|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - Sony Cyber-shot DSC-RX100 II
dcs - Sob 06 Lip, 2013 Temat postu: Sony Cyber-shot DSC-RX100 II Sony Cyber-shot DSC-RX100 II
http://www.dxomark.com/in...ght-performance
hijax_pl - Sob 06 Lip, 2013
Cytat: | Although Sony says it’s a new sensor when comparing it to the previous iteration the scores are quite similar. While the earlier model featured the same pixel count, only the sensor architecture has changed. In performance terms then, both the color depth and dynamic range remain virtually unchanged, however the new BSI sensor in the Mk II reveals the low-light capabilities are enhanced by +1/3 stop. |
No i para zeszła...
dcs - Sob 06 Lip, 2013
Cytat: | For the moment at least, the highly pocketable Sony Cyber-shot DSC RX100 and the new Mk II version have no real equal. |
hijax_pl - Sob 06 Lip, 2013
To fakt. Ja tylko pisze o pianiu marketingowców. Sytuacja taka sama jak z nowym sensorem X-Trans ...
lvl3ha - Sob 06 Lip, 2013
hijax_pl napisał/a: | Ja tylko pisze o pianiu marketingowców |
A gdzie nie pieja? Wszystko co pisza powinno sie sqrt(x)
prowider - Sro 10 Lip, 2013
Jak myślicie warto dołożyć do nowej wersji? Bo mam dylemat.
lux4 - Sro 10 Lip, 2013
dla wifi i sanek lampki warto. Problem taki, że chyba nie obsługuje błysku zdalnego :/
prowider - Czw 11 Lip, 2013
lux4 napisał/a: | dla wifi i sanek lampki warto. Problem taki, że chyba nie obsługuje błysku zdalnego :/ |
Tam nie tylko sanki i wifi dołożyli.
fatman - Czw 11 Lip, 2013
prowider napisał/a: | Jak myślicie warto dołożyć do nowej wersji? Bo mam dylemat. |
Po co Ci sanki do lampy na takim aparaciku.
Toż to jest maleństwo do kieszeni.
Lampa będzie większa od niego.... no i zapchasz drugą kieszeń
No akurat mi te sanki nie są potrzebne, mam do lampę do lustrzanki tylko dla tego żeby była, jest prawie nie używana, po prostu potrzebny mi kompakt jako uzupełnienie bo mój Canon A710IS dogorywa i muszę kupić coś nowego z ładnym obrazkiem. A jest w czym wybierać.
Chris62 - Czw 11 Lip, 2013
fatman napisał/a: | prowider napisał/a: | Jak myślicie warto dołożyć do nowej wersji? Bo mam dylemat. |
Po co Ci sanki do lampy na takim aparaciku.
Toż to jest maleństwo do kieszeni.
Lampa będzie większa od niego.... no i zapchasz drugą kieszeń |
Sanki są do używania flasha lub wizjera.
Wsuwam sobie na te sanki wizjerek i mój LX7 staje się dużo przyjemniejszym w obsłudze aparatem.
A wizjerek można też odchylić o 90 stopni do góry co czasem jest bardzo wygodne a tego to i wbudowane wizjery nie mają.
Można też wpiąć optyczną lunetkę jak ktoś lubi a dla wideo dobry mikrofon.
Kto nie chce nie musi ich używać.
Jednym słowem sanki nie przeszkadzają a ich brak stwarza ograniczenia.
Ja tylko chciałem powiedzieć że wziąłem ten model pod uwagę nie ze względu na sanki, nie są one dla mnie priorytetem.
Chris62 - Sro 17 Lip, 2013
prowider napisał/a: | Ja tylko chciałem powiedzieć że wziąłem ten model pod uwagę nie ze względu na sanki, nie są one dla mnie priorytetem. |
Dla mnie są bo są niezbędne do podpięcia wizjera który jest bardzo ważnym aspektem.
Gdyby był wbudowany wizjerek to ok ważność sanek spada
Tak czy inaczej nie kupuję wykastrowanych z podstawowych funkcjonalności aparatów.
To, że ma drugi lepszy nic tu nie zmienia.
prowider - Sro 17 Lip, 2013
Każdemu według potrzeb, reszta to jest rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje.
|
|