|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Zestaw do czyszczenia matrycy oraz obiektywów
Introverder - Sob 25 Maj, 2013 Temat postu: Zestaw do czyszczenia matrycy oraz obiektywów Witam serdecznie.
1. Potrzebuję czegoś do czyszczenia matrycy co jest mniej uciążliwe i wygodniejsze znacznie w czyszczeniu matrycy niż waciki do uszu. Są jakieś skuteczniejsze i praktyczniejsze rozwiązania, które polecacie? Bo matryca mi się często brudzi, a potem czyszczenie wacikami i nasączanie ich płynem oraz sprawdzanie potem czy nie zostały jakieś włókna z waciku (i paprochy na matrycy) jest uciążliwe.
2. Jakiej firmy byście polecali z kolei zestaw do czyszczenia obiektywu - myślę o dobrej jakości szmatkach (najlepiej zestawie od razu kilku, by na dłużej starczyło) i jakimś dobrym płynie do czyszczenia - dotychczas używałem Camglossa i byłem zadowolony, ale może są jakieś które są jeszcze praktyczniejsze, które lepiej czyszczą, bo akurat stara szmatka mi się zużyła a płyn też mi się pomału kończy.
moronica - Sob 25 Maj, 2013
do matrycy http://www.amazon.co.uk/E...s/dp/B0046VBEE0
jedyny minus to ciezko tym dotrzec do naroznikow
manolo - Sob 25 Maj, 2013
może niepotrzebnie czyścisz, może wystarczy sprężone powietrze ?
Jest dostępne w spray'u.
hijax_pl - Sob 25 Maj, 2013
manolo napisał/a: | Jest dostępne w spray'u. | ja tam się trzymam daleko od takich wynalazków bo łatwo kondensuje parę
|
|