forum.optyczne.pl

Filmowanie cyfrowe - Tania kamera do zastosowan zastepczych ?

amatoramator - Wto 09 Lip, 2013
Temat postu: Tania kamera do zastosowan zastepczych ?
Witam serdecznie

Sprawa dotyczy nagrywania slubniakow.
Aktualnie pracuje na sprzecie z wyzszej polki i nie orientuje sie kompletnie w kamerkach kompaktowych. Jednak potrzebowalbym kupic kamerke Full HD za male pieniadze - tak do 2 tys pln.

Jej przeznaczenie to ustawienie jej na statywie w kosciele potem na sali, wlaczenie record i pozostawienie na caly dzien by cos tam nagrywala gdy ja latam ze swoja kamera.

Wiec fajnie gdyby miala dysk twardy - koniecznie musi nagrywac Full HD no i byc w miare jasna, nie szumic. Bedzie nagrywala tylko na statywie bez obslugi - fajnie gdyby w zestawie byl pilot. Kompletnie nie interesuje mnie jakosc dzwieku i jak sprawuje sie w dynamicznych ujeciach, tak samo nie interesuje mnie zoom optyczny/cyfrowy, wlasciwie to im szerzej tym lepiej. Dobrze zeby byla mala i miescila sie do plecaka.

Mam nadzieje ze ktos kto zna tansze kamerki jest w stanie cos mi polecic co spelni moje potrzeby.

matiax - Czw 29 Sie, 2013

Najlepszą jakość filmów FullHD moim zdaniem dadzą ci Canony z serii Legria bodajże numery 47 czy coś koło tego. Są w cenie do 2000zł.
Gulon - Pią 13 Wrz, 2013

za tą cenę możesz kupić Sony SX100 II.
Super kamera!