|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - cash back canon
athanasios - Czw 31 Sty, 2008 Temat postu: cash back canon W połowie grudnia kupiłem eosa 400d i zaspałem z tym zwrotem. Można jeszcze go jakoś wyciągnąć od canona?
goltar - Czw 31 Sty, 2008
Cytat: | Aby uzyskać zwrot części zapłaty, produkt będący przedmiotem promocji musi zostać zakupiony w tym okresie, a komplet dokumentów promocyjnych musi zostać wysłany do dnia 15.02.2008. | więc chyba jeszcze można...
http://canon2007promotion...=po&view=promos
RobertO - Czw 31 Sty, 2008
nawet trzeba:
"Promocja jest ważna w okresie od 01.10.2007 do 31.12.2007. Aby uzyskać zwrot części zapłaty, produkt będący przedmiotem promocji musi zostać zakupiony w tym okresie, a komplet dokumentów promocyjnych musi zostać wysłany do dnia 15.02.2008 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, t.j. do 31.03.2008). Po spełnieniu wszystkich wymienionych tu warunków, Canon przeleje należny Ci zwrot części zapłaty bezpośrednio na Twój rachunek bankowy, jeżeli taka opcja została wybrana w formularzu zgłoszeniowym tej promocji."
http://canon2007promotion...=po&view=promos
RobertO - Czw 31 Sty, 2008
goltar napisał/a: | Cytat: | Aby uzyskać zwrot części zapłaty, produkt będący przedmiotem promocji musi zostać zakupiony w tym okresie, a komplet dokumentów promocyjnych musi zostać wysłany do dnia 15.02.2008. | więc chyba jeszcze można...
http://canon2007promotion...=po&view=promos |
to zes mnie uprzedzil
athanasios - Czw 31 Sty, 2008
dzięki już się martwiłem, że przez sklerozę stratny będę
MM - Sro 20 Lut, 2008
Dzisiaj u mnie radosny dzień. Canon przesłał na konto zwrot kasy za 70-200L, całe 770 złociszy Wszystko było podane prawidłowo i niczego sobie nie odliczyli. Czas oczekiwania na pieniądze wyniósł 2 miesiące
Paweł_G - Czw 21 Lut, 2008
U mnie niestety jeszcze pusto na koncie. Nie moge się też dodzwonić do tego polskiego dystrybutora. Na pewno dałem ciała w podaniu adresu mail (tak to jest jak wypełnia się formularz na kacu) i nie mam żadnych wiadomości o cash backu. No zobaczymy bo papiery wysłałem na początku stycznia więc jeszcze mam trochę czasu.
MM - Czw 21 Lut, 2008
Mnie Canon nie informował o swoich poczynaniach. Przy poprzednim zwrocie było podobnie, więc zdziwiony nie jestem. Zwyczajnie bez słowa przysłali pieniądze na konto i po problemie.
Wujek_Pstrykacz - Pią 22 Lut, 2008
U mnie dziś też dzień radości, właśnie na konto wpłynęła gotóweczka z Canona. Wczesniej na maila dostałem info, że już powinienem dostać kasiorkę. Trwało to około dwa miesiące od wysłania papierów.
ted - Czw 24 Kwi, 2008
Nowy cash back ten od 01.03.2008 też działa przynajmniej w moim przypadku 2,5 raza szybciej.
25.03.2008 wysyłka papierów do Irlandii
02.04.2008 potwierdzenie na e-mail (zaskoczenie że tak szybko)
24.04.2008 kasa na koncie i druga radość,pierwsza po zakupie sprzętu
P.S.
może ktoś wie dlaczego w poprzednim cash back kwotę obcieli o 30zł a teraz nie
adamsz - Pią 25 Kwi, 2008
A ja się zastanawiam nad jedną rzeczą.
Kupuję sprzęt Canon od jednego gościa który prowadzi mały sklepik foto, ogłasza się również na allegro. Twierdzi on, że aparat i obiektyw mają polską gwarację i są objęte promocją.
Ale przejrzałem warunki uczestnictwa w promocji, i jest tam jak wół napisane, że produkt musi być zakupiony w canon polska lub u autoryzowanego dostawcy. Co prawda jeszcze się go nie pytałem czy jest autoryzowany ale przy założeniu że nie (co niewykluczone) cały caschback zdaje się szlag trafi..
A co by było, gdyby on go wcześniej kupił u autoryzowanego dostawcy, a zamiest niego ja wystąpił o caschback ?
