy zł.

A eurortvagd marketingowo popłynełoooooooooo i płynieeeeeee, bo na kilku forach zostanie ślad po tej wtopie już na wieki wieków.

Tutejszyn - Sro 08 Maj, 2013

rafisko napisał/a:
A eurortvagd marketingowo popłynełoooooooooo i płynieeeeeee, bo na kilku forach zostanie ślad po tej wtopie już na wieki wieków.
Dlaczego, bo ktoś się pomylił? Jestem ciekawy, gdzie byśmy doszli, gdyby przez takie drobne, ludzkie błędy trzeba było zamykać biznesy.
kufel - Sro 08 Maj, 2013

Tutejszyn napisał/a:
Jestem ciekawy, gdzie byśmy doszli, gdyby przez takie drobne, ludzkie błędy trzeba było zamykać biznesy.
aleś Ty wyrozumiały Tutejszyn, spróbuj powiedzieć US, zus czy jakiejś korporacji , ze się "pomyliłeś"... ;)
Tutejszyn - Czw 09 Maj, 2013

kufel no jestem wyrozumiały. I nie bardzo wiem jakim argumentem jest tutaj pomyłka w zeznaniach podatkowych? Nie bardzo można porównać te dwie sprawy. Poza tym, sam widzisz, jak tutaj prowadzić biznes, kiedy US i ZUS karają za drobne pomyłki, kiedy musisz oddać klientom grube tysiące złotych, bo pracownik klepną nie w ten klawisz? Kiedy praw nie masz żadnych, a zobowiązań bez liku?

Ale na szczęście drobne pomyłki i przed USem można wyjaśnić, a klientom w takiej sytuacji można grzecznie, acz zdecydowanie powiedzieć, żeby poszli sobie na dzewo.

kufel - Czw 09 Maj, 2013

Tutejszyn napisał/a:
Poza tym, sam widzisz, jak tutaj prowadzić biznes, kiedy US i ZUS karają za drobne pomyłki, kiedy musisz oddać klientom grube tysiące złotych, bo pracownik klepną nie w ten klawisz? Kiedy praw nie masz żadnych, a zobowiązań bez liku?
no mniej więcej taki był cel mojej wypowiedzi. po protu nie warto mieć wyrozumiałość dla kogoś kto często nie ma jej dla nas.

Ale ja mówiłem to z punktu widzenia przedsiębiorcy. To przedsiębiorca nie ma prawie żadnych praw.
kufel - Czw 09 Maj, 2013

Tutejszyn napisał/a:
To przedsiębiorca nie ma prawie żadnych praw.
bez przesady.
MC - Czw 09 Maj, 2013

Jak tak patrzę na niektórych biednych przedsiębiorców w BMW serii 7 i tym podobnych, narzekających na swoją dolę, to faktycznie jest mi ich żal.

Co do przedmiotowej sprawy. Regulamin regulaminem, pewnie jest tam trochę klauzul abuzywnych, ale nie chciało mi się w to wgłębiać. Wystarczy analiza Kodeksu cywilnego, aby wiedzieć, że szans na zakup tego obiektywu w takiej cenie nie ma.

MC napisał/a:
Jak tak patrzę na niektórych biednych przedsiębiorców w BMW serii 7...
Ale chociaż słuchasz na co narzekają? Narzekają na kasę, czy na nadmiernie fiskalne państwo, na złe prawo, na kłopoty z pracownikami, na pracę od rana do wieczora, bez urlopu przez lata? BMW serii 7, odrzutowiec, czy cokolwiek nie bierze się znikąd.
Odbijając piłeczkę można przypomnieć jeden wątek na forum, gdzie jedna z grup zawodowych narzekała na niesamowicie ciężkie studia, a teraz muszą pracować w sądzie za grosze.. :razz:

MC - Czw 09 Maj, 2013

Tutejszyn, zaskoczę Cię. Ostatnio od posiadacza 3-letniego auta o wartości (obecnie) około pół miliona PLN usłyszałem, że biedę klepie.
:roll:

Rozumiem. Takich przypadków można znaleźć i tysiąc. Nie zmienia to faktu, że pieniądze, nawet na luksusowe rzeczy, nie biorą się znikąd. Trzeba się mocno na to napracować.
MC - Czw 09 Maj, 2013

Oczywiście.
Ja ostatnio co do perspektyw po ukończeniu prawa zmieniłem podejście. Nikt mnie do studiów nie zmuszał. Mogłem się uczyć jak naprawiać samochody, jak kłaść płytki i kilka innych "fachów". Każdego wolna wola. Nikt też nie musi być przedsiębiorcą.

rafisko - Pią 10 Maj, 2013

Tutejszyn napisał/a:
Dlaczego, bo ktoś się pomylił? Jestem ciekawy, gdzie byśmy doszli, gdyby przez takie drobne, ludzkie błędy trzeba było zamykać biznesy.

Błąd ludzki jest wybaczalny, ale ten sam błąd puścili tu na optycznych i onecie w reklamie. A to już, wybacz, wielbłąd i taka wtopa powinna być inaczej rozwiązywana a nie mydleniem oczu i wystawianiem dupy na problem.
Stykłoby żeby dali rabat na inne zakupy... a tak mają Lexusa z łbie z klauzulami abuzywnymi z regulaminu ;]

Tutejszyn - Sob 11 Maj, 2013

rafisko, inną rzeczą jest "wyjść z twarzą" z kłopotliwej sytuacji i tu się zgodzę, że mogli to bardziej elegancko załatwić - rabat, czy coś podobnego. Były przypadki, że silne firmy dla reklamy, zrealizowały takie zamówienia. Pamiętam wpadkę Totolotka, kiedy na wizji, podczas losowania prowadzący podał inną liczę, niż ta, która została wylosowana. Wypłacono wtedy kaskę i tym, którzy skreślili liczby przeczytane i tym, którzy "wpadli do kubeczków". Oczywiście cała sprawa była odpowiednio nagłośniona i sprzedana gawiedzi.
pioroon - Pon 13 Maj, 2013

Zabrakło podwójnej weryfikacji, to zbyt kosztowny sprzęt żeby ktoś tego nie sprawdzał.
Tak czy siak pewnie nikt nie kupuje tam niczego ze względu na ceny, także za dużo nie stracą :)