forum.optyczne.pl

Wolne tematy - fajne miejsca

marek s - Pon 22 Lip, 2013
Temat postu: fajne miejsca
witam wybieram się na wakacje w okolice Białegostoku,znacie może jakieś miejsca godne zobaczenia.
pioroon - Pon 22 Lip, 2013

Nie wiem kiedy to się odbywa ale kiedyś byłem na Basowiszczach, taki powiedzmy białoruski jarocin na polskiej ziemi ;)
W takim lasku na obrzeżach Białegostoku, klimacik katyński, piękne lasy, przebijające słońce itd. Świetna impreza mimo, że co roku ktoś tam ginie (przynajmniej kiedyś tak było), wszystko prowadzone po białorusku i same białoruskie kapele. I to wszystko w środku lasu.

Poza tym nigdy więcej nie byłem w tamtych rejonach, więc nie pomogę.

davidoo176 - Wto 23 Lip, 2013

Oprócz niewątpliwych walorów przyrodniczych jest też w Białymstoku wiele atrakcji architektonicznych np. - Pałac Hasbacha, kościoły i reszta zabudowań:) Najlepiej przewodnik poczytaj gdzieś na internecie:)
mozer - Wto 23 Lip, 2013

O matko Polko, może w ogóle poszukaj na internetach! :P
Hajtowy - Sro 31 Lip, 2013

Rzeszów również jest pięknym miastem =)
muzyk - Czw 01 Sie, 2013

Hajtowy napisał/a:
Rzeszów również jest pięknym miastem =)

O tak!
P.S.
I ma wieeeeeeeeelką ci...ę. :idea:

manolo - Czw 01 Sie, 2013

możesz też odwiedzić kandydata na prezydenta z przed kilku lat "moje miasto to Białystok" itd. :grin:
rysiu - Czw 01 Sie, 2013

Prócz Białegostoku polecam jeszcze Tykocin (synagoga, kościół, zamek), obok jest wieś Kiermusy ze świetną restauracją, muzeum ikon w Supraślu, pałacyk w Choroszczy. No i oczywiście parki narodowe i puszcze wokół miasta.
muzyk - Pią 02 Sie, 2013

manolo napisał/a:
możesz też odwiedzić kandydata na prezydenta z przed kilku lat "moje miasto to Białystok" itd.

Lepiej nie, bo nie będzie niczego...

adelkaw - Wto 13 Sie, 2013

Cerkwie są oldskulowe w Białym.
janet.szanel19 - Czw 22 Sie, 2013

adelkaw napisał/a:
Cerkwie są oldskulowe w Białym.

A nie synagogi czasem?