|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - OLYMPUS VR-340 czy FUJI FINEPIX T400
Skyman - Wto 16 Lip, 2013 Temat postu: OLYMPUS VR-340 czy FUJI FINEPIX T400 Witam,
Poszukuję aparatu cyfrowego, najlepiej kompaktowego (choć wymiary nie mają tak wielkiego znaczenia) w głównej mierze do robienia zdjęć makro. Zajmuję się modelarstwem i często muszę wykonywać zdjęcia małym elementom, najczęściej figurkom ręcznie malowanym wielkości ~28mm (ważne aby zdjęcia były ostre, łapały kolory itp.). Do tej pory używałem Panasonic Lumix TZ8, jednak przez przeprowadzkę nie mam możliwości dalszego pożyczania aparatu i przyda się coś własnego.
Oprócz do robienia zdjęć makietom, figurkom i pojedynczym elementom w namiocie cieniowym zapewne aparat będzie używany do bardziej przyziemnych potrzeb (wakacje, spotkania itp.).
Chciałbym wydać do 400zł, aktualnie znalazłem aukcje z OLYMPUS VR-340 oraz FUJI FINEPIX T400 po takiej samej cenie i o podobnych parametrach. Jest jeszcze opcja kupienia używanego aparatu Fuji FinePix S8100fd. Może macie jeszcze inny aparat do polecenia?
Czekam na wasze posty i z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
|
|