forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Potrzebuje zdjęcia

KaczmaR199 - Sro 22 Maj, 2013
Temat postu: Potrzebuje zdjęcia
Witam,

Potrzebuje zdjecia owadoow, gdyż jest to ultimatum, aby moja siostra dostała lepsza ocenke z geografii. Oczywiście poszukuje fotek za ladny usmiech :) Sam bym zrobil zdjecia ale wlasnie u mnie przeszla burza i wszystkie robaki pochowane, wiec nie mam mozliwosci popstrykac. Fajnie jakby zdjecia nie bylby wczesniej nigdzie opublikowane, bo ktos sie moze natknac i beda problemy.

Z gory dzieki :)
(oczywiscie nie licze na jakis full mega wypas, po prostu zeby cos bylo)
Pozdro!

nienietaktak - Sro 22 Maj, 2013

Cud, że liczysz na cokolwiek.

nienietaktak napisał/a:
Cud, że liczysz na cokolwiek.

Jestem dobrej mysli.
Napisalem, ze nie musi byc super extra mega wypas.

moronica - Sro 22 Maj, 2013

KaczmaR199, jak siostrze tak zalezy to moze siostra powinna byla nie czekac na ostatnia chwile. liczysz na to, ze ktos tobie przekaze zdjecia i jeszcze sobie zastrzegasz, ze maja byc nigdzie nie publikowane?

wyjdzcie jutro wczesnie rano i zrobcie, robaki to sie robi glownie rano

moronica napisał/a:
KaczmaR199, jak siostrze tak zalezy to moze siostra powinna byla nie czekac na ostatnia chwile. liczysz na to, ze ktos tobie przekaze zdjecia i jeszcze sobie zastrzegasz, ze maja byc nigdzie nie publikowane?

wyjdzcie jutro wczesnie rano i zrobcie, robaki to sie robi glownie rano

Kurde tez tak myslalem ale nie wiem czy przed 6 juz cos sie pojawi ;) Pozniej nie moge bo praca ;/

maziek - Sro 22 Maj, 2013

Chłopie, wejdź se na wątek makro i ciąg. Kto Cię sprawdzi ;) ...
rafisko - Sro 22 Maj, 2013

maziek napisał/a:
Chłopie, wejdź se na wątek makro i ciąg. Kto Cię sprawdzi ;) ...

To będzie zwykła kradzież i namawianie do niej...

maziek - Sro 22 Maj, 2013

Jasne ;) . Proponuję kradnącego wybatożyć a namawiającego powiesić ;) ... Tym niemniej sądzę, że lepsze oceny z geografii siostry piszącego w pełni zasługują na takie poświęcenie, w każdym razie moje, jako namawiającego, bo za innych nie chcę decydować ;) ...
muzyk - Czw 23 Maj, 2013

maziek napisał/a:
Chłopie, wejdź se na wątek makro i ciąg.

Masz moje imprimatur. :razz:

Usjwo - Czw 23 Maj, 2013

a dlaczego ktos nie miałby dac mu tych zdjęć za darmo? Kolega uczciwie prosi, nie kradnie. Nie chce ich publikować w artykule naukowym, to fotki na lekcje geografii. Troche wiecej wiary w bliźniego :smile: Ja bym swoje dał, ale ja nigdy nie robilem owadów.
Daniel*1977 - Czw 23 Maj, 2013

KaczmaR199, http://www.flickr.com/search/?l=deriv&q=insect
Do celów nie komercyjnych.

manolo - Czw 23 Maj, 2013

przeczytałem pierwszy post z wątku
bez komentarza

Tutejszyn - Czw 23 Maj, 2013

manolo napisał/a:
bez komentarza
"brak komentarza", to w sumie też jakiś komentarz :)
rafisko napisał/a:
To będzie zwykła kradzież i namawianie do niej...
jeśli jednak na "problem" popatrzy się we właściwej skali, to okaże się, ze tak naprawdę nie ma problemu. Większym problemem jest szastanie na lewo i prawo hasłami o obronie "wartości intelektualnych" i patentowanie wszystkiego, nawet tego, co dawno już wymyślono.

Prośba pytacza jest może i naiwna, ale reakcje też są chyba trochę przesadzone :)

kozidron - Czw 23 Maj, 2013

Usjwo napisał/a:
a dlaczego ktos nie miałby dac mu tych zdjęć za darmo? Kolega uczciwie prosi, nie kradnie. Nie chce ich publikować w artykule naukowym, to fotki na lekcje geografii. Troche wiecej wiary w bliźniego :smile: Ja bym swoje dał, ale ja nigdy nie robilem owadów.

Bardzo pozytywne podejście. Ja owadów również nie robię, no chyba że pająki ale takie większe :wink:

Nie ma nic złego w proszeniu, a przyjemnie popatrzeć jak ktoś chce coś dać bezinteresownie.

Daniel*1977 a własnie chciałem zerknąć, czym chcesz się podzielić z KaczmaR199em ale flickr się wysypał, chyba po zmianie layoutu mają problemy :wink:

... w sumie mają fajny page na error :wink:

kufel - Czw 23 Maj, 2013

Usjwo napisał/a:
amen...

manolo napisał/a:
przeczytałem pierwszy post z wątku
bez komentarza
gdyż?
Daniel*1977 - Pią 24 Maj, 2013

kozidron, Tym razem to nie moje robaczki, jakoś nie mam szczęścia do nich, chociaż teraz mieszkam w sąsiedztwie pola i lasku więc może wyskoczę na polowanie.
A koledze podesłałem link do zdjęć na licencji umożliwiającej wykorzystanie zdjęć do celów nie komercyjnych.
Sam zresztą jakiś czas temu, trochę oddałem jako pomoce szkolne :)