Ktoś ma doświadczenia w temacie czy wszyscy kupują u autoryzowanych dostawców ?
ted - Pią 25 Kwi, 2008
adamsz napisał/a: | A co by było, gdyby on go wcześniej kupił u autoryzowanego dostawcy, a zamiest niego ja wystąpił o caschback ?
Ktoś ma doświadczenia w temacie czy wszyscy kupują u autoryzowanych dostawców ? |
Ten kto wyśle kopię dowodu zakupu i te inne ...... o których mowa na stronie Canona i najważniejszy oryginalny kod paskowy (najlepiej wszystkie) chyba że sprzedawca Ci zaznaczy który kod jest potrzebny,ta osoba dostanie kasę na konto.tylko trzeba dokładnie wypełnić to co wymagają i wysłać to co wymagają.
arietiss - Nie 27 Kwi, 2008
No! Kupiłem body z niemiec, też w niedużym sklepiku internetowym, ale kasa przyszła bez problemu!
komor - Wto 29 Kwi, 2008
Bo cash-back jest oddawany i rozliczany przez Canon Europe w Irlandii, a nie Canon Polska. Może honorują zakupy z całej Unii, bo prawo unijne im tak nakazuje. A może ktoś tam nie zauważył, że Generalna Gubernia nie jest już częścią Rzeszy...
MC - Wto 29 Kwi, 2008
komor napisał/a: | A może ktoś tam nie zauważył, że Generalna Gubernia nie jest już częścią Rzeszy... |
GG swoja droga, ale Breslau
arietiss - Wto 29 Kwi, 2008
Ważne żeby tylko załadować wszystkie kody kreskowe no i chyba żeby sprzęt był legalnie wszędzie kupowany! Dlatego chyba na body miałem 3 kody kreskowe?!
[ Dodano: Wto 29 Kwi, 2008 ]
Pozdrowienia z Litzmanstad !!!
W3rlock - Czw 26 Cze, 2008
nie chciałem zakładać nowego tematu ale planuje kupno 40D w lipcu a tu nagle patrze i promocja jest do 30 czerwca :/ i muszę się w 4 dni wyrobić, właśnie dlatego chce się zapytać czy jak kupie aparat np 29 i wyślę kody np już w lipcu to będzie mi przysługiwać cashback? Drugie pytanie, które mi się nasuwa to z czego oni liczą datę promocji od paragonu ?
krisv740 - Czw 26 Cze, 2008
paragonu
arietiss - Czw 26 Cze, 2008
Spiesz się, spiesz! Byle kupić do końca czerwca. Wysłać można już w lipcu, bo liczy się data z dowodu zakupu!
[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 21:39 ]
Też myślałem nad kupnem 40D..., ale zdecydowałem sie kupić Canona 100/2,8 Macro (też cash back) i zostać jeszcze trochę przy 400D.
W3rlock - Pią 27 Cze, 2008
zostaje mi piątek na znalezienie jakiegoś sklepu internetowego, który wystawi paragon tego samego dnia;)
MC - Pią 27 Cze, 2008
W3rlock, a ktorego dnia by niby mieli paragon wystawic? Robi sie to w momencie sprzedazy. W przeciwnym przypadku - KKS.
arietiss - Pią 27 Cze, 2008
Poza tym jest jeszcze sobota i poniedziałek!
W3rlock - Pią 27 Cze, 2008
jak kupie dziś wsklepie internetowym i dziś przeleje to nie wiem czy wystawia już dziś
MichalP - Pon 30 Cze, 2008
zawsze się można spytać albo dogadać.
grzybart - Wto 29 Lip, 2008
Mam pytanie: Czy wszystkie papiery wysyłaliście do Irlandii listem poleconym, bo jak coś zginie to chyba jedyna możliwość reklamacji?
Dzięki za odpowiedź.
arietiss - Wto 29 Lip, 2008
Zawsze polecony! Lepiej odżałować te parę złotych...
Ale teraz zwrot szedł dłużej, muszą chyba być zawaleni!
MM - Wto 29 Lip, 2008
Mnie szedł ostatnio niecały miesiąc. Wysyłam zawsze polecony priorytet.
grzybart - Wto 29 Lip, 2008
Ok. Dzięki za odpowiedź.
Cheeroki - Pią 08 Sie, 2008
A orientujecie sie może panowie kiedy w ubiegłych latach wchodził cash back z powrotem? Był to wrzesien, październik? kupowałbym sprzęt z końcem sierpnia ale moze opłaca sie poczekać przy sprzęcie za kilkanascie tyś zbiera sie nawet 1,5 cashbacka... Ale długo czekac nie moge bo to musi zarobić na siebie.... poradzcie coś
goltar - Pią 08 Sie, 2008
Poprzednia była od 1.10.2007 do 31.12.2007. Może w tym roku będzie podobnie.
