forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Torba na rower do transportu lustrzanki.

nawrocki - Pią 03 Maj, 2013
Temat postu: Torba na rower do transportu lustrzanki.
Witam, może ktoś z Was ma jakiś sprawdzony model torby na kierownicę, do której mógłbym wrzucić lustrzankę ? Ten sposób przewozu wydaje mi się najpraktyczniejszy choć zdaję sobie sprawę z drgań.
WueN - Pią 03 Maj, 2013

Mam Ortlieba Ultimate 5 Plus (rozmiar L), ortliebowa wkładka mi się nie sprawdziła i zamiast niej używam taniej torby na aparat. Do torby mieści mi się torebka z k-30 z da 18-55 w , dwa dodatkowe obiektywy, elastyczny statyw (wkrótce w lidlach :P ), okulary, czołówka, bluza z gamexu, czapka, rękawiczki, książka, opinel w rozmiarze 12... W ubiegłym roku zoom tele woziłem w kubku wyściełanym neoprenem.
komor - Sob 04 Maj, 2013

To ma być jazda po mieście i chodnikach lub stricte szosówka? Bo jeśli nie, to nie wyobrażam sobie trzymać aparatu w torbie przytwierdzonej do roweru. Tylko plecak.
rafisko - Sob 04 Maj, 2013

Kiedyś woziłem w zwykłej kaburze doczepionej na kierownicę na w miarę dobrze związanym pasku i nic nie uszkodziłem w aparacie. Teraz wożę tą samą kaburę ale na ramieniu.

Coś tego typu:

nawrocki - Sob 04 Maj, 2013

komor napisał/a:
To ma być jazda po mieście i chodnikach lub stricte szosówka? Bo jeśli nie, to nie wyobrażam sobie trzymać aparatu w torbie przytwierdzonej do roweru. Tylko plecak.

Chcę zabrać aparat na kilkudniową wyprawę rowerową. Trasa to asfalt/lekki teren. Woziłem kiedyś w plecaku ale to strasznie upierdliwe raz ze względu na wady plecaka jako takiego (pocenie się) dwa, że z wyciąganiem jest dużo roboty.
Może tak jak pisze Rafisko doczepię małą kaburę do kiery, tylko że wtedy w grę wchodzi jedno szkło a planowałem zabrać 17-50 i rybie oko.

adf1985 - Sob 04 Maj, 2013

Ja na rower używam takiej małej torby, którą kupiłem za 40zł.

Jest mała i lekka, wchodzi do niej na styk EOS 550d + 17-85. Niestety jest tylko na zapięcie, więc bałbym się mocnego deszczu :]. Jak ją używam to praktycznie zapominam, że mam przy sobie aparat. Kupiłem z myślą o rowerze, ale sprawdza się również wtedy, kiedy nie chce mi się brać całego sprzętu. I tak używam w 90% 17-85 :) .