|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Kieszonkowy megazoom za 800-900 zł
RafKan - Nie 11 Sie, 2013 Temat postu: Kieszonkowy megazoom za 800-900 zł Witam
Potrzebuje pomocy w wyborze aparatu cyfrowego. Chciałbym kupić coś z dużym zoomem optycznym, optyczna stabilizacja obrazu i szerokokątnym obiektywem. Nie mogę na to przeznaczyć więcej pieniędzy niż 800-900 złotych. Aparat ma służyć do robienia zdjęć na wycieczkach po górach i w pomieszczeniach zamkniętych. Nie zależy mi za bardzo na filmowaniu. Zastanawiałem się nad kupnem samsunga wb150f ale wyczytałem gdzieś że często się zawieszają. Jakie aparaty polecacie?
Dziękuje i za odpowiedz
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 12 Sie, 2013 06:43 ]
co sądzicie o aparacie: Olympus SZ-31 MR
Chris62 - Pon 12 Sie, 2013
Jeżeei mówimy o kieszonkowcach to najbardziej wart uwagi jest Sony HX20 zoom 20x, który juz ma mnastępce w postaci HX50 za ok 1400 PLN (zoom 30x)
W pułapie cenowym 800-900 PLN zaintersowałbym się Olympusem 31 MR zoom 24x.
Ma fajny korpus z mini gripem więc dobrze sie trzyma, lampę wyskakująca do góry nie wciśnietą w korpus jak Panasonic TZ30 co poprawia sytuację w doświetleniu szerokkatnym i przy redukcji czerwonych oczu.
Może jednocześnie filmować i robić zdjęcia.
Samsung WB850 też jest wart zainteresowania z uwagi na najszerszy kąt i najjaśniejszą optykę.
Ten model wymaga wgrania najnowszeo firmware z uwagi na bug'a z wi-fi które wyczerpywało aku - ale to juz rozwiązano.
Najlepszą jakość zdjęć przy dużym formacie z tego grona oferuje Sony HX20, które lekko przekracza Twój budżet.
RafKan - Pon 12 Sie, 2013
Sony i samsung są dla mnie za drogie. A w porównaniu Olympusa 31 MR z SZ 16 który jest lepszym wyborem?
Chris62 - Wto 13 Sie, 2013
31 MR jest jedynym sensownym wyborem z tej serii Olków.
Widziałem go za 800 PLN tej kwoty jest wart.
|
|