forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kompakt do wszystkiego dla amatora

pinokio - Nie 23 Cze, 2013
Temat postu: Kompakt do wszystkiego dla amatora
Witam
Proszę Was o pomoc w wyborze aparatu kompaktowego do 1200 zł. Widziałem, że są już tematy na temat "małpek" do tej kwoty, ale dot. z mega zoomem itp. Jestem całkowitym amatorem w świecie fotografii i proszę o poradę jaki aparat wybrać. Zależy mi na poręcznym małym kompakcie, który będzie robił dobre zdjęcia w różnych miejscach/pomieszczeniach. Czytałem na forum i zastanawiałem się nad Samsunga EX2F, ale słabo przeszedł test na tle innych aparatów. Kwota może być z niewielkim hakiem awaryjnym.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!

[ Dodano: Nie 23 Cze, 2013 07:51 ]
Na forum znalazłem również informację na temat Olympus XZ1. Minusem wydaje się brak możliwości kręcenia filmów Full HD. Co myślicie o tym aparacie? W testach Samsung EX2F na końcu podsumowania napisane jest cyt. "Jednak zadowolenie może minąć w chwili, gdy użytkownik uświadomi sobie, że takie same zdjęcia zrobi sprzętem kilkukrotnie tańszym lub dobrą komórką." O jaki sprzęt chodziło autorom testu?

Pozdrawiam.

[ Dodano: Wto 25 Cze, 2013 13:16 ]
Nooo dzięki za zainteresowanie moim problemem. Widać, że profesjonalne forum z ludźmi chętnymi do pomocy. Kupiłem sobie Sony Cyber-shot DSC-HX20V. Jeszcze raz dzięki za pomoc.