Cheeroki - Sob 09 Sie, 2008
to właśnie doczytałem a przydałaby sie jakaś srednia z lat bo tak czekać z nadzieją... a nadzieja matką;)
chupachups88 - Pon 11 Sie, 2008
Dzień dobry. Mam zamiar wziąć udział w tej promocji
ale to co mnie ciekawi to skąd wziąć nr swift, jak wypełnia się formularz na stronie www
to tam jest nr konta w banku a także nr swift.
Druga sprawa, na pudelku z Canona 40D mam naklejony inny kod kreskowy
i nie wiem czy go zostawić (najwyżej jak dostaną mój list to sami odkleją) czy go spróbować
odkleić i posłać im oba. Potrafi ktoś pomóc?
MichalP - Pon 11 Sie, 2008
nr swift to indywidualny kod banku. Dzwonisz do swojego banku i pytasz się jaki mają - proste, nie?
nroht - Pon 11 Sie, 2008
chupachups88 napisał/a: | co mnie ciekawi to skąd wziąć nr swift |
ew. zamiast dzwonić i przebijać się przez te nieszczęsne bankowe IVRy może lepiej/szybciej sprawdzić na stronie www takiego banku.
ted - Pon 11 Sie, 2008
chupachups88 napisał/a: | Druga sprawa, na pudelku z Canona 40D mam naklejony inny kod kreskowy
i nie wiem czy go zostawić (najwyżej jak dostaną mój list to sami odkleją) czy go spróbować
odkleić i posłać im oba. Potrafi ktoś pomóc? |
Dla pewności wytnij i wyślij wszyskie kody paskowe z pudełka tak mi doradzał sprzedawca.Już trzy razy tak wysyłałem i zawsze było ok.
5kbFlashMemory - Pią 03 Paź, 2008
W ramach ciekawostki napiszę, ze wyslalem papiery w sprawie zwrotu z lampy blyskowej w lipcu 2008. W piatek 26 wrzesnia otrzymalem informacje ze przelew zostal wyslany. Minal tydzien i nic. Wysylam im maila i dostaje odpowiedz ze przelew jest weryfikowany po drodze przez banki i moze isc 3 tygodnie...
Cheeroki - Pią 03 Paź, 2008
Różnie to bywa jedni czekają krótko ( w tym ja) inni długo i nie ma na to racjonalnego wytłumaczenia. Mnie natomiast zastanawia czy cash back się teraz pojawi w PL...
Bumber - Pią 03 Paź, 2008
Cheeroki, mam ten sam problem. Planuję zakup lampki do Canona i nie wiem, czy kupować już teraz, czy czekać do świąt w nadzei pojawienia się nowego cashbacka.
Milosz - Sro 15 Paź, 2008
coś może wiadomo bo się przypaliłem do 40d i nie wiem czy czekać czy może lepiej nie ....
goltar - Czw 16 Paź, 2008
obstaiwam że w tym roku już nie będzie
Bumber - Czw 16 Paź, 2008
goltar, na jakiej podstawie tak twierdzisz?
grzybart - Czw 16 Paź, 2008
Zaczynają się miesiące wzmożonego handlu, cash back raczej będzie miał za zadanie zwiększyć sprzedaż w "martwych" miesiącach czyli na początku roku. A jak będzie to życie pokaże.
goltar - Czw 16 Paź, 2008
Bumber tylko własne przeczucia , ostatnia szansa że będzie od 1 listopada. Canon pewnie musi zamknąć rok budżetowy, więc raczej nie będzie promocji na przełomie roku, a krótszego okresu promocji niż 2 miesiące nie opłaca się robić. Podobnie jak grzybart bardziej bym obstawiał promocję od początku następnego roku, jeszcze przed targami foto, gdzie będą pokazane kolejne nowości.
goltar - Wto 21 Paź, 2008
Może jednak się myliłem i coś będzie, na razie mamy w USA.
krisv740 - Wto 21 Paź, 2008
eeeeeeeeee...............
