| 

| 

|  | forum.optyczne.pl 
 |  |  Wolne tematy - Potrzebuje zdjęcia

KaczmaR199 - Sro 22 Maj, 2013
 Temat postu: Potrzebuje zdjęcia
 Witam,

Potrzebuje zdjecia owadoow, gdyż jest to ultimatum, aby moja siostra dostała lepsza ocenke z geografii. Oczywiście poszukuje fotek za ladny usmiech
  Sam bym zrobil zdjecia ale wlasnie u mnie przeszla burza i wszystkie robaki pochowane, wiec nie mam mozliwosci popstrykac. Fajnie jakby zdjecia nie bylby wczesniej nigdzie opublikowane, bo ktos sie moze natknac i beda problemy. 
 Z gory dzieki
   (oczywiscie nie licze na jakis full mega wypas, po prostu zeby cos bylo)
 Pozdro!
 nienietaktak - Sro 22 Maj, 2013

Cud, że liczysz na cokolwiek.

| nienietaktak napisał/a: |  	  | Cud, że liczysz na cokolwiek. | 

Jestem dobrej mysli.
 Napisalem, ze nie musi byc super extra mega wypas.
 moronica - Sro 22 Maj, 2013

KaczmaR199, jak siostrze tak zalezy to moze siostra powinna byla nie czekac na ostatnia chwile. liczysz na to, ze ktos tobie przekaze zdjecia i jeszcze sobie zastrzegasz, ze maja byc nigdzie nie publikowane?

wyjdzcie jutro wczesnie rano i zrobcie, robaki to sie robi glownie rano

| moronica napisał/a: |  	  | KaczmaR199, jak siostrze tak zalezy to moze siostra powinna byla nie czekac na ostatnia chwile. liczysz na to, ze ktos tobie przekaze zdjecia i jeszcze sobie zastrzegasz, ze maja byc nigdzie nie publikowane? 
 wyjdzcie jutro wczesnie rano i zrobcie, robaki to sie robi glownie rano
 | 

Kurde tez tak myslalem ale nie wiem czy przed 6 juz cos sie pojawi
  Pozniej nie moge bo praca ;/ maziek - Sro 22 Maj, 2013

Chłopie, wejdź se na wątek makro i ciąg. Kto Cię sprawdzi
  ... rafisko - Sro 22 Maj, 2013

| maziek napisał/a: |  	  | Chłopie, wejdź se na wątek makro i ciąg. Kto Cię sprawdzi  ... | 

To będzie zwykła kradzież i namawianie do niej...
 maziek - Sro 22 Maj, 2013

Jasne
  . Proponuję kradnącego wybatożyć a namawiającego powiesić  ... Tym niemniej sądzę, że lepsze oceny z geografii siostry piszącego w pełni zasługują na takie poświęcenie, w każdym razie moje, jako namawiającego, bo za innych nie chcę decydować  ... muzyk - Sro 22 Maj, 2013

| maziek napisał/a: |  	  | Chłopie, wejdź se na wątek makro i ciąg. | 
 Masz moje imprimatur.
   Usjwo - Czw 23 Maj, 2013

a dlaczego ktos nie miałby dac mu tych zdjęć za darmo? Kolega uczciwie prosi, nie kradnie. Nie chce ich publikować w artykule naukowym, to fotki na lekcje geografii. Troche wiecej wiary w bliźniego
  Ja bym swoje dał, ale ja nigdy nie robilem owadów. Daniel*1977 - Czw 23 Maj, 2013

KaczmaR199, http://www.flickr.com/search/?l=deriv&q=insect
 Do celów nie komercyjnych.
 manolo - Czw 23 Maj, 2013

przeczytałem pierwszy post z wątku
 bez komentarza
 Tutejszyn - Czw 23 Maj, 2013

"brak komentarza", to w sumie też jakiś komentarz 	  | manolo napisał/a: |  	  | bez komentarza | 
   jeśli jednak na "problem" popatrzy się we właściwej skali, to okaże się, ze tak naprawdę nie ma problemu. Większym problemem jest szastanie na lewo i prawo hasłami o obronie "wartości intelektualnych" i patentowanie wszystkiego, nawet tego, co dawno już wymyślono. 	  | rafisko napisał/a: |  	  | To będzie zwykła kradzież i namawianie do niej... | 

Prośba pytacza jest może i naiwna, ale reakcje też są chyba trochę przesadzone
   kozidron - Czw 23 Maj, 2013

| Usjwo napisał/a: |  	  | a dlaczego ktos nie miałby dac mu tych zdjęć za darmo? Kolega uczciwie prosi, nie kradnie. Nie chce ich publikować w artykule naukowym, to fotki na lekcje geografii. Troche wiecej wiary w bliźniego  Ja bym swoje dał, ale ja nigdy nie robilem owadów. | 

Bardzo pozytywne podejście. Ja owadów również nie robię, no chyba że pająki ale takie większe

Nie ma nic złego w proszeniu, a przyjemnie popatrzeć jak ktoś chce coś dać bezinteresownie.

Daniel*1977 a własnie chciałem zerknąć, czym chcesz się podzielić z KaczmaR199em ale flickr się wysypał, chyba po zmianie layoutu mają problemy

... w sumie mają fajny page na error
   kufel - Czw 23 Maj, 2013

amen... 	  | Usjwo napisał/a: |  	  | a dlaczego ktos nie miałby dac mu tych zdjęć za darmo? Kolega uczciwie prosi, nie kradnie. Nie chce ich publikować w artykule naukowym, to fotki na lekcje geografii. Troche wiecej wiary w bliźniego  Ja bym swoje dał, ale ja nigdy nie robilem owadów. | 

gdyż? 	  | manolo napisał/a: |  	  | przeczytałem pierwszy post z wątku bez komentarza
 | 
 Daniel*1977 - Pią 24 Maj, 2013

kozidron, Tym razem to nie moje robaczki, jakoś nie mam szczęścia do nich, chociaż teraz mieszkam w sąsiedztwie pola i lasku więc może wyskoczę na polowanie.
 A koledze podesłałem link do zdjęć na licencji umożliwiającej wykorzystanie zdjęć do celów nie komercyjnych.
 Sam zresztą jakiś czas temu, trochę oddałem jako pomoce szkolne

|  |