|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Jaki akumulatorek kupić do 6-8zł ?
Andrij - Nie 28 Lip, 2013 Temat postu: Jaki akumulatorek kupić do 6-8zł ? Możecie coś polecić w tej cenie? Ładowarkę mam Easy Touch ET-243BIS.
http://allegro.pl/akumula...3411390976.html
http://allegro.pl/akumula...3410491222.html
http://allegro.pl/akumula...3401469371.html
MM - Nie 28 Lip, 2013
Z podanych używam Sanyo i GP. Oba polecę w ciemno.
Andrij - Nie 28 Lip, 2013
Kupić te Sanyo czy GP RECYKO?
Sunders - Nie 28 Lip, 2013
Z podanych używam Sanyo i mogę je polecić.
Napięcie 1.2 V ma jakieś znaczenie?
komor - Nie 28 Lip, 2013
Andrij, ma znaczenie i niektóre urządzenia słabo znoszą akumulatory 1.2 V zamiast standardowych 1.5 V. Ale ze względu na dużą popularność akumulatorów, takich urządzeń jest coraz mniej.
007areka - Nie 28 Lip, 2013
... Sanyo sa ok...GP nie chce widziec
Zamówiłem Sanyo
MM - Nie 28 Lip, 2013
Cytat: | .GP nie chce widziec |
Ty to masz znowu pecha. U mnie spisują się rewelacyjnie.
007areka - Nie 28 Lip, 2013
... e nie, nie pecha ... ale znacznie gorsze od sanyo cztery komplety i wszystkie ok.
... GP kupiłem i dwa razy musiałem oddać bo ładowarka wskazywała błąd i nie ładowała dopiero trzeci komplet byl ok. ale to pewnie jak trafi ...
Andrij - Wto 30 Lip, 2013
Akumulatorki ładować w tej ładowarce obok siebie 2 sztuki czy w miejscu 1 i 3 ?
mozer - Wto 30 Lip, 2013
Andrij, a jak sie wlozy w 1 i 3 to dziala?
komor - Wto 30 Lip, 2013
Andrij, instrukcji nie dali?
Andrij - Wto 30 Lip, 2013
komor napisał/a: | Andrij, instrukcji nie dali? |
Nie. To używana ładowarka.
kozidron - Sro 31 Lip, 2013
Andrij, obok siebie
007areka napisał/a: | ... e nie, nie pecha ... ale znacznie gorsze |
tak, oczywiście, tak znacznie jak d800 od 5d3 ?
007areka - Sro 31 Lip, 2013
... tak kozidron, rozumując w twój dziwny sposób to tak... jeśli sie nie dały naładować to chyba nie miały prądu chyba ze lubisz takie bez prądu ) choć możne ty lubisz.
(podobnie było z d800, miał AF ale nie trafiał wiec to tak jakby go nie miał, wiec możne przestaw w swoim korpusie jak lubisz AF kory nie trafia).
[ Dodano: Sro 31 Lip, 2013 08:03 ]
Andrij napisał/a: | Akumulatorki ładować w tej ładowarce obok siebie 2 sztuki czy w miejscu 1 i 3 ?
Obrazek |
a po co chcesz ładować tylko dwie ...chyba lepiej cztery. ( bo masz cztery?)
kozidron - Sro 31 Lip, 2013
007areka napisał/a: | jeśli sie nie dały naładować to chyba nie miały prądu |
007areka napisał/a: | GP kupiłem i dwa razy musiałem oddać bo ładowarka wskazywała błąd i nie ładowała dopiero trzeci komplet byl ok. ale to pewnie jak trafi ... |
007areka, łączysz fakty, czy masz z tym problem ?
Sprzedawca mógł być nierzetelny, długo leżały na półce, mogły być uszkodzone.
Czy z toba trzeba dyskutować jak z dzieckiem, czy jak kupie nieświeże bułki to zaczynam od narzekania na piekarza ?
007areka napisał/a: | (podobnie było z d800, miał AF ale nie trafiał wiec to tak jakby go nie miał, wiec możne przestaw w swoim korpusie jak lubisz AF kory nie trafia). |
korzystałem już z 4 sztuk( z czego z jednej korzystam całyczas), wszystkie trafiały i trafiają, znając twoje mozliwości winiłbym posiadacza
007areka - Sro 31 Lip, 2013
... a co do akumulatorów ma sprzedawca i jego rzetelność zapewniam cie byl rzetelny a akumulatory jak to okresliles nie byly przeterminowane były po prostu uszkodzone co sie zdarza....a co do ....... eeee kontynuuj sobie ta bezcelowa dyskusje z kim innym innym .
mozer - Sro 31 Lip, 2013
kozidron napisał/a: | Andrij, obok siebie |
Czyli np. w slocie 2 i 3?
Andrij - Sro 31 Lip, 2013
Mam ostatnie pytanie. Jak aparat się już wyłączy bo akumulatorki będą za słabe a będzie dało się go włączyć to je naładować czy dodatkowo w aparacie skorzystać z funkcji rozładowanie?
kozidron - Czw 01 Sie, 2013
Andrij napisał/a: | Mam ostatnie pytanie. Jak aparat się już wyłączy bo akumulatorki będą za słabe a będzie dało się go włączyć to je naładować czy dodatkowo w aparacie skorzystać z funkcji rozładowanie? |
takich rzeczy dowiesz się z manuala ładowarki, w związku z tym iż go nie masz (bo to był twój wybór, ponieważ wiedziałeś o tym przy zakupie) możesz poszukać instrukcji na necie, moim zdaniem daremny trud.