chyba nie bardzo
ostatnio było na 5d i 40d z drukarką oraz na lensy 70-200 i jeszcze jakieś, a w polsce ani widu ani słychu o tym
/17-40 było chyba też w promocji i bylo smiesznie bo grey market był droższy od usa /
goltar - Wto 21 Paź, 2008
Nie dość że tam mają taniej, to jeszcze mają promocje, wrrrr
krisv740 - Sro 22 Paź, 2008
goltar napisał/a: | Nie dość że tam mają taniej, to jeszcze mają promocje, wrrrr |
oj
juz nie bardzo taniej - $ skoczyły w górę i przestało się opłacać
Bumber - Sob 01 Lis, 2008
Czy wzrost cen na niektóre obiektywy Canona faktycznie może oznaczać przygotowywanie gruntu pod cash backa? Czy może jest to skutkiem słabej złotówki i zbliżającego się okresu przedświątecznego? Pytam, bo noszę się z zamiarem zakupu lampki i nie wiem, czy kupować już teraz, czy jeszcze się wstrzymać w nadziei, że cash back pozwoli zaoszczędzić 200zł. Przepraszam, że pytam po raz drugi praktycznie o to samo, ale chce się upewnić i przy okazji poprosić o radę bardziej doświadczonych forumowiczów.
krisv740 - Sob 01 Lis, 2008
imho - na cashback trzeba będzie poczekać do przyszłego roku,a z zakupem bym się nie śpieszył ,do czasu powrotu kursu $/€ do normalnego poziomu
krisv740, kurs powróci do "normalnego" (czyli sprzed dwóch miesięcy) kursu za kilka lat, a aż tyle czekać nie będę.
krisv740 - Sob 01 Lis, 2008
Bumber, poczekaj dwa tygodnie
[ Dodano: Sob 01 Lis, 2008 20:35 ]
i wtedy pogadamy
krisv740, ok, co do wahnięć kursowych zgodzę się. Za dwa tygodnie złotówka może (acz nie musi) być mocniejsza. Ceny jednak nie zmieniają się w przeciągu dwóch tygodni, a ja nie zamierzam sprowadzać sprzętu zza granicy.
Canon podwyższył już ceny na niektóre ze swoich produktów.
MC - Nie 02 Lis, 2008
Bumber napisał/a: | Canon podwyższył już ceny na niektóre ze swoich produktów. |
Chyba jako jedyny producent sprzetu foto w naszym kraju
Bumber - Nie 02 Lis, 2008
MC napisał/a: | Chyba jako jedyny producent sprzetu foto w naszym kraju |
Tia, i wcale a wcale mnie to nie cieszy.
rafalg - Nie 02 Lis, 2008
Czy ktoś coś wie na temat akcji zwrotu częsci zapłaty jeszcze w tym roku, czy jest na to szansa? Planuję zakupy i i chciałbym trochę mniej się wykosztować.
MM - Nie 02 Lis, 2008
Ile razy można pisać, że z takimi pytaniami to trzeba listy do wróżki wysyłać?
rafalg - Pon 03 Lis, 2008
MM napisał/a: | Ile razy można pisać, że z takimi pytaniami to trzeba listy do wróżki wysyłać? |
Może wyślę do Św. Mikołaja już nie długo ma przyjść.
MM - Wto 18 Lis, 2008
Wkleję fragment tekstu jaki przysłał mi Canon. Jak ktoś zna ten dziwny język to niech sobie tłumaczy
"Canon Cashback Promotions
With Christmas just around the corner, Canon have some cracking Cashback promotions on a range of products. Claim £30 back on the award winning EOS 1000D, or £50 on our range of High Definition Camcorders to name but two."
MC - Wto 18 Lis, 2008
Ale to chyba dotyczy tylko UK?
MM - Wto 18 Lis, 2008
Mnie się nie pytaj. A w WB zawsze też można coś kupić, daleko nie jest.
Damaran - Sro 23 Wrz, 2009 Temat postu: CashBack od Canona... Witam, czy Canon zapowiedział jakiś CashBack na 2009 rok jeśli chodzi o obiektywy. Oczywiście mówimy o Canon Polska.
goltar - Czw 24 Wrz, 2009
Na dzisiaj nic nie wiadomo o jakichkolwiek promocjach sprzętu foto Canona na rok 2009.
Strzała - Czw 24 Wrz, 2009
Przydała by się, bo niedługo kupię C 40D i obiektywy za około 350 i 1800zł . Ile oni zwracają Tak plus/minus.
MM - Czw 24 Wrz, 2009
Strzała napisał/a: | Ile oni zwracają Tak plus/minus. |
Nic nie zwracają. Jak to jaśniej napisać? WIELKIMI LITERAMI?
|
|