|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Kalibracja Sigmy
jacaw - Sro 30 Sty, 2008 Temat postu: Kalibracja Sigmy Czy ktoś może mi polecić jakiś sprawdzony i dobry serwis w Warszawie gdzie mógłbym ustawić Back Focus w obiektywie Sigma . . .
MC - Sro 30 Sty, 2008
Takie cos to w Trojmiescie. A na czym dokladnie problem polega? Szklo na gwarancji?
jacaw - Sro 30 Sty, 2008
To że w trójmieście to wiem ale jakoś nie mogę sie przekonać do wysyłki obiektywu i aparatu różne rzeczy bywają a do tego czytałem na forum że często to długo trwa. W połowie lutego wyjeżdżam i chciałem zabrać aparat ze sobą. Obiektyw sigmy kupiłem jakieś dwa lata temu na giełdzie w Stodole niestety gwarancji nie mam. Obiektyw był wcześniej podpięty pod body Canona Eos 50 analog i pięknie ostrzył a teraz został podpięty pod cyfre 40d i jestem nie zadowolony jakieś te zdjecia mydlane mam wrażenie że są nie ostre. sprawdzam i próbuje i raz nawet trafi a raz wogóle generalnie jestem niezadowolony. Zdjęcia robie przeważnie manualnie więc na rózne sposoby go brałem. Przymierzam sie na zakup dłuższego obiektywu 70 200 ze stałym światłem 2.8 i myślałem o następnej Sigmie ale teraz to ja już nie wiem sam co robić. Wysyłać przesyłać ustawiać nie mieć szkła to troche mnie przeraża a niestety na Canona mi troch szkoda pieniążków . . więc jak ktoś by miał jakiś dobry serwis w Warszawie to będe wdzięczny
MC - Sro 30 Sty, 2008
Wg. mojej wiedzy, to tylko serwis sigmy w trojmiescie pozostaje.
Mario_Z - Sro 27 Lut, 2008
Zadzwoń do Centralny Serwis CANON Polska,
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15, 022 862 41 38,fax: 862 41 40. http://www.canon.pl/gdzie_serwisowac/fotovideo/
|
|