forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Test obiektywu Samyang 16 mm f/2.0 ED AS UMC CS

Arek - Wto 20 Sie, 2013
Temat postu: Test obiektywu Samyang 16 mm f/2.0 ED AS UMC CS
Zapraszam do lektury i dyskusji!

http://www.optyczne.pl/in...ywu&test_ob=300

Arek

MikolajZ - Czw 22 Sie, 2013

Fajnie, że docieracie nawet do takich obiektywów :-) Wiecie, co by było jeszcze fajniejsze? Gdybyście przetestowali Canona 800mm - na pewno nie tylko ja jestem jego bardzo ciekaw.
Usjwo - Czw 22 Sie, 2013

MikolajZ napisał/a:
Gdybyście przetestowali Canona 800mm - na pewno nie tylko ja jestem jego bardzo ciekaw.

Sztuka dla sztuki, ilu uzytkownikow formu kupi taki obiektyw? Z puntu widzenia uzytkownika portalu to marnowanie zasobów, ale z puntu widzenia właściela to dobry chwyt marketingowy.

AM - Pią 23 Sie, 2013

Usjwo napisał/a:
Sztuka dla sztuki, ilu uzytkownikow formu kupi taki obiektyw? Z puntu widzenia uzytkownika portalu to marnowanie zasobów, ale z puntu widzenia właściela to dobry chwyt marketingowy.

Myślę, że przede wszystkim niezła zabawa dla Arka z wciśnięciem takiego szkła do studia z tablicami. A chyba o to chodzi.

Arek - Pią 23 Sie, 2013

Tia... I jeszcze oczywiście mam go przetestować z TC :)
MikolajZ - Pią 23 Sie, 2013

Z dwoma TC 2x :mrgreen:
hijax_pl - Pią 23 Sie, 2013

Arek, co za problem tablice przymocować na przeciwległym bloku/budynku/ cokolwiek tam macie za oknem studia :D
A falowanie powietrza? No cóż... :D

To jak będzie z tym 800mm? Naprawdę jestem bardzo ciekaw :-) Jak nikt wam nie wypożyczy, to kupcie, co to za problem niecałe 50 tysięcy...
Usjwo - Pią 23 Sie, 2013

MikolajZ mysle ze jak kupisz i wypozyczysz do testow, to redakcja zaznaczy to w tescie nawet pogruboona czcionka :mrgreen:
Arek - Pią 23 Sie, 2013

Usjwo, o i to jest dobre podsumowanie. A ponieważ nie testujemy używek, to bezpośrednio po zakupie prosimy przesłać na adres redakcji (razem z dwoma TC 2.0x).

Usjwo, Arek - powiadomie Was, jak tylko sobie kupie z dwoma TC 2.0 - dostaniecie "nówkę sztukę". Opłata za minutę testów wyniesie 5000 złotych.
nienietaktak - Sob 24 Sie, 2013

MikolajZ, kupisz obiektyw i będziesz chciał na nim zarobić? :shock: :mrgreen:
MikolajZ - Sob 24 Sie, 2013

nienietaktak, zarobić na kolejny obiektyw :mrgreen:
Jivul - Sob 24 Sie, 2013

Arek napisał/a:
ponieważ nie testujemy używek

używką EF 1200mm też pogardzicie? :P

MikolajZ - Sob 24 Sie, 2013

Cytat:
Arek napisał/a:
ponieważ nie testujemy używek

używką EF 1200mm też pogardzicie? :P

A masz? :grin:

Andrzej.M. - Nie 25 Sie, 2013

Cytat:
Samyang 16 mm f/2.0 ED AS UMC CS nie ma bezpośredniego konkurenta pośród lustrzankowych obiektywów przeznaczonych do matryc APS-C. Spoglądając na bezlusterkowce możemy tam znaleźć konstrukcje takie jak Olympus 2/12 czy Samsung 2.4/16 i Sony 2.8/16. Problem w tym, że Olympus przeznaczony jest na małą matrycę Mikro 4/3, a instrumenty Samsunga i Sony to wyraźnie ciemniejsze obiektywy typu „naleśnik”.

Panie Arku, jakbyście zechcieli łaskawie przetestować Pentax smc DA 14 mm f/2.8 - to może zapamiętał by pan wreszcie że istnieje taka firma... jeszcze... :razz:

komor - Nie 25 Sie, 2013

AndrzejM.Makuch, czytając to forum nie da się zapomnieć o Pentaksie. :P
Andrzej.M. - Nie 25 Sie, 2013

No popatrz! A Pan Arek - zapomniał! :lol:
cybertoman - Pon 26 Sie, 2013

Mój sklep wycofał Pentaxa z asortymentu.