Są ładowarki, które mają opcje rozladowania baterii, są też takie które ładują (w jakiś trybach) bezwzględu na stan baterii a są też takie, które maja opcje "regenerowania baterii".
Reasumując jeżeli aparat się wyłaczy ze wzgledu na stan baterii, włóż je do ładowarki i sie tym nie przejmuj aż tak bardzo.
007areka napisał/a: | a po co chcesz ładować tylko dwie ...chyba lepiej cztery. ( bo masz cztery?) |
kolega pewnie ma kompakta
007areka napisał/a: | ... a co do akumulatorów ma sprzedawca i jego rzetelność zapewniam cie byl rzetelny a akumulatory jak to okresliles nie byly przeterminowane były po prostu uszkodzone co sie zdarza....a co do ....... eeee kontynuuj sobie ta bezcelowa dyskusje z kim innym innym . |
czy ty się sam czytasz? Chłopie z Tobą jest utrudniony kontakt! Baterie mogły być uszkodzone u sprzedawcy, w transporcie czy gdziekolwiek indziej (2 komplety !!) co nie znaczy, że te baterie są gorsze od enelopów, znaczy znacznie gorsze
007areka napisał/a: | ale znacznie gorsze od sanyo |
Ja miałem chyba z 6 kompletów po 4 sztuki i działają tak samo, zaznaczam tak samo jak chyba z 8 kompletów enelopów które mam.
Sprzedawca sprzedał ci uszkodzone baterie, pewnie sam o tym nie widział, mogło sie to stać wszędzie a może i w transporcie.
Chociaż znając ciebie pewnie wsadziłeś je odwrotnie do ładowarki a może i nawet w poprzek slotów
MM - Czw 01 Sie, 2013
kozidron napisał/a: | Ja miałem chyba z 6 kompletów po 4 sztuki i działają tak samo, zaznaczam tak samo jak chyba z 8 kompletów enelopów które mam. |
Ludzie często wyrażają bardzo kategoryczne opinie o całości mając do czynienia tylko z fragmentem. Ja tylko potwierdzę, że oba rodzaje aku działają świetnie i też mam tego "troszkę". Mam od paru lat i jeszcze nawet JEDEN aku z obu firm nie odmówił mi posłuszeństwa. A jest tego ...no mniej niż 100, ale więcej 50 sztuk.
kozidron napisał/a: | Chociaż znając ciebie pewnie wsadziłeś je odwrotnie do ładowarki a może i nawet w poprzek slotów |
DOBRE Będzie jakiś koment?
kozidron - Czw 01 Sie, 2013
Jeżeli w sklepie kupie stare czerstwe bułki, nie narzekam na piekarza.
007areka - Czw 01 Sie, 2013
MM napisał/a: | kozidron napisał/a: | Ja miałem chyba z 6 kompletów po 4 sztuki i działają tak samo, zaznaczam tak samo jak chyba z 8 kompletów enelopów które mam. |
Ludzie często wyrażają bardzo kategoryczne opinie o całości mając do czynienia tylko z fragmentem. Ja tylko potwierdzę, że oba rodzaje aku działają świetnie i też mam tego "troszkę". Mam od paru lat i jeszcze nawet JEDEN aku z obu firm nie odmówił mi posłuszeństwa. A jest tego ...no mniej niż 100, ale więcej 50 sztuk.
kozidron napisał/a: | Chociaż znając ciebie pewnie wsadziłeś je odwrotnie do ładowarki a może i nawet w poprzek slotów |
DOBRE Będzie jakiś koment? |
... po co skoro kozidron w poprzek wkłada to co tu komentować
kozidron - Pią 02 Sie, 2013
007areka napisał/a: | ... po co skoro kozidron w poprzek wkłada to co tu komentować |
widziałem, że nie stać Cię na nic więcej
Andrij - Nie 04 Sie, 2013
Te akumulatorki Sanyo Enelop mają 1900mAh ale podobno mają 2000mAh.
"Na akumaltorkach jest napisane "min.1900 mAh" jako wartość minimalna, jednak w rzeczywistości mają 2000-2150mAh i są sprzedawane przez polskich dystrybutorów jako 2000 mAh. Można to sprawdzić w urządzeniach pokazujących pojemność akumulatorka takich jak ładowarka BC-700 czy BC-900"
To ile godzin je ładować ładowarką 160mA ? Ładowarka Easy Touch ET-243BIS.
MM - Nie 04 Sie, 2013
Andrij napisał/a: | To ile godzin je ładować ładowarką 160mA ? Ładowarka Easy Touch ET-243BIS. |
Aż się naładują? Ładowarka tego nie pokaże?
Andrij - Nie 04 Sie, 2013
Trzeba pilnować samemu czasów.
hijax_pl - Nie 04 Sie, 2013
Andrij, Nie pilnuje czasu to pewnie też nie pilnuje temperatury? Wyrzuć tę ładowarkę bo Ci zniszczy ogniwa...
Zainwestuj lepiej w jakąś procesorową.
zlp - Sro 04 Wrz, 2013
Ja polecam zdecydowanie Eneloopy. Mają dwie poważne zalety: poleżą spory czas, włożysz je i będą działać, a druga, że dobrze pracują na mrozie. Cenowo wychodzą ok. 8zł, więc mieszczą sie wTwoim budżecie. Wszystkie inne porozdawałem, cóż z tego że miały po 2500 pojemności (tuż po naładowaniu chyba), jak po jakimś czasie chciałem je użyć, to były prawie puste.
|
|