|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Mały a przyzwoity kompakt ze spory zoomem na wycieczki.
daniellos - Pią 09 Sie, 2013 Temat postu: Mały a przyzwoity kompakt ze spory zoomem na wycieczki. Witam wszystkich forumowiczów,
Proszę o pomoc w wyborze małego kompaktu który zmieści się w "kieszeni" i będzie służył do robienia zdjęć na wycieczkach - jakaś architektura, krajobrazik, zdjęcie narzeczonej. Chciałbym żeby aparacik posiadał zoom chociaż x10 z przyzwoicie działającą stabilizacją i baterie która wytrzyma jakieś 300 zdjęć dziennie. Bajery typu GPS, Wi-Fi nie są mi potrzebne, kręcić filmików raczej też nie będę a tryb 720p raczej będzie miał każdy apart i to mi wystarczy. Pieniądze jakie jestem w stanie wydać to powiedzmy maksymalnie 1500zł ale wolałbym bliżej 1000zł bo zawsze dojdzie karta pamięci albo jakiś pokrowiec.
Od razu zaznaczę że zdaję sobie sprawę że jakość zdjęć z takiego aparatu jest dyskusyjna i nie oczekuje cudów w takich gabarytach i budżecie ale chciałbym po prostu wybrać coś najlepszego za te pieniążki. Ja posiadam od kilku lat Fuji S6500fd z którego jestem raczej zadowolony ale czas na zmiany. Narzeczona zajmuje się w sposób bardziej zaawansowany fotografią i posiada jakąś wypasioną lustrzankę ale targanie tego przez cały dzień na wycieczce z torbą i obiektywami nie jest przyjemne. Dlatego ja chciałbym mieć coś w kieszeni czym mógłbym zrobić zdjęcie (najlepiej na auto nie wysilając umysłu) interesującym mnie miejscom i owej narzeczonej które potem nie będą za mocno kłuć w oczy
Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam
Daniel
[ Dodano: Sob 10 Sie, 2013 23:39 ]
Może ktoś jednak troszke pomoże?
Zastanawiam sie miedzy:
maluchami typu sony wx300, canon sx280, nikon coolpix s9500, fuji f800exr a ciut wiekszymi sony hx50v a panasonic tz40 (ktory jest narazi na prowadzeniu).
Chris62 - Pon 12 Sie, 2013
Sony HX20 jest chyba takim optymalnym kompromisem między zoomem jakością zdjęć i ceną.
|
|