forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Dobry sklep do zakupu obiektywu.

piotr7 - Sro 30 Sty, 2008
Temat postu: Dobry sklep do zakupu obiektywu.
Chcę kupić Sigme 17-70 i canona 70-300 .proszę podajcie dobry sklep internetowy .W jednym jest tanej ale brak np filra lub coś tam z gwarancją CO POLECACIE ???. PIOTR > PS. Dzięki za odpowiedzi na poprzednie tematy.
komor - Sro 30 Sty, 2008

To wątek dobry do działu Serwis sprzętu i Sklepy. Tam powinieneś przeczytać opinie o sklepach i wybrać co ci pasuje. O ewentualnych problemach z front-focus/back-focus przy współpracy Sigmy z puszką Canona czytałeś i jesteś przygotowany na ewentualne przejścia? Ja z tego powodu wolałem kupić w prawdziwym sklepie, nie internetowym, żeby mieć możliwość sprawdzenia przed zakupem. Aż takiej różnicy w cenie nie było, a przynajmniej spokój miałem.
MC - Wto 05 Lut, 2008

A skad jestes? Bo wiele sklepow internetowych jest takze normalnymi sklepami z miejscem do potestowania itp.
piotr7 - Wto 05 Lut, 2008
Temat postu: Dodry sklep do zakupu obiektywu.
Jesem z Glogowa . Dzieki forum mogę poznać opinie bardziej doświadczonych kolegów. Tu z góry dziękuje ,za wasze podpowiedzi. Robie sporo fotek rodzinych i przyjacół. i powoli składam na lepsz sprzęt nie zabardzo stać mnie na błedy i wymianę sprzętu . Po EOS-e 50 i kitach kupiłem 400D. Z analizy forum i opini o szkle wnioskuje ,ze wybór Sigmy 17-70 i canona 70-300 nie będzie złym wyborem . teraz chciałbym to kupić w dobrym sklepie . Miasto ,które częściej odwiedzam to Wrocław . Pozdrawiam wszystkich Piotr
koraf - Pon 25 Lut, 2008

Piotr7 nie wiem czy już nie kupiłeś obiektywów ? We Wrocławiu dobrym sklepem jest foto-raj na ul.Wybrzeże Wyspiańskiego.
Tu jest link: http://foto-raj.pl/.

Na początku mojej przygody z fotografią również miałem podobny problem :wink: i kupowałem tylko w sklepach internetowych : np. foto-net.pl .
W Twojej sytuacji najpierw przeanalizowałbym cenę w porównywarce :http://skapiec.pl/ i wybrałbym wiarygodny sklep ( niekoniecznie we wrocku ) .Masz zawsze możliwość zwrotu towaru w ciągu 10 dni bez podania żadnego powodu.
Na koniec jedna porada : zawsze sprawdzaj zakupiony sprzęt ( testy obiektywu niezbędne) aby później nie zastanawiać się czy dobrze współpracuje z puszką ( zalecane szczególnie przy sigmach)