|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Problem z akumulatorem EN-EL15 w Nikonie D7000
pietaszeq - Sob 22 Cze, 2013 Temat postu: Problem z akumulatorem EN-EL15 w Nikonie D7000 Witajcie,
Mam taki problem chyba z akumulatorem EN-EL15 do nikon d7000. Po naładowaniu akumulatora aparat twierdzi że akumulator jest dalej rozładowany i nie da się robić dalej zdjęć. Fakt że styki są troszę powyginane ale aparat i tak ją widzi bo wyświetlacz się zapala. Ostatnio starałem się nie ładować do końca i jakoś działało, wczoraj zapomniałem wyjąć i znów mam taki problem nawet nie pomaga w/w sposób.
Czy jest to problem z ładowarką czy z akumulatorem. Jeżeli z akumulatorem to ewentulalnie jaki kupić bo jak patrze na ceny orginalnych to szkoda mi wydawać tyle kasy na akumulator (wole dołożyć do szkła):)
Pozdrawiam
hijax_pl - Sob 22 Cze, 2013
pietaszeq napisał/a: | Fakt że styki są troszę powyginane | ???
pietaszeq - Sob 22 Cze, 2013
Tam są takie styki które wchodzą w blaszki w ładowarce i w aparacie, i pierwszy w czasem się wygioł ale po podprostowaniu kontaktuje bo bateria sie ładuje a wyświetlacz na aparacie się włącza, jak by nie kontaktowało to by raczej akumulator się nie nałodował.
Ładowanie to jedno, a komunikacja z procesorkiem akumulatora to drugie.
Czyli padł procek akumulatora? Jeżeli tak to to jest sens naprawiać czy lepiej kupić jakiś zamiennik?
wygląda na tom, że się aparat nie może skomunikować z nim. Naprawa? Nawet nie myślałem, że to jest naprawialne
czyli zostaje wymiana akumulatorka? jak to jest z tymi zamiennikami? jeżeli tam są jakieś procki to czy to będzie działać ok?
np na alledrogo jest coś takiego z chipem niby http://allegro.pl/akumula...3274638457.html czy warto
|
|